Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Robert Kirkman komt met laatste stripboek The Walking Dead

Robert Kirkman komt met laatste stripboek The Walking Dead

Robert Kirkman, de bedenker van de stripboekenreeks The Walking Dead, stopt na zestien jaar met de strips waarop de serie gebaseerd is, meldt Deadline.
Dat betekent dat het komende week verwachtte nieuwe deel van de stripboekenreeks, ook het laatste deel is. Het wordt het 193e deel uit de reeks. Volgens Deadline is het stripboek met 71 pagina's bijna drie keer zo dik als de reguliere exemplaren, en bestaan de laatste zes pagina's uit een essay van Kirkman.


Robert Kirkman

De schrijver bracht in 2003 het eerste stripboek uit over sheriff Rick Grimes die in een ziekenhuis ontwaakt en erachter komt dat zombies, die 'walkers' worden genoemd, het land hebben overgenomen. AMC kocht de rechten van The Walking Dead en maakte er een uiterst populaire serie van, die in 2010 van start ging. Inmiddels is daar ook een spin-off van, Fear The Walking Dead.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

E71
3 juli 2019, 14:59
Hoop niet dat dit betekent dat de serie ook 16 jaar gaat duren. Ben er wel een beetje klaar mee nu.
1
E71
3 juli 2019, 17:33
Hahaha...Heb ik een fan voor het hoofd gestoten?
0
tweemaalh
3 juli 2019, 17:55
Oké, dit is een hele dikke middelvinger van Robert Kirkman naar de fans toe en het is fantastisch! The Walking Dead is een franchise waarin schokkende sterfgevallen en onverwachte plotwendingen tot de orde van de dag behoren, en er zomaar mee stoppen is echt de ultieme plotwending.

Even wat meer context: het is een prima punt om te stoppen, zeker wanneer je naar de ontwikkeling van de verhaallijn in de afgelopen maanden kijkt. Ik krijg de indruk dat Kirkman en de tekenaars al heel lang wisten waar het verhaal zou eindigen en wanneer. En heel veel respect dat ze dat zo lang geheim hebben kunnen houden. Ze hebben zelfs covers van de uitgaven die zogenaamd hierna zouden verschijnen gepubliceerd, puur om de schijn op de te houden.

Als de makers van de serie het tempo volgen dat ze nog steeds doen, dan verwacht ik dat The Walking Dead er na seizoen twaalf mee gaat stoppen (als ze niet eerder gecanceld worden). Het negende seizoen eindigde op een punt waar de verhaallijn op ongeveer driekwart van de comic-verhaallijn zit.
2
E71
3 juli 2019, 19:53
Nou, vooruit. 3 seizoenen kunnen er nog wel bij.
0
Log in om een reactie achter te laten