The Librarians (2014)

7.5 / 10
43 min
Actie, Drama, Avontuur
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Jessica Dillema geeft "The Librarians - Eerste twee afleveringen" een 6.5.
Geschreven door Jessica Dillema op 6 december 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Librarians - Eerste twee afleveringen

Via Syfy mocht MijnSerie.nl alvast een screener ontvangen van de eerste twee afleveringen van de nieuwe serie The Librarians. De naam komt je mogelijk al bekend voor, en een paar van de gezichten in de serie ook; het is een tv-serie gebaseerd op de filmserie The Librarian. Met telkens twee jaar tussen de films verschenen vanaf 2004 respectievelijk The Librarian: Quest for the Spear, The Librarian: Return to King Solomon’s Mines en The Librarian: Curse of the Judas Chalice. Hoewel ik mij niet veel meer van de verhalen kan herinneren wist ik nog wel één ding: The Librarian films waren erg leuk. Ik hoefde er dan ook niet twee keer over na te denken toen mij gevraagd werd de eerste twee afleveringen te zien nog voordat de serie ook maar gestart is in Amerika.

Helaas vond ik deze eerste twee afleveringen, die tezamen aanvoelden als één film van anderhalf uur, een klein beetje tegenvallen. Het begint met Rebecca Romijn (Ugly Betty) die in haar rol als Eve Baird van vrij hoog springt en moeiteloos neerkomt. Het is te nep, ze laat het niet eens lijken alsof ze niet gewoon even een hupje doet voor de camera om te insinueren dat ze echt van zo hoog gesprongen is. Daarnaast vind ik haar als actrice in deze serie sowieso niet erg sterk en heeft ze totaal geen chemie met haar tegenspeler Noah Wyle, die het overigens voor elkaar krijgt om een compleet andere acteur te lijken dan in Falling Skies.

De vechtscènes lijken te simpel opgezet en worden voor het overgrote deel niet geloofwaardig uitgevoerd. En ook de special effects zijn zeer matig voor een serie waar special effects juist zo van belang zijn. Hierdoor voelde het voor mij ook meer alsof ik keek naar een serie waar ik vroeger als jong meisje voor zat waarbij je nog niet helemaal besefte dat het nep was. Zelfs al waren de special effects nog zo matig. Hoewel niet per se erg, zat er aan het geheel soms ook een kinderlijk tintje. Wel een leuke serie dus voor de degenen die ongeveer de leeftijd hebben die ik had toen de eerste film net uitkwam (dat was overigens veertien).

Nou ratel ik al twee alinea’s door over wat er mis is met de serie, maar ik geef het wel een positief cijfer. Dan is er dus wel nog iets goeds aan de serie. Het concept is namelijk wel leuk. De serie begint met een aflevering waarin blijkt dat iemand mogelijk toekomstige Librarians (mensen die Librarian zouden kunnen worden als de huidige Librarian overlijdt) uitmoord. Er zijn nog drie over en die worden gered door de huidige Librarian die we nog kennen uit de films: Flynn Carsen (Noah Wyle).

We hebben Ezekiel Jones (John Kim, Neighbours), Jake Stone (Christian Kane, Leverage) en Cassandra Cillian (Lindy Booth, October Road). Uiteindelijk besluit Flynn Carsen dat zijn baan (het zijn van dé Librarian) teveel is voor één persoon en verandert de geschiedenis door deze drie mogelijke Librarians te benoemen tot LiT’s: Librarians in Training. Samen heroveren ze eeuwenoude kunstvoorwerpen en beschermen ze de wereld van het kwaad. Rebecca Romijn is verkozen tot de officiële beschermer van de Librarian en moet een liefdesinteresse voorstellen voor Flynn, maar zoals ik al zei mis ik daar de chemie. Jenkins (John Larroquette, Boston Legal) wordt geïntroduceerd als een expert die al jaren op het bijkantoor van de bibliotheek werkt, en dat bijkantoor gaat een grote rol spelen na de eerste twee afleveringen.

Voor de fans van de films is ook leuk om in deze eerste twee afleveringen een paar bekenden terug te zien zoals Bob Newhart in zijn rol als Judson en Jane Curtin als Charlene. Hoewel de serie hier en daar zeker nog wat bij kan schaven (vooral op het gebied van special effects) en de acteurs duidelijk nog naar elkaar toe moeten groeien, is de verhaallijn voor fans van de The Librarian films zeker leuk. The Librarians, bestaande uit tien afleveringen, gaat 7 december in première op TNT in Amerika, en is nog geen dag later op maandag 8 december om 23.00 uur al te zien op Syfy in Nederland (wel een beetje een vervelend tijdstip voor deze serie, had zeven uur logischer gevonden).
Volg The Librarians (2014)
Vorige aflevering
And the Echoes of Memory
And the Echoes of Memory
04x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Basdr
08 dec 2014 23:09 -
Ik vind je wel erg streng voor de serie. Ik heb de films gezien en deze twee afleveringen gaven mij precies wat ik wilde, een serie in de stijl van The Librarian films, het acteren is misschien soms wat cheesy en de special effects niet echt special. Een serie moet z'n succes nooit laten afhangen van de special effects maar van het verhaal, en dat zit wat mij betreft goed. Ik denk dat als je opeens enorm goede CGI in een serie als deze stopt het dat juist ongeloofwaardiger maakt, The Liberians moet zichzelf vooral niet te serieus nemen. Het is een serie voor de fans, en dat weten de makers ook.

