Boston Legal

8.1 / 10
42 min
Juridisch, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Mandy Gelling geeft "Boston Legal - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 29 september 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Boston Legal - Seizoen 1

Waarom is Boston Legal een geweldige serie om te gaan volgen? Gewoonweg omdat Boston Legal met kop en schouders boven andere advocatenseries die ik heb gezien uitsteekt.

In Boston Legal draait het allemaal om advocatenkantoor Crane, Poole en Schmidt. We beginnen bij de eerste naamgever Crane. Denny Crane (William Shatner, Captain Kirk in Star Trek) is de oudste vennoot en dat merk je. Hij is van de oude stempel, kent alle rechters, behandelt vrouwen als objecten en verliest geen zaak. Maar Denny Crane wordt ouder. Hij leidt aan geheugenverlies en is bang dat hij Alzheimer (of de gekke koeienziekte) heeft. Maar Denny Crane zou Denny Crane niet zijn als hij dit niet met een enorm gevoel voor humor en een vleugje dramatiek probeert te verbergen. Behalve voor Alan Shore (James Spader, The Practice), zijn collega en grootste vriend op de zaak. Alan Shore is een charismatische vrouwenverslinder die een enorm gevoel voor rechtvaardigheid heeft. Hij behandelt liever geen zaken van moordenaars en wordt boos als hij belazerd wordt door cliënten. Hij is de beste advocaat op kantoor en weet dat zelf. Hij kan wegkomen met al zijn onhebbelijkheden en dat zijn er nogal wat.

Denny Crane en Alan Shore splijten het kantoor in twee kampen. Het andere kamp bestaat uit de derde naamgever Shirley Schmidt (Candice Berger, Murphy Brown) en Paul Lewiston (Rene Auberjonois, Star Trek: Deep Space Nine). Deze twee hebben een hartgrondige hekel aan Crane en Shore. Maar ontslaan zou het einde betekenen van de firma en dat weten ze allemaal maar al te goed. Daarom maken ze maar gebruik van elkaar en dat gaat er vaak niet zachtzinnig aan toe. De ene belediging na de andere vliegen regelmatig in de rondte. De humor houdt het hele zaakje in balans. Al komen er in het eerste seizoen van Boston Legal ook serieuzere zaken aan bod. Zoals de doodstraf, seksuele intimidatie en milieuzaken.

Boston Legal is een goede advocatenserie die zich voornamelijk afspeelt op kantoor of in de rechtszaal. Soms wordt Denny Crane gearresteerd en dan mag Alan Shore hem uit de problemen halen. Ook Shore wordt wel eens aangeklaagd. Dan verdedigt hij het liefst zichzelf met behulp van zijn beeldschone vriendin en collega advocate Tara Wilson (Rhona Mitra, The Practice). Dit weer tot het zere been van Schmidt en Lewiston. Maar ook de andere advocaten op kantoor zijn niet altijd even gecharmeerd van Crane en Shore. Zo hebben we de mooie Lori Colson (Monica Potter, Parenthood) die Shore het liefst ziet vertrekken, waarschijnlijk rechtstreeks naar haar slaapkamer. Of mooie jongen Brad Chase (Mark Valley, Fringe) die graag tussen de lakens van Lori zou willen belanden en in Shore een grote concurrent ziet.

Al met al genoeg redenen om naar Boston Legal te kijken. Het drama is goed gedoseerd net als de humor. De vele bijrollen van diversen bekende acteurs, zoals Golden Girl Rose Nylund (Betty White), zorgen voor de nodige afwisseling. Het gaat dus niet snel vervelen. De samenwerking tussen Crane en Shore is heerlijk om te zien. De verhoudingen binnen het advocatenkantoor staan regelmatig op scherp. De altijd geweldig spelende Berger is een welkome afwisseling naast de twee seksistische mannen. Schmidt is dan ook niet bang om het herentoilet binnen te lopen of Shore te chanteren om te helpen in een rechtszaak. Meer dan genoeg stof voor een tweede seizoen.

7.5 punten daar is de jury wel over uit.
Volg Boston Legal
Vorige aflevering
Last Call (2)
Last Call (2)
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Chantal1981
29 sep 2013 16:46 -
Een van mijn favoriete series! Wat een chemie tussen Spader en Shatner! Echt een aanrader dit. Heb vaak dubbel gelegen van het lachen, maar ook de serieuze zaken zijn erg interessant om te zien!
Reageer
avatar_Roeman
07 okt 2013 11:57 -
Klopt, ik vind Berger ook een enorme goede aanvulling op die twee ;)
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8