13 Reasons Why

8,0 / 10
57 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "13 Reasons Why - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 20 juli 2017.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

13 Reasons Why - Eerste aflevering

Deze serie, waarschijnlijk heb je er al wel over gehoord, heeft voor veel ophef in de media gezorgd. De serie gaat over het verhaal van een meisje dat zelfmoord pleegt. Het verschil met andere series met dit onderwerp? De serie gaat vooral om het verhaal na de zelfmoord van Hannah baker (Katherine Langford, The Misguided)

[image-81570]

In de serie is dus te zien hoe de mensen die dicht bij Hannah staan met haar dood omgaan. Dit doet iedereen anders en voordat je weet wie welke rol speelt in de ‘reden’ voor Hannah haar dood, moet je eerst de hele serie kijken. Hannah heeft 13 tapes opgenomen met een A en B kant. Op iedere kant vertelt Hannah haar verhaal over een ander persoon. Wat zij op deze bandjes vertelt zijn samen de reden voor haar zelfmoord.

''Een andere tip? Kijk niet alleen.''

Hannah is echter niet de hoofdpersoon., dit is Clay Jensen (Dylan Minnette, Prison Break). In de eerste aflevering zie je dat Clay de bandjes krijgt en hij heeft eigenlijk geen idee waarom juist hij op de bandjes staat, want hij vond Hannah juist leuk. Hij luistert ze, nadat hij een walkman van Tony Padilla (Christian Navarro, Vinyl) heeft gestolen. Clay krijgt bij de bandjes ook een kaart. Op deze kaart heeft Hannah de plekken omcirkeld waar hij naartoe moet gaan om het verhaal beter te begrijpen. Clay gaat tot het uiterste om te begrijpen wat er is gebeurd en ondertussen wordt hij achtervolgd. In de gaten gehouden dus, precies zoals Hannah heeft gezegd. Ook is Clay zijn moeder, Lainie Jensen (Amy Hargreaves, Homeland) heel bezorgd over hem.

In de eerste aflevering maak je eveneens kennis met de andere ‘redenen’ op Hannah haar bandjes: Jessica Davis (Alisha Boe, Modern Family), Justin Foley (Brandon Flynn, BrainDead ), Bryce Walker (Justin Prentice, Awkward.), Alex Standall (Miles Heizer, Parenthood), Zach Dempsey (Ross Butler, Teen Wolf), Tyler Down (Devin Druid, House of Cards), Trey Porter (Derek Luke, Roots), Olivia Baker (Kate Walsh, Grey’s Anatomy) In deze aflevering komen ze echter nog niet echt naar voren.

© Netflix


Deze serie is echt een aanrader, omdat het over een onderwerp gaat waar nog een taboe op rust. Als mensen er op deze manier over kunnen praten hoeft het helemaal geen slechte invloed te hebben. Mijn tip? Vooral kijken. Het leert je echt om je in te leven in bepaalde mensen. Een andere tip? Kijk niet alleen.
Volg 13 Reasons Why
Vorige aflevering
Graduation
Graduation
04x10
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
22 jul 2017 00:53 -
eigenlijk zijn het 7 tapes met een A en een B kant
Reageer
avatar_anonymous
25 aug 2017 10:45
Foutje :)
Reageer
avatar_anonymous
24 aug 2017 14:58 -
Fijne recensie :) heb de serie in 1 dag uitgekeken!
Reageer
avatar_anonymous
25 aug 2017 10:44
Dankjewel! Erg meeslepend was het inderdaad wel
Reageer

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7