Wallander (UK)

7.7 / 10
90 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.7 / 10
4seizoenen/12afleveringen/2008 - 2016 
NetwerkBBC One
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:90 min20082016 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:BBC One
Wallander (UK) is een Britse detectiveserie van de zender BBC. De serie ging in première op 30 november 2008.

Het succes van de Zweedse Wallander TV-serie en boeken is ook het gerenommeerde BBC niet ontgaan. Zij gaven de opdracht aan de producent van de originele Wallander serie, Yellow Bird, om drie afleveringen te maken met niemand minder dan Kenneth Branagh als inspecteur Wallander. De afleveringen zijn originele verfilmingen naar gelijknamige boeken van Henning Mankell: De blinde muur, Midzomermoord en Dwaalsporen.

De serie is geheel in het Engels gesproken maar gefilmd in Zweden. En wel in de omgeving Ystad waar alle Wallander verhalen zich tot nu toe hebben afgespeeld. Branagh zet een unieke interpretatie van Wallander neer. De cast is bijzonder toegankelijk. De verhalen zijn als vanouds en zeer kenmerkend voor Wallander's wereld.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 3
Seizoen 2
0 / 3
Seizoen 3
0 / 3
Seizoen 4
0 / 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Wallander (UK).

Nieuws (2)

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
15 mrt 2021
Woensdag 15 augustus start de KRO op Ned1 vanaf 21:25 uur met de serie Wallander (UK). Volgens velen is en blijft de enige echte Wallander Krister Henriksson in de originele Zweedse versie van de serie. Wat de Engelse...
13 aug 2012

Populaire reacties (1)

7.4
12 mei 2016
seizoen 4 is begonnen hóòr..!
't is nog niet ge update bij mijnserie.
Kan nog geen afl. afvinken.

Vergelijkbare series

Homeland
3 stemmen
Wallander
2 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem
Lie to Me
1 stem