Ik blijf in ieder geval kijken, ik hoop dat meer mensen het een kans geven. Het zou jammer zijn als dit flopt, al laat TNT denk ik niet alles afhangen van de kijkcijfers zoals de meeste grote netwerken.
Reageer
avatar_anonymous
09 dec 2014 05:40
The Librarians is de best bekeken basic kabel serie van dit jaar. Als het goed is opende de serie met tussen de 5.4-5.7 miljoen kijkers voor de première. Een groot succes voor TNT. Deze serie zal dus nog wel even blijven.
Reageer
avatar_Basdr
09 dec 2014 08:38
Netjes, ik was niet bekend met die cijfers. Dat is echt ontzettend goed! Dan hoef ik me geen zorgen te maken.
Reageer
avatar_JessicaD
09 dec 2014 16:35
Ik keek de films vroeger ook met veel plezier, maar ben wel van mening dat als je anno 2014 iets weer terug op het scherm brengt dat special effects wel beter kunnen dan dit en dat dat ook bijdraagt aan de geloofwaardigheid. Ik wilde graag het verhaal van vroeger met een jasje van 2014. Daarnaast vind ik Rebecca Romijn niet in deze serie passen en heeft ze voor mij echt geen chemie met Wyle. Ik volg meerdere series, en als ik het druk heb zal deze serie waarschijnlijk 1 van de eersten zijn die ik on-hold zou zetten (op basis van de eerste 2 afleveringen dus, zoals ik al zei kan de serie zich natuurlijk nog verbeteren en is dit pas het begin).

En dat het opent met hoge kijkcijfers verbaasd mij niet. Alle fans van vroeger kijken de eerste twee afleveringen natuurlijk sowieso uit nieuwsgierigheid (daar was ik namelijk ook 1 van) en ook de nieuwsgierigen die het nog niet kennen. Ben benieuwd of de kijkers ook allemaal blijven.
Reageer
avatar_Lyannah
11 dec 2014 08:16 -
Jessica, ik sluit me helemaal aan. De chemie tussen Rebecca en Wyle is ver te zoeken, in haar vorige serie ben ik door haar acteergebrek (King and Maxwell), want wees eerlijk, dat is niet van een hoog niveau, afgehaakt,... De stijfheid van haar tegenover Wyle zijn lichte gekte in de serie maakt het verwarrend, ik snap de mix niet... De special effects heb ik me niet aan gestoord maar het vreselijke houterige gestudeerde vechten van Rebecca, ik vond het tenenkrommend. (je hoort de regisseur nog net geen aanwijzingen geven) Het gegeven van deze serie is heerlijk, Warehouse versus Indiana Jones... actie, magie, mysterie...mijn favo ingredienten...nu de rest nog. o ja, en ik heb een zwak voor Jane Curtin, die vind ik altijd goed....
Reageer
avatar_JessicaD
12 dec 2014 22:24
Ja, Jane Curtin is altijd goed. Nu inderdaad nog even die andere puntjes aansterken, Rebecca eruit en het is een topserie.
Reageer
avatar_Olga2000
11 dec 2014 15:35 -
Ik heb net twee eerste afleveringen gezien. Tweede vond ik wat beter dan de eerste. Noah Wyle is een van mijn favoriete acteurs. In de serie vind ik hem ook helemaal geweldig. Ik zie ook geen enkele 'magie' tussen Rebecca en Noah. Dat is ontzettend jammer. Ja, special effects konden beter, maar zou voor mij geen spelbrekers zijn. Als verhalen blijven boeien, vind ik magere special effects minder belangrijk.
Reageer
avatar_JessicaD
12 dec 2014 22:26
Niks is meer jammer dan als er geen chemie is tussen 2 hoofdrolspelers. Door special effects kun je nog heen kijken, maar door geen chemie niet.
Reageer
avatar_Mirandatje
12 dec 2014 20:40 -
Hij is echt leuk geeft me de fantasie die ik wil tergelijktijd de aktie ,..
Reageer

Nieuwste recensies

Déjà-Vu - Miniserie

9.5

Good Omens - Seizoen 1

9.5

ZeroZeroZero - Miniserie

8.5

Firefly Lane - Seizoen 1

6.5

Star Wars Rebels - Complete serie

7.5

Life (2020) - Miniserie (DVD)

8