The Flash (2014)

8.1 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Jessica Dillema geeft "The Flash - Seizoen 1" een 9.5.
Geschreven door Jessica Dillema op 4 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Flash - Seizoen 1

© The CW

Ik was al groot fan van Grant Gustin, dus toen ik hoorde dat hij in een serie genaamd The Flash de hoofdrol zou spelen was ik natuurlijk superblij. Nu nog hopen dat de serie goed genoeg zou zijn om te mogen blijven bestaan zodat ik nog lange tijd van Grant Gustin zou kunnen genieten. Een voorproefje kregen we alvast in de tv-serie Arrow, waarvan The Flash een spin-off is. Ik was direct laaiend enthousiast en kon niet wachten tot The Flash daadwerkelijk zou beginnen. Ik schreef een laaiend enthousiaste recensie over de eerste aflevering van The Flash. Inmiddels is het gehele drieëntwintig afleveringen tellende eerste seizoen afgelopen. Ben ik nog steeds net zo enthousiast?

Op de vraag of ik nog steeds net zo enthousiast ben als na de eerste aflevering zeg ik volmondig ja!

The Flash draait om Barry Allen (Grant Gustin, Glee). Op elfjarige leeftijd werd zijn moeder vermoord door een bizar incident en zijn vader werd onterecht veroordeeld voor haar dood. Detective Joe West (Jesse L. Martin, Law & Order) nam de zorg voor Barry over en zo groeide Barry samen op met het meisje waar hij nu stapelverliefd op is, Iris West (Candice Patton, The Game). Tegenwoordig is Barry een briljante sporenonderzoeker en probeert nog altijd de dader van de moord op zijn moeder te vinden. Enorm geïnteresseerd is hij in de deeltjesversneller van Harrison Wells (Tom Cavanagh, Ed) die tijdens de openbare onthulling explodeert waardoor Barry geraakt wordt door een bliksemschicht en in een negen maanden durende coma terecht komt. Wanneer hij uit de coma ontwaakt, is hij veranderd in het snelste mens op aarde.

Op de vraag of ik nog steeds net zo enthousiast ben als na de eerste aflevering zeg ik volmondig ja! Oké, hier en daar is er een special effect dat beter had gekund, vooral in het begin, maar dat is werkelijk waar ook de enige opmerking die ik over deze serie heb en ze worden beter in de loop van het seizoen. Naast de fantastische cast, en vooral Grant Gustin, sorry ik kan er niks aan doen dat hij zo leuk is en geweldig acteert, is er een ander aspect wat ervoor zorgt dat ik deze serie zo ontzettend waardeer.

In The Flash heb je namelijk, net als in zoveel series, grote vragen die je beantwoord wilt hebben. En waar bij andere series dit soms eindeloos gerekt wordt om het succes van de serie uit te melken is dat bij The Flash niet het geval. Je krijgt in fases antwoord op verschillende vragen en dit zorgt ervoor dat de serie interessant blijft. Elke aflevering is eigenlijk geweldig opgebouwd en houdt je interesse vast, al hoeven die cross-overs met Arrow wat mij betreft niet perse. Het is dan een spin-off, maar voor mij zijn het twee compleet verschillende series. Waar bij Arrow de sfeer veel donkerder is, is The Flash luchtiger.

De cast vind ik over het algemeen erg sterk

Dit brengt mij bij een ander element dat ik zo heerlijk vind aan deze serie: de humor. Ik kan het zo ontzettend waarderen wanneer een dramaserie op de juiste manier humor weet toe te passen. Niet alleen is de humor goed in het script verwerkt, de cast brengt het ook fantastisch ten tonele. Niet alleen de humor overigens, de cast vind ik over het algemeen erg sterk.

Kortom: The Flash is geweldig en is zeker één van mijn favoriete series geworden! Humor is op een gepaste manier in het script verwerkt, de cast is erg sterk en in tegenstelling tot andere series rekken ze vragen niet eindeloos waardoor de serie interessant blijft. Ik heb wekelijks enorm uitgekeken naar elke aflevering en kijk ook zeker uit naar seizoen 2. Wat ik wel jammer vind? Dat ze voor de filmversie iemand anders hebben gecast, want Grant Gustin is voor mij de perfecte Flash. Kom maar op met het tweede seizoen!
Volg The Flash (2014)
Vorige aflevering
Success Is Assured
Success Is Assured
06x19
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_Leonietje
04 jun 2015 14:42 -
Helemaal mee eens! Ik word erg blij van deze serie :-)
Reageer
avatar_H3nDri3
04 jun 2015 17:18 -
Ik vond het in het begin nog niet echt sterk, maar deze serie werd steeds beter en beter. Ik kijk dan ook uit naar seizoen 2.
Reageer
avatar_ThomasNL92
05 jun 2015 00:05 -
The Flash is een leuke serie, maar het is niet van hoogstaand niveau. De acteur van Barry Allen was waarschijnlijk de beste die je kon vinden voor zijn positie, maar de grote vragen waren voor mij al vroeg beantwoord in de serie, omdat ik al snel door kreeg (vroeg in de serie) wie de killer was van Barry's moeder.
Reageer
avatar_anonymous
05 jun 2015 11:12
reactie aangepast vanwege spoiler.
Reageer
avatar_ThomasNL92
05 jun 2015 17:34
Oops, realiseerde ik me niet ;p
Reageer
avatar_wichitavrijkom
05 jun 2015 21:20 -
Helemaal mee eens, top recensie!
Reageer
avatar_tweemaalh
05 jun 2015 23:35 -
Ondanks dat ik The Flash een ontzettend leuke serie vind, heb ik er nog het één en ander op aan te merken. De serie was (vooral tijdens de eerste helft) redelijk voorspelbaar. De rollen van Eddie en Iris vind ik nogal irritant. Vooral Iris kan ik niet uitstaan.

Uiteraard is er ook een hoop goeds over te zeggen. Met Gustin had je geen betere Barry Allen kunnen krijgen en ook Jesse L. Martin en Tom Cavanagh (Joe West en Harrison Wells) leveren goed acteerwerk. Het is inderdaad lekker luchtig, staat in verbinding met Arrow, maar weet ook goed op eigen benen te staan, en ook de knipogen naar de Flash serie uit 1990 zijn leuk (de acteur die toen de Barry speelde, speelt nu Barry's vader).
Reageer
avatar_tweemaalh
05 jun 2015 23:36
Een 9.5 is voor mij te hoog. Persoonlijk zou ik het een 7.0-7.5 geven.
Reageer
John Doe
Shar (gast)
31 aug 2015 13:16 -
Weet iemand wanneer deze serie uitkomt?
Reageer
avatar_Roeman
31 aug 2015 13:32
Seizoen 2 begint op 6 oktober weer in Amerika
Reageer
avatar_Christiaan2502
15 feb 2016 21:53 -
Top Serie :) Goede Recencie !!
Reageer

Nieuwste recensies

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7