A Touch of Frost

8.3 / 10
120 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jos Herbrink geeft "A Touch of Frost - Seizoen 6" een 10.
Geschreven door Jos Herbrink op 4 februari 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

A Touch of Frost - Seizoen 6

Ik kijk regelmatig de Engelse serie A Touch of Frost. A Touch of Frost, ook wel bekend als Frost, werd vanaf 1992 uitgezonden en telt ongeveer veertig afleveringen. Deze afleveringen zijn verdeeld over 15 seizoenen. De karakters zijn gebaseerd op de boeken van R.D. Wingfield, een Britse schrijver.

A Touch of Frost volgt inspecteur Jack Frost (David Jason), de onconventionele rechercheur wiens taak het is in het fictieve stadje Denton misdaden op te lossen. Vaak wordt hij hierbij geholpen door brigadier George Toolan, maar ook wordt hij geassisteerd door een toevallig overgeplaatste agent. Hij heeft vaak een conflict met zijn meerdere, Norman Mullett (Bruce Alexander), omdat Frost meestal alle regels aan zijn laars lapt. Hij is wel zeer succesvol in het vangen van moordenaars.

In seizoen zes logeert Frost ergens in een pension nadat zijn huis is afgebrand. Hij heeft ontslag genomen bij de recherche omdat in het voorgaand seizoen zijn maatje agent Barnard zijn leven voor Frost opofferde. Na een tijdje kan Frost weer terecht in zijn huis. Tijdens zijn ontslag wordt hij terug geroepen door commissaris Mullett. Frost moet weer aan de slag om een moord te onderzoeken. En er is nog iets mysterieus: de vingerafdrukken van een dode zijn bij het slachtoffer thuis aangetroffen...

Wanneer Frost weer terug is in zijn oude functie dient zich alweer een nieuwe zaak aan. Een tienermeisje is vermoord aangetroffen in een rivier. Tegelijkertijd onderzoekt hij de dood van een milieu-inspecteur. Er wordt in deze zaak een politiehond ter beschikking gesteld die hem kan helpen bij zijn moordzaken.

De volgende aflevering draait om een dode vrouw van middelbare leeftijd. Frost komt erachter dat de vrouw niet zuiver op de graat was. Ligt daar het motief voor haar dood? Frost doet een schokkende ontdekking. Tegelijkertijd moet hij een roofoverval oplossen. Bill Sharpe (Philip Jackson) valt in voor Toolan die met griep op bed ligt.

In de laatste aflevering - en naar ik meen de leukste - wordt de auto van de vriend van Mullett gestolen. Op zich geen zaak voor Frost, maar als er een dode drugsdealer wordt aangetroffen in de kofferbak van desbetreffende auto, moet Frost uitvinden wie de autodief eigenlijk is...

Al met al een geweldige Britse politieserie, vind ik. Spanning, humor en intrige gegarandeerd!
Volg A Touch of Frost
Vorige aflevering
If Dogs Run Free (2)
If Dogs Run Free (2)
15x02
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
18 maa 2013 15:57 -
Foutje, wilde een 8 geven, schijnbaar raar geklikt
Reageer

Nieuwste recensies

Chicago Fire - Seizoen 8 (DVD)

7

The North Water - Seizoen 1

9

Manifest - Seizoen 2 (DVD)

7.5

The Walking Dead - Seizoen 11 - (eerste deel)

8.5

Nine Perfect Strangers - Seizoen 1

6

Den som dræber - Fanget af mørket (Those Who Kill) - Seizoen 2

8
A Touch of Frost