Brideshead Revisited

7.8 / 10
45 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.8 / 10
1seizoenen/11afleveringen/1981 - 1981 
NetwerkITV1
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:45 min19811981 (Beëindigd)
Genres:Miniserie
Netwerk:ITV1
Brideshead Revisited is een Britse miniserie van de zender ITV1. De serie ging in premiere op 12 oktober 1981.

Brideshead Revisited is een bewerking van het gelijknamige boek van Evelyn Waugh uit 1945.
Het verhaal begint en eindigt in een Brits soldatenkamp, gestationeerd op het landgoed Brideshead. De verteller, officier Charles Ryder, kijkt in flashback terug op zijn leven en de rol die Brideshead daarin heeft gespeeld.

Charles ontmoet in Oxford de exentrieke jongste zoon van de familie Flyte; Sebastian. Sebastian neemt Charles mee naar zijn voorvaderlijk huis, Brideshead Castle, waar Charles de rest van de familie ontmoet. Al gauw blijkt dat de katholieke familie (broer Brideshead en zijn zussen Julia en Cordelia en moeder lady Marchmain) een pijnlijk geheim verborgen houdt: de vader van Sebastian heeft het katholieke geloof opgegeven en woont in Venetië met een minnares. Terwijl Charles steeds beter bevriend raakt met de familie, verwijdert Sebastian zich steeds meer van zijn beste vriend. Hij raakt verslaafd aan alcohol en verhuist tenslotte naar Afrika. Charles Ryder vervreemdt op zijn beurt van de Flytes, totdat hij Julia jaren later op een boot vanuit New York naar Engeland weer ontmoet en opnieuw leert kennen. Ze worden verliefd en besluiten beiden te gaan scheiden om met elkaar te kunnen trouwen, maar Julia's vader gooit roet in het eten. Op zijn sterfbed bekeert hij zich, en Julia besluit dat ze niet langer in zonde kan leven (aangezien de Katholieke Kerk echtscheiding sterk afkeurt). Tijdens de Tweede Wereldoorlog keert Charles terug naar Brideshead. Een lege huls, nu de familie is vertrokken. Maar de lamp brandt weer in het altaar van de familiekapel.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 11
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Brideshead Revisited.

Vergelijkbare series

Sherlock
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Lost
1 stem
Brideshead Revisited