Allegiance

7.6 / 10
43 min
Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.6 / 10
1seizoenen/13afleveringen/2015 - 2015 
NetwerkNBC
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:43 min20152015 (Beëindigd)
Genres:Thriller
Netwerk:NBC
Allegiance is een Amerikaanse thrillerserie van de zender NBC. De serie ging in première op 5 februari 2015.

Deze thriller gaat over de familie O’Connor en hun zoon Alex, een oorlogsveteraan en CIA-analist die erg veel van zijn familie houdt. Hij weet echter niet dat zijn ouders en zus lid zijn van een Russische beweging die net weer geactiveerd wordt. De serie volgt hen terwijl ze hun zoon bespioneren en hem proberen tegen zijn land te laten keren.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13

Recensies (1)

Allegiance - Eerste aflevering

7.5

Nieuws (9)

Ook in televisieland sleept het jaar zich naar het einde. De komende dagen weinig nieuwe dingen op je kijkbuis, zoals je hieronder in ons wekelijks overzicht kan zien. Misschien één tip voor wie het gemist heeft: Eén...
19 dec 2017
Het is te merken dat de nationale Vlaamse zenders zich voorbereiden op hun zomerprogrammering. Wat dat betekent weten we ondertussen wel: enkele zomerse programma’s en herhalingen, veel herhalingen. Toch staan er de...
30 mei 2017
Ex-presidentskandidaat, senator en acteur Fred Thompson is op 1 november 2015 overleden. “Het is met diepe gevoelens van rouw dat we het heengaan van onze broer, echtgenoot, vader en grootvader delen, hij stierf...
3 nov 2015

Populaire reacties (5)

-
06 mrt 2016
net begonnen met kijken maar is vrij spannende serie maar ook een beetje nerveus alles. Er straalt niet echt rust uit van de serie.
5
09 mrt 2015
“Zonder donker kan het licht zichzelf niet kennen“, zong Typhoon voor een zaal vol schaapachtig kijkende beleidsmakers. Hij had het natuurlijk over de schaduwkanten van onze vaderlandse geschiedenis, maar het is ook zo lekker toepasbaar op series. Zonder tenenkrommers als Empire en Extant zouden we pareltjes als Fargo, Romanzo Criminale en The Spoils Of Babylon namelijk nooit op waarde kunnen schatten. Je hebt nou eenmaal lillukness nodig om schoonheid te kunnen herkennen. In dat licht moeten we NBC dan ook dankbaar zijn dat ze het voor elkaar hebben gekregen om met Allegiance weer iets super ellendig verschrikkelijks de wereld in te slingeren. Eigenlijk heb je aan de verhaallijn alleen al genoeg om te begrijpen dat je deze gewoon links moet laten liggen.

Alex is lekker carriere aan het maken bij de CIA. Wat Alex alleen niet weet is dat zijn vader, moeder en zusje bij de Russen op de payroll staan als spion. Hele normale gezinssituatie natuurlijk. Als er op Amerikaans grondgebied een Rus over de kling wordt gejaagd en Alex door de CIA wordt ingezet om uit te vinden wat er allemaal aan de hand is, worden de Russen een beetje nerveus. Dreigend met lijfstraffen die uiteindelijk zullen leiden tot de dood, dwingen ze Alex z’n familie om hem in de gaten te houden. Afluisteraartje in z’n telefoon. Beetje achter hem aanrijden in een onopvallende Buick. Kijkgaten knippen in de krant van gisteren. Dat werk. Oh ja, Alex is ook een soort van hyperintelligent annex paranormaal en z’n zusje doet het met de man die dreigt om zijn familie om zeep te helpen.

Ik merk dat er tijdens het typen tranen op m’n toetsenbord vallen. Tranen, omdat NBC schijnbaar denkt dat wij zó afgestompt zijn dat we dit soort inferieur kijkwaar in ons leven verwelkomen. In plaats van deze serie kijken, kun je nog beter met Pinksteren bij zo’n woonmall op zoek gaan naar een nieuwe hoekbank. Geflankeerd door je jammerende schoonmoeder. En je drie schreeuwende kinderen. En met allebei je knieën uit de kom. Het is NBC die denkt: “Wat FX met The Americans kan, kunnen wij ook”, maar dat dan blijkt dat ze dat dus helemaal niet kunnen. Ze blijven hangen in de karikatuur van Rusland als het dreigende rode gevaar en Amerika als de grote verlosser. Ze laten hun acteurs teksten uitkramen die je nog niet terug zou vinden in die pocketromannetjes bij de kassa van de Albert Heijn. Het is om te janken en de NBC heeft de wereld een dienst bewezen door zelf de stekker uit deze belediging te trekken. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

Vergelijkbare series

The Americans
3 stemmen
The Assets
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem