The Lying Game

7.9 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "The Lying Game - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Lying Game - Seizoen 1

“A few months ago I discovered I have a twin sister and then she asked me to take over her place. Keep the secret. Find our real mother and try to stay alive. Put yourself in my shoes, how long could you keep up the lying game?”

Bovenstaande quote geeft een goede introductie voor The Lying Game weer. Een typische serie voor meiden die houden van shows vol geheimen. De show is gebaseerd op de boekenserie van Sara Shephard, die ook al haar boekenserie Pretty Little Liars succesvol naar het scherm heeft laten vertalen. Laat ik allereerst zeggen dat ik de boeken niet heb gelezen en de serie dus niet ga, of überhaupt kan, vergelijken met de boeken. Echter liefhebbers van de tv-serie Pretty Little Liars zullen ongetwijfeld ook The Lying Game willen volgen.

De serie volgt de identieke tweelingzussen Emma Becker en Sutton Mercer die gescheiden werden bij hun geboorte, beide hele verschillende levens leefden en pas net kennis hebben genomen van elkaars bestaan. Emma heeft in verschillende pleegzorg-gezinnen gezeten en leeft een vreselijk leven terwijl Sutton direct bij het perfecte gezinnetje is gekomen en een prachtig leven leidt. Voor deze serie wordt geen echte tweeling gebruikt, maar Alexandra Chando (die we kennen als Maddie Coleman uit As The World Turns) weet de tweeling toch zeer goed klaar te spelen. Ze weet de verschillen tussen Sutton en Emma goed neer te zetten.

In de eerste aflevering wordt Emma er ingeluisd door haar pleegbroer Travis. En terwijl de politie onderweg is om haar uit haar pleeggezin te halen loopt Emma weg naar Phoenix, waar ze Sutton voor het eerst in het echt ontmoet. Sutton heeft een aanwijzing gevonden naar de plek waar hun biologische moeder zich bevindt en wil op onderzoek uitgaan. Ondertussen moet Emma het leven doorgaan als Sutton Mercer, maar dan begint het verhaal eigenlijk pas echt.

Emma zou in eerste instantie maar voor twee dagen het leven van Sutton over nemen, maar natuurlijk kwam Sutton niet opdagen op de afgesproken plek op het afgesproken tijdstip en dus moet Emma de rol nog voor onbekende tijd spelen. Er ontstaat een groot kat en muis spel tussen aan de ene kant Emma en Sutton, op zoek naar hun biologische moeder, en aan de andere kant de pleegvader van Sutton en Alec Rybak (Nathan Petrelli in Heroes). Alec, de vader van Madeline (Alice Greczyn) welke één van de beste vriendinnen van Sutton is, wil overduidelijk niet dat de tweeling hun biologische moeder vindt en gaat hiervoor letterlijk over lijken. Al snel gebeuren er vreemde dingen en Sutton lijkt van de aardbodem verdwenen. Emma krijgt hulp van de twee love-interests van Sutton, de charmante Ethan en Thayer, gespeeld door respectievelijk Blair Redford (Switched at Birth) en Christian Alexander (General Hospital) en proberen er achter te komen wat er gebeurd is. Zo eindigt de mid-season finale met een enorme cliffhanger en ik kon niet wachten om te ontdekken hoe het zou aflopen.

Is Sutton dood? Is de zus die alles in eigen handen wil houden überhaupt ooit te vertrouwen geweest? Wat hebben de vaders van Sutton en Madison te verbergen? En hoe past Rebecca (Charisma Carpenter - Buffy/Angel), de tante van Suttons andere beste vriendin, Char (Kirsten Prout - Kyle XY), in het plaatje? En wie is nou daadwerkelijk de biologische moeder van Emma en Sutton, want zelfs daarmee brengen de schrijvers van de serie ons continu op het verkeerde spoor. Ik ga je de antwoorden op bovenstaande vragen natuurlijk niet geven, die zal je zelf moeten ontdekken wanneer je de serie gaat kijken.

Het is een serie die je wilt blijven volgen omdat niet alleen de tweeling, maar ook jij, wilt weten wie hun biologische moeder is en waarom er zoveel moeite gedaan wordt om alles rondom de adoptie voor eeuwig geheim te houden. En ook is het erg leuk dat de bijrollen niet alleen bijrollen zijn, maar je ook alle bij-personages leert kennen en volgt. Zo ook Laurel, de biologische dochter van de Mercers gespeeld door Allie Gonino (10 things I hate about you), die geweldig kan zingen maar nog niet ontdekt is en haar geheimzinnige vriend Justin Miller (Randy Wayne, bekend van Honey 2). Geen enkel personage zit er zomaar in, ze spelen allemaal een rol, je moet er alleen achter komen welke rol. Tot aan de laatste afleveringen word je in spanning gehouden en in de laatste seconden kom je achter nog een schokkend feit dat je graag uitgelegd wilt hebben.

De show is vernieuwd door ABC en zal als het goed aankomende winter starten met een tweede seizoen. Wat zullen ze dan voor geheimen en intriges in petto hebben? Ik heb er zin in, jullie ook?
Volg The Lying Game
Vorige aflevering
To Lie For
To Lie For
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Bäckström (2020) - Seizoen 1

7

Anne with an E - Seizoen 3

8.5

David Makes Man - Seizoen 1

10

Indebted - Seizoen 1

5.5

Expeditie Robinson: NL vs BE - Seizoen 1

7.5

Hollywood (2020) - Seizoen 1

8.5