Black Lightning

7.2 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Black Lightning - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 18 februari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Black Lightning - Eerste aflevering

Black Lightning was the savior who kept our streets and our schools safe. - Anissa


Het lijkt alsof The CW elk jaar een nieuwe superheldenserie op de buis gooit. Meestal wordt hierdoor óf de spoeling zo dun dat er flinke gaten in de kwaliteit gaan vallen (Marvel met je Netflix-series, ik kijk naar jullie) óf het is meer van hetzelfde.

Dit keer is het de beurt aan Black Lightning. Hoewel ik van te voren huiverig was na het zien van zijn pak en de casting van Cress Williams (Hart of Dixie) als Black Lightning moet ik mijn mening bijstellen. Na het zien van de pilot ben ik voorzichtig optimistisch en ik zal uitleggen waarom.

© The CW


Black Lightning gaat over Jefferson Pierce. Deze superheld heeft negen jaar geleden zijn pak aan de wilgen gehangen en is sindsdien hoofd van de lokale school. En met succes blijkt uit de cijfers van de studenten, die werkelijk door het dak schieten. De cijfers, de studenten niet. Of wel? Hij heeft zijn, inmiddels ex-, vrouw beloofd nooit meer zijn superheldenpak aan te trekken, want het werd veel te gevaarlijk voor haar en zijn twee dochters.

Maar onrust ligt op de loer. Het stadje waarin ze wonen bezwijkt bijna onder alle bendes, de politie kan het niet meer aan én er wordt openlijk aan rassendiscriminatie gedaan. Op dat laatste kom ik zo nog even terug. Black Lightning is nodig!

Laat ik beginnen met de acteurs. Ben ik al helemaal overtuigd van Cress als Black Lightning? Nee. De acteur zoekt nog erg naar zijn rol. Het ene moment maakt hij typische 'superheldenbeslissingen', zodra iemand het woordje 'hope' in zijn mond neemt vergeet hij alle beloften die hij gemaakt heeft en rent hij de deur uit, en op het andere moment zijn het veel beter overwogen beslissingen.

Welke kant dit op gaat zal voornamelijk bepalen of de acteur deze rol goed kan vertolken. Voordat iemand roept, 'Ja, maar dat zijn dan fouten van de schrijvers en niet van de acteur!', eens, maar als superheld bij The CW moet je (helaas) beide overtuigend kunnen vertolken.

De rest van de cast heeft nog niet bijzonder veel te doen gekregen en ook de 'bad guy' van dit seizoen is nog nauwelijks geïntroduceerd. Dat is niet erg, alleen kan ik er daardoor nog weinig over schrijven.

[image-98494]

Visueel ziet de serie er prima uit. Er ontstaat een hele andere vibe dan bijvoorbeeld bij series als The Flash of Arrow. Dat komt deels door het ruigere, realistischere visuele beeld wat je ziet, maar grotendeels door de verhaallijn.

In de eerste aflevering gaat Black Lightning met een gestrekt been de rassendiscussie in Amerika en verder in de wereld in. En dat is, hoewel dit een beetje wrang is om te schrijven, verrassend verfrissend voor een superheldenserie.

Dat is ook meteen de grootste kwaliteit van de pilot. Het schuwt weinig, en dat is een groot pluspunt, maar de serie moet wel uitkijken dat het er niet in doorslaat. Want als het een té politiek statement wordt, heb je kans dat kijkers afhaken.

Voor nu een prima begin; een 7,5!
Volg Black Lightning
Vorige aflevering
The Book of War: Chapter Three: Liberation
The Book of War: Chapter Three: Liberation
03x16
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Nick_Seamore
06 feb 2019 10:54 -
Wilde eerst afhaken zonder de eerste aflevering te kijken maar door jou review ben ik toch wel nieuwsgierig geworden dus ga er toch maar eens een aflevering aan wagen. Mooi geschreven review overigens waarvoor mijn dank.
Reageer

Nieuwste recensies

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5