Willem van Oranje

7.5 / 10
42 min
Drama, Historie
Volg deze serie
7.5 / 10
1seizoenen/10afleveringen/1984 - 1984 
NetwerkEen
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:42 min19841984 (Beëindigd)
Genres:DramaHistorie
Netwerk:Een
Willem van Oranje is een Nederlandse historische dramaserie van de zender Eén. De serie ging in première op 12 januari 1984.

In 1544 erft de 11-jarige Willem van Nassau-Dillenburg van zijn kinderloze oom diverse landerijen en titels, waaronder die van Prins van Oranje. De jonge Willem krijgt een gedegen opleiding aan het Spaanse hof in Brussel en maakt in deze periode ook kennis met Koning Philips en zijn zoon Philips II. Hoewel Philips als een vader voor Willem is, zou Philips II op latere leeftijd Willems grootste vijand worden. Als machtig vijand van Philips II worden veel aanslagen op het leven van Willem van Oranje-Nassau beraamd, waarvan er twee daadwerkelijk worden uitgevoerd. Tot groot verdriet van de Nederlandse bevolking wordt de tweede aanslag, gepleegd door Balthasar Gerards in het Prinsenhof te Delft, hem fataal.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 10
Seizoen 1

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Willem van Oranje.