Continuum

7.6 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
4
Mandy Gelling geeft "Continuum - Seizoen 4" een 4.
Geschreven door Mandy Gelling op 18 oktober 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Continuum - Seizoen 4

Na zes afleveringen heb ik nog geen antwoord op de meeste van mijn vragen.

Bijna had ik de opdracht terug gegeven, ik kwam er niet uit, wat moest ik nu schrijven over het vierde en tevens laatste seizoen van Continuum. Maar na dagen naar een wit scherm te hebben gestaard, heb ik de andere drie recensies van voorgaande seizoenen er nog eens op na gelezen. Nu denk ik dat ik wel wat kan vertellen over de zes laatste aflevering van de tijdreisserie Continuum. Het is niet positief wat ik heb te vertellen. Ten eerste hebben de kijkers, en dus ik, veel te lang moeten wachten op het vervolg van het derde seizoen, bijna één jaar en drie maanden.

Toen ik op 4 september de eerste aflevering zag wist ik eigenlijk de helft al niet meer. Natuurlijk wist ik nog wie Kiera Cameron (Rachel Nichols) was en met wie zij samenwerkte. Maar wie was The Traveller (Vladimir Ruzich, Olympus) ook al weer? En waar zijn de Freelancers gebleven? Na zes afleveringen heb ik nog geen antwoord op de meeste van mijn vragen. En mijn conclusie is dan ook dat Continuum een aardige serie was maar het predicaat sciencefiction niet verdient. Ze hebben er in een jaar en drie maanden geen betere serie van gemaakt, eerder een potje.

[image-21619]
Het leek wel alsof ze zelf ook niet meer helemaal wisten hoe het nu was, maar ze moesten de serie afronden. Dus krijg je weinig antwoorden, zijn de laatste zes afleveringen lastig te volgen en is je band met de karakters compleet doorgesneden. Er worden karakters bijgehaald die nauwelijks iets toevoegen aan het verhaal en het tijdreisverhaal hebben ze zo verdraaid en versleuteld dat alle logica volledig is verdwenen. Paradoxen bestaan niet maar aan het eind blijkt wel het één en ander veranderd, mij vertwijfeld achterlatend op de bank.

Met het vierde seizoen van Continuum is dus een hoop mis

Met het vierde seizoen van Continuum is dus een hoop mis en dat schaadt de andere drie seizoenen ernstig. Ze waren beter af geweest met drie seizoenen en een redelijk einde dan met de zes aftandse afleveringen die ze mij nu hebben voorgeschoteld. Verspilde moeite aan hun kant en verspilde tijd aan mijn kant. Mocht je Continuum nog niet hebben gezien of er mee bezig zijn raad ik je aan om te stoppen na aflevering dertien van het derde seizoen en te beginnen aan Doctor Who of zoiets. 4 punten voor een waardeloos seizoen, verhaal en einde.
Volg Continuum
Vorige aflevering
Final Hour
Final Hour
04x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Nick_Seamore
18 okt 2015 09:59 -
Ik ben het geheel met je eens Mandy. Als men toch van plan was het 4e seizoen af te raffelen had men inderdaad beter gewoon kunnen stoppen na het 3e seizoen. Dan hebben we nog steeds geen antwoorden maar na 3 spannende seizoenen wordt je dan in ieder geval niet teleurgesteld aan je verwachtingen na het lange wachten.

Ik was oh zo blij dat het 4e seizoen eindelijk begon. En nu erg teleurgesteld.
Reageer
avatar_Petertjuh4
19 okt 2015 10:14 -
Ik ben het ook met je eens. Ik zat iedere aflevering te wachten waar ze invredes naam heen wilde met het verhaal. Uiteindelijk is nog niks duidelijk en waren alle 6 de aflevering mij achterlatend met een 'wtf' gevoel
Reageer
avatar_alex3012
20 okt 2015 18:03 -
ik moet je hierin gelijk geven had veel beter gekund
Reageer
avatar_Javelin
21 okt 2015 22:33 -
Wat aan dramatisch seizoen inderdaad. Totaal geen waardig einde van de serie. Wat heb ik tenenkrommend naar de laatste 6 afleveringen zitten kijken, niet 1 haalt een voldoende. Maar de pakken die met de computer zijn gemaakt spannen toch echt wel de kroon hoor. Visueel ook een drama. Jammer, heb echt wel met plezier naar de eerste 3 seizoenen gekeken.
Reageer
avatar_wilfilm
25 okt 2015 00:50 -
tja is jammer dat die gestopt is, ik moet de laatst 6 nog zien maar de vorigen seizoenen vond ik goed, ik download al me series dan kan ik ze achter elkaar zien. ik doe veel series downloaden dus als er iemand is een aflevering niet hebt of zelfs een hele serie dan is er vast wel wat te regelen, een USB stick kan je makkelijk versturen.
Reageer
avatar_lemon
04 nov 2015 17:19 -
Ben in ieder geval blij dat het afgerond is. vooral omdat dit laatste seizoen inderdaad erg tegen viel. En ja, je kon het einde al wel raden. er was al te veel geknoeid met het verleden....
Reageer
avatar_Tarkus
08 nov 2018 12:20 -
Is het 4de en laatste seizoen eigenlijk ooit verschenen op DVD ? (Met Nederlandse ondertitels)
Reageer
avatar_Roeman
08 nov 2018 16:07
Nee volgens mij niet, ik ben het nog nergens tegengekomen
Reageer
avatar_wilfilm
09 nov 2018 17:31 -
ik heb Continuum Seizoen 4 maar het zijn maar 6 Afleveringen meer zijn er niet gemaakt. in totaal p/m. 12 GB voor wie het wil, ik hoor het wel.
Reageer

Nieuwste recensies

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7