Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Geen plannen voor een derde seizoen van Barbaren

Een van de acteurs van de serie heeft schijnbaar bevestigd dat er geen derde seizoen van Barbaren komt.

Het is alweer twee jaar geleden dat Barbaren seizoen twee (gestileerd als Barbarians II) werd uitgebracht op Netflix. Na recente weglatingen en opmerkingen van betrokken partijen in 2023 en 2024 lijkt het er echter op dat er geen derde seizoen komt.

Barbaren

De serie, met Laurence Rupp, Jeanne Goursaud en David Schütter in de hoofdrollen, volgt de lotgevallen van drie mensen die met elkaar verweven zijn tijdens de Slag om het Teutoburgerwoud in 9 na Christus, toen Germaanse krijgers wanhopig probeerden de verspreiding van het Romeinse Rijk tegen te houden.

Seizoen 1 van de serie verscheen op 23 oktober 2020 wereldwijd op Netflix en het tweede seizoen verscheen twee jaar later op 21 oktober 2022.

Na de release van Barbaren seizoen twee stond de serie in totaal drie weken in de wereldwijde Netflix top 10, met 45,20 miljoen bekeken uren. In die periode zagen we ook het eerste seizoen twee weken lang terugkeren in de top 10, hoewel we geen vergelijkbare kijkcijfers hebben voor seizoen 1.

In het recente Netflix Engagement Report kunnen we zien dat Barbaren seizoen 1 tussen januari en juni 2023 op nummer 1482 stond en Barbaren seizoen twee op nummer 1443.

Er zijn echter wel gegevens van FlixPatrol, die erop wijzen dat het tweede seizoen veel sneller wegviel in de dagelijkse top 10's. Zelfs in Duitsland was de serie na twaalf dagen al uit de dagelijkse top 10 verdwenen. Netflix moet een serie vaak meerdere weken in het thuisland zien om vernieuwing te rechtvaardigen.

Vorig jaar werd er contact opgenomen met Guamont en Netflix over de toekomst van de serie. De eerste vertelde ons dat de serie niet officieel was gecanceld, maar dat de productie was "beëindigd". Een vertegenwoordiger van Netflix bevestigde ook dat ze de serie op dat moment nog niet hadden opgepikt voor een derde seizoen.

Sindsdien is er schijnbaar niets veranderd. In de afgelopen weken onthulde Netflix Duitsland zijn volledige lijst met aankomende titels, en Barbaren was opvallend afwezig. Netflix Duitsland heeft meerdere terugkerende titels: How to Sell Drugs Online (Fast) seizoen vier, Kleo seizoen twee en Die Kaiserin seizoen twee.

Nu heeft een van de hoofdrolspelers van de serie onlangs bevestigd dat er ook geen plannen zijn voor een derde seizoen. In antwoord op een vraag op Instagram suggereerde Laurence Rupp (Arminius) dat onze berichtgeving tot nu toe nog steeds klopt. Toen hem werd gevraagd naar een derde seizoen, antwoordde de acteur: "Helaas komt er binnenkort geen derde seizoen...".

De "binnenkort" in het antwoord lijkt de deur open te houden voor een later seizoen, maar gezien de lange tijd lijkt het zeer onwaarschijnlijk. Rupp heeft sindsdien samengewerkt met Netflix aan de onlangs uitgebrachte 2024 film The Heartbreak Agency en is verbonden aan meerdere andere aankomende projecten.
Vorige aflevering
The Price
The Price
02x06
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Barbaren