You

7.7 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Dave Scholting geeft "You - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Dave Scholting op 12 januari 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

You - Seizoen 2

Het tweede seizoen van You is lichtjes gebaseerd op het boek "Hidden Bodies" van schrijfster Caroline Kepnes. Zij schreef ook het eerste boek over Joe Goldberg, "You" geheten. De Netflix Original is sinds 26 december 2019 te bekijken.

In dit tweede seizoen is Joe (Penn Badgely, Gossip Girl) verkast van New York naar Los Angeles. Daar probeert hij zijn verleden en de gebeurtenissen met Beck (Elizabeth Lail, Once Upon a Time) uit het eerste seizoen achter zich te laten. Hij weet al snel een baantje te vinden bij Anavrin, een boekcafé dat gerund wordt door de charmante Love Quinn (Victoria Predetti, The Haunting of Hill House), waarvan haar rijke ouders de eigenaren zijn. Joe valt als een blok voor Love, maar realiseert zich heel goed wat er door zijn toedoen met zijn vorige 'ware liefde' is gebeurd. Hij doet dan ook zijn uiterste best om niet opnieuw niet dezelfde fouten te maken als met Beck. Dit wordt hem echter niet makkelijk gemaakt.

Love heeft een nogal overmatig beschermende relatie met haar tweelingbroer

Love heeft op zijn zachts gezegd een nogal overmatig beschermende relatie met haar tweelingbroer Forty (James Scully, 9-1-1). Joe, die uiteraard alles overheeft voor zijn nieuwe obsessie, wordt door Love opgescheept met dit grote kind dat verslaafd is aan drugs en alcohol. Tot overmaat van ramp krijgt Forty een nieuwe vriendin: Amy Adam. Amy blijkt echter Candace (Ambyr Childers, Aquarius) te zijn, de ex-vriendin van Joe, die in het vorig seizoen onverwachts was teruggekeerd in Joe's leven omdat zij nog een appeltje met hem te schillen had. Joe weet niet waar hij het zoeken moet nu hij Candace weer opnieuw tegen het lijf loopt. Daarnaast voelt Joe nog steeds de noodzaak om de mensen om hem heen op zijn geheel eigen manier te beschermen.

Wanneer hij een appartement betrekt in Los Angeles maakt hij kennis met Delilah Alves (Carmela Zumbado) en haar vijftienjarige zusje Ellie (Jenna Ortega, Jane the Virgin). Joe ontdekt dat Delilah in haar verleden het slachtoffer is geworden van een verkrachting. Delilah was op dat moment nog minderjarig. Degene die haar dit aandeed is de beroemde stand-up comedian Henderson (Chris D'Elia, The Good Doctor). Henderson blijkt nogal van jonge meisjes te houden en wanneer Ellie het nieuwste slachtoffer dreigt te worden van hem grijpt Joe in, maar uiteraard heeft dit weer de nodige gevolgen voor Joe.

Dit seizoen leren we meer over wat er tussen Joe en Candace gebeurd is in het verleden. Ook leren we meer over Joe's kinderjaren en dan met name de relatie tussen Joe en zijn moeder. Die relatie blijkt aan de wieg te hebben gestaan van hoe Joe zich nu in het heden voelt, denkt en gedraagt. Uiteraard hoort daar ook een traumatische gebeurtenis bij. Persoonlijk hadden deze flashbacks van mij niet zo gehoeven. Joe is met zijn vreemde gedachtenkronkels, zijn charme en zijn onvoorspelbare gedrag als personage al interessant genoeg. Wél belangrijk is de relatie tussen Joe en Candace en waarom Candace koste wat het kost wil voorkomen dat Joe opnieuw slachtoffers maakt.

Een twist die voortreffelijk uitpakt

Het tweede seizoen van You is tot aan de achtste aflevering net zo goed als het eerste seizoen. Wat dit seizoen net dat beetje extra geeft zijn de laatste twee afleveringen, waarin een twist voorkomt die voortreffelijk uitpakt, hoewel je hem misschien al eerder ziet aankomen als je goed oplet. Dit was bij mij namelijk het geval. Aangezien de twist goed werd uitgevoerd mocht dat de pret niet drukken. Hoewel Netflix het nog niet officieel bevestigd heeft, laat het einde de deur flink open staan voor een derde seizoen dat er hoogstwaarschijnlijk dan ook wel komt. En daar is helemaal niets mis mee.
Video on youtube
Volg You
Vorige aflevering
The Death of Jonathan Moore
The Death of Jonathan Moore
04x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
You