The Stranger (2020)

7.8 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Wichita van Rijkom geeft "The Stranger (2020) - Eerste aflevering" een 9.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 2 februari 2020.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Stranger (2020) - Eerste aflevering

Auteur Harlan Coben is een alom geprezen schrijver. De nieuwe Netflix-serie The Stranger brengt één van zijn boeken naar het kleine scherm. In een achtdelige miniserie worden verschillende mysteries ontrafeld rondom de familie Price en hun vriendenkring. Het zich in Engeland afspelende verhaal begint met een feest rondom een kampvuur en een jongen die naakt door het bos rent. Het geeft je als kijker meteen een raar gevoel waarna we twaalf uur terug in de tijd springen om te zien wat hieraan vooraf is gegaan. Geen tijd te verliezen, we beginnen gelijk!

“We all have our secrets Adam, even you…”

Adam Price (Richard Armitage, North & South) heeft het maar druk als advocaat en vader van twee tienerzonen. De relatie met z’n vrouw komt op het eerste oog liefhebbend over, maar al gauw zijn de eerste barstjes zichtbaar. Tijdens een middag op de voetbalclub met zijn jongste zoon wordt hij aangesproken door een onbekende vrouw. Deze ‘vreemdeling’ (Hannah John-Kamen, Killjoys) blijkt een hoop over zijn leven te weten maar nog meer over het leven van zijn vrouw. Ze beticht haar van liegen over een eerdere in miskraam uitgelopen zwangerschap en zegt hier zelfs bewijzen voor te hebben. Vertwijfeld blijft Adam achter met heel wat vragen over zijn leven, zijn vrouw en hun huwelijk.

Er zit een lekker tempo in het verhaal. Hierdoor word je als kijker direct meegezogen in alle geheimzinnigheid en wil je na het zien van één aflevering gelijk verder bingewatchen. Door de snelheid waarmee alles verteld wordt is het in het begin nog wat onduidelijk wie precies wie is. Bepaalde karakters hebben deze eerste aflevering nog niet echt een belangrijke rol maar zijn wel al gelijk onderdeel van het verhaal. Persoonlijk vind ik dit wel fijn maar ik kan me voorstellen dat sommigen dit als verwarrend ervaren.

The Stranger (2020)
© Netflix


Een dag na het feest bij het kampvuur wordt een lijk gevonden in de stad. Er lijkt een verband te zijn en de politie neemt de situatie dan ook uiterst serieus. Johanna Griffin (Siobhan Finneran, Happy Valley) en Wesley Ross (Kadiff Kirwan) onderzoeken de zaak en vinden uiteindelijk meer puzzelstukjes. Toch leiden deze ontdekkingen niet tot meer duidelijkheid, in tegendeel zelfs.

Ondanks dat het genre zich niet direct leent voor humor zitten er toch wel aardige grappen verstopt in de eerste aflevering. Zo vond ik persoonlijk de namen van de alpaca groepen op de boerderij wel erg leuk gevonden. De aanwezigheid van actrice Jennifer Saunders lijkt ook te duiden op een komische noot in de toekomst. Maar of haar karakter net zo humorvol zal zijn in deze serie als in het dagelijks leven is in dit stadium nog weinig over te zeggen.

Na het zien van de trailer was ik al enthousiast en de eerste 50 minuten stelden niet teleur.

De vrouw van Adam, Corrine (Dervla Kirwan, Injustice), is docente en voor haar werk weg op het moment dat haar man wordt aangesproken. Zij is zich van geen kwaad bewust en lijkt een zorgeloos leven te hebben. Als geliefde docent wordt ze echter in het nauw gedreven wanneer haar man vragen begint te stellen waar zij geen antwoorden op kan geven. De schijn ophouden wordt alsmaar moeilijker en het is dan ook de vraag hoe lang zij dit nog kan volhouden. Toch is ze van mening dat zij niet de enige in huis is met geheimen. Zoals ze namelijk tegen haar man zegt: “We all have our secrets Adam, even you…”.

De vreemdeling houdt niet alleen de familie Price in de gaten, zo blijkt tegen het einde van de episode. Ook lijkt ze niet alleen te werken maar over haar verdere motieven tast je als kijker nog in het duister. In de familie Hoy zijn het juist de tienerdochters van het gezin die voor het mysterie zorgen. Na de avond met het bewuste kampvuur gedragen beide dochters zich vreemd en lijken zij iets te verhullen.

Zoals verwacht vond ik het begin van The Stranger zeer veelbelovend. Na het zien van de trailer was ik al enthousiast en de eerste 50 minuten stelden niet teleur. De Netflix kwaliteit is er aan af te zien. Het verhaal zit goed in elkaar en de cast is weinig op aan te merken. Ik denk dat het niet lang zal duren voor wij hier het hele seizoen hebben gekeken. Het was immers nu al moeilijk om na één aflevering te stoppen met kijken. Wel geef ik graag nog één waarschuwing aan de dierenliefhebbers onder ons (zoals ikzelf). Er zitten nogal lugubere beelden in de serie dus wees hier op voorbereid.
Video on youtube
Volg The Stranger (2020)
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_DAVE2804
02 feb 2020 19:43 -
Leuke recensie. Ik heb zelf de hele serie al bekeken intussen en ik geef zelfs de hele serie als cijfer een 9. Ik ben benieuwd wat je van de rest van de serie vindt en of je daar ook een recensie over gaat schrijven.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
02 feb 2020 20:21
Dat is wel het plan dus ik ben benieuwd. Waarschijnlijk ga ik aankomende week lekker verder kijken.
Reageer
avatar_Floyd7
03 feb 2020 05:11 -
Ik heb er ook van genoten. Uit de pen van Harlan Coben, ook verantwoordelijk voor THE FIVE, UNE CHANCE DE TROP en SAFE.
zelfde stijl en net zo spannend en goed
https://www.imdb.com/name/nm1454192/?ref_=nv_sr_srsg_0
Reageer
avatar_thoontje
03 feb 2020 06:59 -
Super serie, het kijken waard!
Reageer
avatar_Annelies245
10 feb 2020 08:59 -
Heel mooi! Bingewatch-serie!
Reageer
avatar_patries76
09 Mei 2021 21:38 -
Briljante serie! Echt van genoten. Typisch Harlen Coben.Is echt aan te raden.
Reageer
The Stranger (2020)