Thirteen

7.5 / 10
60 min
Drama, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.5 / 10
1seizoenen/5afleveringen/2016 - 2016 
NetwerkBBC Three
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:60 min20162016 (Beëindigd)
Genres:DramaMiniserie
Netwerk:BBC Three
Thirteen is een Engelse dramaserie van de zender BBC Three. De serie ging in 2016 in première.

Thirteen draait om Ivy Moxam, een jonge vrouw van 26 jaar die na dertien jaar ontsnapt uit de kelder waar ze al die jaren gevangen is gehouden.
Koop bij Bol

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 5
Seizoen 1

Populaire reacties (3)

avatar winthoos
8
29 maa 2017
Goede serie
avatar gumstarr
7
10 apr 2016
Als je dertien jaar tegen je wil opgesloten hebt gezeten in een kelder, dan verhuis je na je vrijlating niet meteen lekker Backstreet Boys neuriënd in je Oilily-broek naar New York. Jezus, wat koester ik toch buitenproportioneel veel haat voor die Kimmy Schmidt. Als je meer dan dertien jaar bent weggemoffeld voor de maatschappij, dan heb je links en rechts wat issues opgepikt. Logisch. Het vertrouwen in de mensheid zal niet helemaal meer zijn wat het ooit was. Mannen zijn niet langer lustobject (ja, laten we dat nu maar eens benoemen, dames), maar onberekenbare predators die elk moment kunnen toeslaan. Je familie is in jouw afwezigheid, zo goed en zo kwaad als het ging, doorgegaan met leven en jij moet jezelf daar maar weer in zien te passen. Dat is op zichzelf allemaal al pittig zat, maar als je ontvoerder ook nog eens vrij rondloopt en meteen een nieuw slachtoffer heeft gemaakt, dan wordt het bijna een onmogelijke opgave.

Thirteen is best ok. Te doen. Niet eens zo heel verkeerd. Thirteen is aardig, maar zeker geen The Fall. Om maar even een écht lekkere wegkijker van Britse bodem te noemen. Het is zo’n serie waarbij je na afloop concludeert dat het kijken weinig moeite kostte, maar dat er met een beetje goede wil beduidend meer in had gezeten. Zo zijn de hoofdrolspelers weinig memorabel. Rechercheur Elliott en zijn strak gestylde baardje proberen er nog wel wat van te maken, maar de rest van de cast zou je morgen in de kalverstraat straal voorbijlopen. Nou hoeft natuurlijk niet iedereen zo uitgesproken te zijn als Saga, Kramer, Schmidt (die van Cece) of Crazy Eyes, maar het is toch wel prettig als het karakter van de hoofdpersoon iets van een indruk achterlaat. Het tegendeel is waar. Ivy is er zo één waar je jezelf op een feestje drie keer aan voorstelt. Niet omdat je slecht bent in gezichten, maar omdat ze het charisma heeft van de gemiddelde kamerplant. Jammer. Ook het verhaal is redelijk rechttoe rechtaan. Weinig apen uit de mouw, konijnen uit de hoed en er komt vijf afleveringen lang praktisch niks uit de lucht vallen. Thirteen schaart zich daarmee in het rijtje Unforgotten, What Remains en Chasing Shadows. Die keek je waarschijnlijk niet en dat is niks om je voor te schamen.

Vergelijkbare series

The Family
2 stemmen
Dexter
1 stem
Friends
1 stem
Fringe
1 stem
Lie to Me
1 stem
Thirteen