Wayward Pines

7.6 / 10
43 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Henk Vernout geeft "Wayward Pines - Seizoen 2" een 7.
Geschreven door Henk Vernout op 3 september 2016.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Wayward Pines - Seizoen 2

Every time one thing here seems almost rational, two things pop up that make absolutely no sense at all –Theo


Op de bekendmaking van een tweede seizoen voor Wayward Pines hebben, denk ik, veel mensen verbaasd gereageerd. Dit was toch bedoeld voor één seizoen? Hoe kun je de spanning en het mysterie van het eerste seizoen nu herhalen? Kortom; hadden ze dit eigenlijk wel moeten doen?

Voordat we achter de hekken van Wayward Pines kijken, is een korte synopsis wel op zijn plaats. Wayward Pines is een mysterie-serie waarbij het gaat om personen die in een zeer vreemd en merkwaardig stadje terechtkomen waar allerlei, op zijn minst gezegd, bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden. In seizoen twee volgen we Dokter Theo Yedlin (Jason Patric, Entourage). Ik ben me ervan bewust dat dit een zeer karige, vage omschrijving is van de serie. Maar dit is een serie waarbij zelfs de meest minieme spoiler je kijkplezier nogal verstoord, vandaar!

Kijk, het einde van seizoen één hebben de schrijvers volledig verpest. De cliffhanger die ze toen schetsten zat vol met enorme plotfouten en onvolkomenheden. Toch wisten ze me daardoor wel weer nieuwsgierig te maken naar het tweede seizoen, jammer genoeg niet zozeer omdat ik wilde weten hoe het met de personages verder ging, maar vooral om te weten te komen hoe de schrijvers deze puinhoop een enigszins logisch vervolg wilden geven.

© FOX

En verbazingwekkend genoeg is dat voor een deel wel gelukt. Veel losse eindjes zijn verholpen en uitgelegd. Er zit in de verhaallijn af en toe redelijk wat verdieping waardoor de serie uiteindelijk wel rijker eindigt in seizoen twee dan in seizoen één. Ik bedoel daarmee; het tweede seizoen heeft wel daadwerkelijk iets bijgedragen aan de serie als geheel.

Toch maken de schrijvers aan het eind van het tweede seizoen dezelfde fout als in het eerste seizoen. Dit keer niet zozeer doordat het allemaal niet logisch is, maar meer omdat dit een makkelijk te voorspellen cliffhanger was. En je kan een hoop over Wayward Pines zeggen, maar het is verder absoluut niet voorspelbaar.

De acteerprestaties verschilden nogal van niveau in het tweede seizoen. De eerdergenoemde Jason Patric lijkt de eerste paar afleveringen slecht gecast, maar blijkt uiteindelijk de serie wel te kunnen dragen, en dat is fijn! Ook Toby Jones (Capital) als Dr. Jenkins en Melissa Leo (Homocide: Life on the street) als Nurse Pam zijn wederom erg goed.

[image-4156]
Minder boeiend is Tom Stevens (Endgame) als de nieuwe leider Jason Higgins. Er zit weinig continuïteit in de rol waardoor hij niet erg interessant is om naar te kijken, en dat zou zijn rol juist wel moeten zijn.

Wayward Pines weet je op de meest uiteenlopende momenten te verrassen met grote plot-twists, vertelt verder een degelijk verhaal waarbij de meeste acteurs zich aardig staande weten te houden. Daarnaast passen de beelden en muziek goed bij het verhaal.

Al met al is Wayward Pines een prima serie uit de middenmoot en zeker geschikt om lekker weg te kijken. Hoogstaand is het niet, maar je kan je er ook niet groen en geel aan ergeren. Een 7!
Volg Wayward Pines
Vorige aflevering
Bedtime Story
Bedtime Story
02x10
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Javelin
06 sep 2016 10:45 -
Ik moet zeggen dat ik ook volledig ontevreden achter werd gelaten na het eerste seizoen van Wayward Pines. De laatste aflevering sloegen nergens op en was echt een aanfluiting voor de rest van het seizoen, dat ontzettend mysterieus en intrigerend was.

Seizoen 2 was idd geen hoogvlieger maar viel me allerminst mee. Omdat Ethan Burke er natuurlijk niet meer in voor zou komen wist ik niet wat ik moest verwachten. Wel heeft de nieuwe regisseur weinig op met de bestaande cast, iedereen kan zomaar het veld moeten ruimen haha. dat maakt het toch erg leuk om naar te kijken.
Reageer
avatar_HereIsTom
24 sep 2016 04:19 -
Weet iemand of er nog een 3e seizoen komt?
Reageer
avatar_thoontje
24 sep 2016 08:13
Nee is gecancelled
Reageer
avatar_Roeman
24 sep 2016 08:59
Dat is nog steeds niet officieel bekend gemaakt. Uitvoerend producent was positief en vertelde dat er best wel een derde seizoen zou kunnen komen. MijnSerie houdt je op de hoogte.
Reageer
avatar_HereIsTom
24 sep 2016 12:37
Bedankt voor de reacties.
Nou ik hoor het graag, vond het toch wel aardig!
Reageer
avatar_anonymous
24 sep 2016 17:00
Mandy, producers zijn altijd positief als er nog een kansje is op een nieuw seizoen. Alleen hoe langer het duurt hoe kleiner die kans wordt.
Reageer
avatar_Roeman
24 sep 2016 17:37
Dat klopt, maar het is nog steeds niet officieel gecanceld of vernieuwd.
Reageer

Nieuwste recensies

Behind Her Eyes - Eerste aflevering

7

Euphoria - Bonusafleveringen

9.5

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5

Tunn Is (Thin Ice) - Seizoen 1

7