The White Princess

7.7 / 10
45 min
Drama, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "The White Princess - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 24 april 2017.
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

The White Princess - Eerste aflevering

"And that is want you want for me, even now? I am to be the spoils of war, the wife of a marauding madman whose mother even murdered children just so he could snatch the crown"- Lizzie

Een aantal jaren geleden zond BBC1 de prachtige serie The White Queen uit. Een serie die zich afspeelde aan het einde van de vijftiende eeuw, de periode van de Rozenoorlogen. De tiendelige serie volgde het leven van Elisabeth, een meisje van adel, dat als een blok viel voor kroonprins Edward IV en uiteindelijk met hem trouwde en zo koningin van Engeland werd. In hun gelukkige huwelijk kregen ze vele kinderen waaronder hun oudste dochter Elisabeth van York, die door haar ouders ook wel Lizzie genoemd werd. Door omstandigheden werd ze uitgehuwelijkt aan Henry VII, ook wel Henry Tudor genaamd. Over deze oudste dochter en haar huwelijk met Henry gaat The White Princess. The White Princess is los van The White Queen te kijken, maar om het hele verhaal te begrijpen, kan ik je aanraden toch The White Queen te kijken (te zien in Nederland bij Videoland).

The White Princess
© Starz
De serie begint een aantal jaren na het einde van The White Queen. Lizzie (Jodie Comer, Thirteen) de dochter van Koningin Elisabeth (Essie Davis, Game of Thrones) is inmiddels volwassen geworden en heeft al een relatie gehad met Richard III. Nu zal ze moeten trouwen met Henry VII (Jacob Collins-Levy, Glitch), dit is namelijk al besloten toen Elisabeth nog maar een kind was. Henry is geen lieverdje, en zijn moeder, Lady Margret (Michelle Fairley, Game of Thrones) al helemaal niet. Zij was diegene die het broertje van Elisabeth vermoordde. Lizzie wil dus niets te maken hebben met de Tudors, maar helaas heeft ze er niets over te zeggen, zo ging het nu eenmaal in de vijftiende eeuw. Als Lizzie door de bewakers van Tudor uit haar huis wordt gehaald, zit er niets anders op dan met het hele gezin af te reizen naar het kasteel van de Tudors.

Dit resulteert in een aardig staaltje girl-power

Al vrij vroeg in de aflevering laat Henry zien dat hij diverse karaktereigenschappen van zijn moeder heeft overgenomen, maar de vraag blijft: is hij werkelijk zo slecht, of is hij slechts onzeker door het gedrag van zijn moeder. Zonder enig geweten veroordeeld hij mensen, en daarbij maakt hij geen verschil tussen ouderen en kinderen. En altijd staat moederlief achter hem, zoals ze altijd al deed, ook in de tijd dat Edward en Elisabeth koning en koningin waren. Als Henry hoort dat zijn aanstaande gearriveerd is, roept hij haar al snel bij zich, en niet alleen haar, ook haar zus Cecily (Suki Waterhouse, Insurgent)moet ten tonele verschijnen. Cecily is drie jaar jonger dan Lizzie, en leeft al haar hele leven in de schaduw van haar zus. Ze wil niets liever dan zelf koningin worden. En met Henry in het kasteel, probeert ze haar droom werkelijkheid te laten worden. Lizzie zal helaas al snel ondervinden dat Henry meer wil van haar, als dat ze zou willen. Dit resulteert in een aardig staaltje girl-power. En dat in de vijftiende eeuw.

The White Princess
© Starz
The White Princess is, net als The White Queen, gebaseerd op de boekenserie van Philippa Gregory‎. Het volgt het verhaal van Elisabeth van York en haar huwelijk met Henry Tudor. Wat meteen in de eerste aflevering al opvalt is dat niemand van de cast van The White Queen aanwezig is. Alle acteurs van de eerste serie zijn vervangen en dat maakt het kijken soms wat moeilijk. In The White Queen was Rebecca Ferguson een standvastige, liefdevolle en emotioneel betrokken Koningin Elisabeth. In The White Princess doet Essie Davis haar best diezelfde koningin neer te zetten, maar redt het, in mijn ogen, niet bij Ferguson. Ook voelt de serie heel anders aan. De scenes zijn donker, en boeien me minder dan de eerste serie. Hier en daar mist het de acteurs aan ervaring (al is Michelle Fairley geweldig als Lady Margret). Aangezien ik erg hou van historische series blijf ik zeker kijken. Hopelijk maakt de hele cast en crew ook van The White Princess een enorm succes, maar voor nu staat deze prinses nog altijd in de schaduw van de geweldige en nauwelijks te evenaren White Queen.
Volg The White Princess
Vorige aflevering
Old Curses
Old Curses
01x08
Leuk?
3
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The White Princess