Supergirl

7.8 / 10
43 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Jessica Dillema geeft "Supergirl - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 juni 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Supergirl - Eerste aflevering

De nieuwe tv-serie Supergirl wordt groots aangekondigd en ik keek er ook ontzettend naar uit. Hoewel de serie pas in november 2015 in première gaat is de pilot (eerste aflevering) nu al "gelekt". Inderdaad, gelekt tussen aanhalingstekens omdat je nooit zeker weet of het daadwerkelijk gelekt is of dat het een opzettelijke marketingstunt is. Desalniettemin boeit het mij niet welke van de twee het was, want nu kunnen we mooi alvast de eerste aflevering bekijken!

Supergirl (Melissa Benoist, Glee) is de grote nicht van Superman. Toen Kal-El (Superman) naar de aarde werd gestuurd werd Kara Zor-El (Supergirl) achter hem aangestuurd om hem te beschermen. Ze raakte echter uit koers en kwam vierentwintig jaar vast te zitten in een zone waar ze niet ouder werd, waarna ze alsnog op aarde terecht kwam. Kal-El was inmiddels opgegroeid en uitgegroeid tot Superman, en ouder dan zijn grote nicht. Hij bracht Kara Zor-El onder bij een familie die weet van hun geheim en ze leefde vervolgens een zo normaal mogelijk leven zonder gebruik te maken van haar krachten. Maar daar komt vanaf nu verandering in, ze wil een superheld zijn, net als haar neefje!

Persoonlijk denk ik dat Supergirl best lang kan blijven bestaan, maar er zijn nog wel echt een aantal dingen die ze moeten veranderen, want ik zat soms hoofdschuddend naar deze eerste aflevering te kijken. Supergirl zit werkelijk waar zó ontzettend vol met clichés... Een scène waar de misdaad roept en ze antwoord geeft door haar blouse open te trekken waarna haar supergirl pakje zichtbaar wordt, is slechts één van de vele clichés. Vervolgens heb je ook nog de goede vriend/collega die stiekem verliefd op haar is en haar soort van sidekick wordt, etcetera, etcetera. En dat is pas het tipje van de ijsberg. Waar is de originaliteit gebleven?

Daarnaast vind ik het gevaarlijk wanneer ze mensen in tv-series laten vliegen. Het is zo lastig om geloofwaardig te filmen en waar het bij sommige series geweldig in beeld wordt gebracht, is het bij Supergirl gewoon amateuristisch. Als ik een tv-serie kijk wil ik dat ze me laten geloven dat, hoe onwerkelijk ook, het echt is. Maar wanneer zij vliegt zie je praktisch het green screen erachter en is de hele geloofwaardigheid weg.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb mij zeker vermaakt met deze eerste aflevering van Supergirl en zal hoogstwaarschijnlijk ook alle andere afleveringen gaan kijken. Maar het blijft voor nu bij vermaak en niet meer dan dat. De acteurs en actrices vind ik overigens hartstikke leuk en goed gecast. Het lage cijfer dat ik geef heeft zeker niet aan de casting en acteerkunsten gelegen. Ik had eerst mijn twijfels over Melissa Benoist doordat ik haar ken van Glee, maar ze doet het hartstikke leuk en dat geldt ook voor de andere acteurs en actrices, daar heb ik niks over te klagen. Nu alleen nog wat originaliteit en de clichés óf vermijden óf ze zo goed uitspelen dat het niet erg is dat het een cliché is en ik ben meer dan tevreden.
Volg Supergirl
Vorige aflevering
Immortal Kombat
Immortal Kombat
05x19
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

John Doe
Ans (gast)
05 jun 2015 11:07 -
Goed begin van Supergirl, althans voor mij. Lijkt op Felicity. Er zijn veel clichés, omdat de rollen zijn omgedraaid van Superman naar Supergirl. Daar kijk ik doorheen, als het verhaal maar goed inelkaar zit met een hoop spanning, wordt het vanzelf ontspanning.
Reageer
avatar_Ihsaneex
05 jun 2015 20:32 -
Ik denk dat voornamelijk de eerste paar afleveringen een deja vu gevoel zullen opwekken. Inderdaad vanwege haar grote broer superman en jazeker het vliegen mag wel aangepast worden.

Gelukkig is het wel zo dat we al te zien krijgen dat ze heel wat vijanden op der dak heeft wat dus hoop geeft op vele afleveringen met actie.

Was de pilot van Supergirl fantastisch? Nee..totaal niet maar voor mij (zo heel kieskeurig ben ik niet) was het wel een goed begin. Kijk er dus ook zeker naar uit wanneer november begint.

Heel mooi geschreven Jessica Dillema, Ik denk precies hetzelfde erover! :)
Reageer
avatar_JessicaD
07 jun 2015 21:06
Dankjewel lhsaneex :D
Reageer
avatar_Lyannah
13 nov 2015 10:13 -
Ik heb net de eerste 2 afleveringen gezien en kan er niet meer hebben. Ik heb met kromme tenen de 2e aflevering zitten kijken en vraag me alleen maar af of ze denken dat ik t hiermee ga doen. Wat een draak van een serie...en een kopietje in tienerversie. Kantoor, brilletje...en dan Calista als bitch...wat een rare casting. Konden ze nou echt helemaal niet iets orgineels bedenken?
Reageer

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9