Y: The Last Man

6.8 / 10
53 min
Fantasy
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lucas Verbunt geeft "Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen" een 6.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 15 september 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Y: The Last Man - Eerste drie afleveringen

Wat gebeurt er in onze wereld als alle zoogdieren met een Y-chromosoom uit het niets dood neer vallen? Dat is de vraag die centraal staat in Y: The Last Man. Of het deze vraag ook daadwerkelijk een bevredigend antwoord kan geven valt nog te bezien.

Na meer dan vijf lange jaren in een productiehel te hebben verkeerd is Y: The Last Man nu eindelijk te zien bij de Amerikaanse zender FX (en binnenkort ook in Nederland op Disney+). In deze serie staat een apocalyptische wereld centraal waarin plotseling alle zoogdieren met een Y-chromosoom overlijden. Dit zorgt niet alleen voor veel onbegrip, angst en rouw, maar ook voor immense problemen, aangezien er weinig vrouwen werken in bepaalde sectoren die landen draaiende moeten houden. In het midden van dit alles is er één man die op wonderbaarlijke wijze nog in leven is, en laat dat nu net de zoon zijn van de net aangewezen president van de Verenigde Staten. Uiteraard zorgt dit voor spanningen.

Y: The Last Man is een serie met een ontzettend cool concept met mega veel potentie. Deze potentie komt er echter in de eerste drie afleveringen nog niet helemaal uit.

Het concept van deze serie is ontzettend interessant en heeft immens veel potentie. Er zijn ontzettend veel lagen die te ontdekken zijn in deze wereld zonder cisgender-mannen (transmannen leven immers nog wel, aangezien zij het Y-chromosoom niet bezitten). De serie kan inzoomen op verschillende lagen van de maatschappij en kijken wat er gebeurt nu alles is veranderd. Echter, Y: The Last Man kiest ervoor om te focussen op de enige man in een hele wereld vol vrouwen. Dit verhaal is ook zeker interessant, want waarom leeft deze man nog? En wat is er gebeurd? Het lijkt echter alsof de serie de focus gaat leggen op dit verhaal, terwijl er nog zoveel meer te ontdekken is. Dat is jammer.

Deze 'last man standing' is Yorick en wordt gespeeld door Ben Schnetzer (Happy Town). De rest van de getalenteerde cast bestaat onder andere uit Diane Lane (House of Cards (2013)) als de nieuwe, onverwacht aangewezen president van de VS, Ashley Romans (NOS4A2) als Agent 355 en Amber Tamblyn (Two and a Half Men) als de dochter van de overleden POTUS (President Of The United States). Verder bestaat de cast nog uit onder andere Olivia Thirlby (The L Word: Generation Q), Elliot Fletcher (Tell Me Your Secrets) en Marin Ireland (The Umbrella Academy).

Een ander ding wat wellicht als vervelend ervaren kan worden is dat de serie ontzettend traag begint. Er wordt echt uitgebreid de tijd genomen om hele kleine stappen in het verhaal te zetten. Van mij mag het allemaal net iets sneller gaan. Desalniettemin, aan het einde van aflevering drie heb ik het gevoel dat we nu echt iets gaan bereiken, maar dat valt natuurlijk nog maar te bezien.

Al met al, Y: The Last Man is een serie met een ontzettend cool concept met mega veel potentie. Deze potentie komt er echter in de eerste drie afleveringen nog niet helemaal uit. Ik hoop dat in de rest van het seizoen de serie wat meer zijn voeten op de grond krijgt en daadwerkelijk het verhaal kan gaan vertellen dat gevoel is tot dusver niet overgekomen namelijk.

Voor nu een 6.5!
Video on youtube
Volg Y: The Last Man
Vorige aflevering
Victoria
Victoria
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
15 sep 2021 18:22 -
Ik ben al geruime tijd zeer benieuwd naar deze serie, want zoals je zelf ook al aangeeft, het bronmateriaal heeft ontzettend veel potentie. Jammer om te lezen dus dat de eerste drie afleveringen nog niet helemaal die verwachting waarmaakt. Ben zeer benieuwd wat je van het hele seizoen zal gaan vinden, Lucas.
Reageer
avatar_sophis
18 sep 2021 15:38 -
De vraag is of de serie (net zoals de walking dead) anders zal evoluren dan de comic, anders weten we dus wel hoe het afloopt.
Reageer
Y: The Last Man