Chicago Fire

8.5 / 10
44 min
Actie, Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Helgoned geeft "Chicago Fire - Seizoen 9 (DVD)" een 7.
Geschreven door Helgoned op 27 februari 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Chicago Fire - Seizoen 9 (DVD)

Degelijk negende seizoen van Chicago Fire op een kale dvd.

Chicago Fire - Seizoen 9 (DVD)
(Helgoned)

Degelijk negende seizoen van Chicago Fire op een kale dvd.

Producent Dick Wolf staat nu al meer dan 30 jaar aan de top van het televisielandschap. Nadat hij schrijver was voor Hill Street Blues en Miami Vice startte hij in 1990 met de productie van Law & Order. Momenteel levert hij drie uitgebreide franchises aan diverse netwerken. In Nederland zijn Law & Order, FBI en de Chicago-series ook allemaal succesvol. Van de eerste van zijn Chicago-series is inmiddels het negende seizoen op dvd verschenen.

In dit seizoen van Chicago Fire drukt COVID duidelijk zijn stempel op de serie. Behalve dat het een kort seizoen is, is het ook duidelijk te zien dat de scènes veel minder dichtbevolkt zijn dan voorgaande seizoenen. En waar in andere afleveringen personen met mondkapjes een cross-over met Chicago Med aankondigden, is het nu een normaal beeld in de serie. Daarmee blijft de serie realistisch en herkenbaar.

Chicago Fire
© NBC


De actiescènes zijn zoals gewoonlijk overtuigend en levensecht. Maar naast actie en spanning ligt de nadruk ook op de onderlinge verhoudingen, zoals de relatie tussen Casey (Jesse Spencer, House M.D.) en Sylvie Brett (Kara Killmer, If I can Dream).

Er is ook een nieuw gezicht in het team. Emily Foster (Annie Ilonzeh, General Hospital) is vertrokken en Gianna Mackey (Adriyan Rae, Vagrant Queen) neemt haar positie als paramedicus bij de ambulance over. Leuk detail is dat deze actrice ook een gecertificeerd medisch laborant is.

Dit negende seizoen is zeker niet baanbrekend, of vernieuwend, maar gedegen genoeg om te blijven boeien.Dit seizoen eindigt met een sterke slotaflevering, waarbij we als kijker weer als vanouds achterblijven met veel prangende vragen voor het tiende seizoen. Inmiddels is ook duidelijk dat Chicago Fire minimaal twaalf seizoenen zal gaan tellen. Dit negende seizoen is zeker niet baanbrekend, of vernieuwend, maar gedegen genoeg om te blijven boeien.

Het seizoen bevat zestien afleveringen en vanwege veiligheidsmaatregelen zijn er geen cross-overs met Chicago PD of Chicago Med. De dvd-uitgave kent Engelse, Franse en Duitse audio en naast Nederlandse ondertiteling ook ondertiteling in de genoemde drie talen. Met vier afleveringen per schijfje is de beeldkwaliteit prima.

Op de binnenkant van de hoes van de dvd staan de titels van de afleveringen en een Engelstalige beschrijving van de inhoud. Het is alleen jammer dat er geen enkele extra is toegevoegd. Het was volgens mij niet moeilijk geweest om een recent interview of achtergrondfilmpje toe te voegen als bonus.
Video on youtube
Volg Chicago Fire
Vorige aflevering
Hold on Tight
Hold on Tight
11x01
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Chicago Fire