24

8.3 / 10
42 min
Actie, Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "24: Live Another Day - Eerste afleveringen" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 24 mei 2014.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

24: Live Another Day - Eerste afleveringen

24 is terug! Het uitroepteken is voor de mensen die daarop zaten te wachten. Als jij niet één van die mensen bent, dan kijk je vast vertwijfeld naar die eerste zin. 24: Live Another Day is wat er gebeurt wanneer zenders niet constant nieuwe hits kunnen produceren en dan doen wat vaak gedaan wordt: teruggrijpen naar oude hits die veel hebben betekend voor de zender. En 24 was die serie. In een wereld die toen gebukt ging onder terroristische aanvallen en dreiging, was Jack Bauer de man die terrorisme het hoofd bood. Jack werd zodoende een held en inspiratie voor de gehele natie, die blij waren dat er iemand terug vocht. 24 was zodoende een pleister op de wonde. De serie werd dan ook één van de grootste hits van het vorige decennia en heeft een grote invloed gehad op het televisielandschap.

En nu is Jack terug! In Londen welteverstaan, waar een nieuwe groepering het voorzien heeft op president Heller. Goeie ouwe Jack probeert deze aanslag op de president te verijdelen, maar wordt op de hielen gezeten door de inlichtingendiensten. Jack wordt namelijk verantwoordelijk gehouden voor vele misdaden en wordt internationaal gezocht. Samen met behulp van Chloe (Mary Lynn Rajskub, 24) is Jack op een missie om degenen die de wereldvrede bedreigen voor het gerecht te brengen, maar zoals het 24 betaamt zijn er machtige partijen die daar een stokje voor willen steken. In dit seizoen zien wij dus hoe Jack in twaalf afleveringen, in plaats van 24, een held probeert te zijn en Jack kennende gaat dat vast lukken.

24 is altijd al, en vooral in latere jaren, een fenomeen geweest waar je van houdt of waar je ogen van gaan rollen. Jack Bauer is vaak een eenmansleger die de meest onlogische en ongeloofwaardige dingen heeft kunnen uithalen. 24 is daarom altijd een serie geweest die verlangt dat de kijker de nodige ongeloofwaardigheid op de koop toe neemt. Ook in de pilot presteert Jack weer het onmogelijke en ontsnapt hij uit een zwaar beveiligd gebouw met, dat zou je toch zeggen, genoeg gespecialiseerde en getrainde agenten. En in de tweede aflevering presteert hij het weer om een hele eenheid te slim af te zijn. 24 heeft daarom altijd geluk gehad dat Kiefer Sutherland (24) de juiste man was en is voor deze serie. Sutherland heeft zoveel aanwezigheid op het scherm dat de ongeloofwaardige en onlogische dingen minder storend zijn. Althans, in de sterkere seizoenen van 24, dan.

Ook nu probeert 24 actuele problemen in de serie te verwerken en bespreekt de serie drone-aanvallen, klokkenluiders, het lekken van geheime en geclassificeerde documenten en broze internationale verstandhoudingen. Maar is 24 nog relevant in deze huidige tijd? Dat zullen de kijkcijfers van dit seizoen en de uiteindelijke uitvoering van deze thema's moeten uitwijzen. De eerste afleveringen zitten in ieder geval vol spanning, adrenaline en actie. Dat zijn elementen waar de serie altijd in heeft uitgeblonken. Waarom Mary Lynn Rajskub, die Chloe speelt, opeens een soort Lisbeth Salander is, is wel vrij apart. Deze uitvoering van 24 is in ieder geval wat je van de serie gewend bent en daar zul je dus of blij, óf niet blij mee zijn. Maar voor twaalf afleveringen is een beetje nostalgie zo verkeerd nog niet.
Volg 24
Vorige aflevering
Day 9: 10:00 P.M. - 11:00 A.M.
Day 9: 10:00 P.M. - 11:00 A.M.
09x12
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_Codani
25 mei 2014 10:39 -
Je beschrijft hier precies hoe ik deze serie ook verwacht dat hij gaat worden. Een nieuw seizoen, van een serie die ik erg graag bekeken heb. We gaan er gewoon weer lekker voor zitten om Jack te zien racen over het scherm en ben benieuwd hoe de rol van Chloe gaat zijn. Nostalgie op zijn best, maar geweldige afwisseling tussen al die series met weerwolven, vampiers, heksen en boogschutters....hahaha
Reageer
John Doe
rinske (gast)
25 mei 2014 16:09 -
helemaal mee eens,Vind het heerlijk om er naar tekijken en het knappe vind ik dat ze de ongeloofwaardigheid van jack zijn kunnen toch geloofwaardig doen overkomen.zeker heerlijke nostalgie en ik geniet volop van jack en cloe
Reageer
John Doe
tim (gast)
11 jun 2014 00:19 -
lening bieden
heb je een lening nodig? zal bieden zakelijke of persoonlijke lening, van € 5.000 naar € 200.000.000 op 3%, moet belanghebbende contact met ons op via e-mail:
[email protected]
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5