Arrow

8.1 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Mandy Gelling geeft "Arrow - Seizoen 1 (Eerste deel) " een 7.
Geschreven door Mandy Gelling op 6 februari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Arrow - Seizoen 1 (Eerste deel)

Arrow vertelt het verhaal van Oliver Queen (Stephen Amell o.a. Private Practice), die als enige overlevende van een schipbreuk, vijf jaar lang op een “onbewoond” eiland heeft gezeten. Hij word gered door een vissersboot en teruggebracht naar de bewoonde wereld. Eenmaal terug in de beschaving blijkt dat Oliver nogal een onverantwoorde rijke rokkenjager was. Hij heeft zelfs zijn ex-vriendin Laurel Lance (Katie Cassidy o.a. Gossip Girl en Supernatural), met haar zuster (die ook op de boot was) bedrogen.

Maar er is iets op het eiland gebeurd waardoor de playboy veranderd is in een moderne Robin Hood, compleet met pijl en boog en groene capuchon. Hij wil wraak nemen op iedereen in Starling City die zich bezig houdt met corruptie en misdaad. Hierbij word hij geholpen door een lijst met namen die hij van zijn vader heeft gekregen in de reddingsboot. Maar ook sommige mensen om hem heen schijnen een andere agenda te hebben nu Oliver blijkt te leven. Het is alleen de vraag wie te vertrouwen is en wie niet.

De eerste aflevering van Arrow begint spetterend en vol met actie. De special FX en de CGI is prima in orde. En ook de muziek past bij het geheel. Je maakt kennis met de diverse karakters en sommige zijn wat “platter” dan de ander, maar hopelijk leren we die karakters beter kennen de komende afleveringen. Je voelt eigenlijk wel direct sympathie voor de schipbreukeling Oliver. Ook wordt hier en daar gebruik gemaakt van humor. Dit zorgt voor enige luchtigheid in het verder heftige verhaal. Het begin is in ieder geval veelbelovend en ik zal deze serie zeker met veel plezier blijven volgen.

Arrow is gebaseerd op karakters uit de Green Arrow Comics (stripboeken) van DC. De regie wordt gedaan door David Nutter die we o.a. kennen van Supernatural en Game of Thrones. De serie heeft goede kritieken gehad in Amerika en is inmiddels genomineerd geweest voor de ‘People’s Choice Award’ in de categorie ‘Favorite New TV Drama’.
Volg Arrow
Vorige aflevering
Fadeout
Fadeout
08x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

John Doe
Lilly (gast)
06 feb 2013 21:41 -
Geweldige serie, zit op het puntje van mijn stoel. Ook een beetje in de trant van Revenge wat ik ook al zo'n geweldige serie vind.
Met de series Following, Elementary, Grimm en Arrow zit ik deze winter goed
Reageer
avatar_anonymous
07 feb 2013 08:53 -
Ik ben zelf niet de grootste fan van strips, maar de films van DC vindt ik zelf zeer goed. Maar een serie van DC .. . in het begin wist ik niet of het nou een goeie serie was. Dus had ik in het begin een paar kleine twijfels over deze serie omdat het ook wat weg heeft van Robin Hood met pijl en boog. Helaas heb ik de hele serie niet kunnen volgen, maar een paar afleveringen. Maar de afleveringen 1, 2, 4, 6, en 9 die ik gezien heb, waren toch wel verrassend met de actie die er tussen door kwam. Dus binnen kort als klaar ben met een paar anderen series dan opnieuw aan deze beginnen.
Reageer
avatar_anonymous
12 mrt 2015 14:34 -
Ik ben nu bij aflevering 3, en ik moet zeggen ik ben nu al verslaafd aan de serie!
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8