Revenge

8.3 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
10
Jessica Dillema geeft "Revenge - Seizoen 1" een 10.
Geschreven door Jessica Dillema op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Revenge - Seizoen 1

What goes around comes around is de tagline die Revenge omschrijft. Revenge is een serie vol intriges en snode plannen, gericht op wraak. De serie had mijn aandacht direct goed te pakken, al tijdens de eerste aflevering. De eerste aflevering start met een quote van Confucius:

“Before you embark on a journey of revenge, dig two graves.” Oftewel: “Voordat je een wraakzuchtig avontuur aangaat moet je twee graven spitten.”

Je hoort Emily VanCamp in een voice-over waarin haar personage, Amanda Clarke, start met de definitie van wraak zoals zij dit ervaart. Terwijl je luistert naar deze voice-over neem je een sprong in de tijd naar Labour Day weekend en zie je een jonge man in een wit colbert neergeschoten worden. Ondertussen wordt je geïntroduceerd aan de bijpersonages. Deze start van het seizoen vind ik persoonlijk erg leuk, omdat je dan echt toeleeft naar dat ene moment in de serie waar alles samenkomt en je er eindelijk achter komt hoe de verhaallijnen, van de geheimzinnige eerste aflevering, samenkomen.

De hoofdpersoon in de serie is Amanda Clarke, die uitmuntend gespeeld wordt door Emily VanCamp (Everwood, Brothers & Sisters). Amanda keert onder haar schuilnaam Emily Thorne terug naar de South Hamptons en ze is uit op wraak. Ze trekt in het zomerhuis, welke 17 jaar geleden haar thuis was met haar vader David Clarke (James Tupper). Via flashbacks en video’s komen we meer en meer te weten over Amanda’s wraakmotieven. David Clarke, een medewerker van Grayson Global, kreeg de schuld van het veroorzaken van een terroristische aanslag waarbij een vliegtuig neerstortte en geen enkele inzittende het overleefde. De vader van Amanda is erin geluisd door Victoria (Madeleine Stowe) en Conrad (Henry Czerny) Grayson en wordt uiteindelijk vermoord in de gevangenis, zonder dat hij zijn dochter ooit nog weer heeft gezien. Natuurlijk lukt zo’n groot complot niet met maar twee personen en zijn hier dus nog vele andere personen bij betrokken. De levens van deze personen wil Amanda compleet verzieken. Ze wil wraak.

Hierin staat ze niet alleen. Uit onverwachte hoek krijgt ze hulp van de rijke Nolan Ross (die briljant vertolkt wordt door Gabriel Mann), een whizzkid in wie David Clarke potentieel zag. Daarnaast bezit Clarke 49 procent van de aandelen van Nolans bedrijf. Deze aandelen zijn nu in het bezit van Amanda. Hoewel ze eerst wat sceptisch tegen deze relatie aankijkt, ziet ze uiteindelijk wel de voordelen van de hulp van Nolan. Nolan Ross is persoonlijk een favoriet personage van mij in de serie. Zijn stijl en zijn gevatte opmerkingen zijn van enorme waarde in Revenge.

Terwijl Amanda langzaam de familie Grayson binnen wil dringen door aan te pappen met Daniel Grayson (Joshua Bowman, bekend van Make it or Break it), maken haar gevoelens voor haar jeugdvriend Jack Porter (Nick Wechsler, bekend van Roswell) het er niet gemakkelijker op.

Dit is een serie die niet alleen leuk is voor vrouwen, maar ook veel mannen lijken de serie erg interessant te vinden. Elke aflevering word je enorm geprikkeld om verder te kijken en het liefst kijk je alle afleveringen achter elkaar door. Wanneer je door de flash forward al denkt te weten hoe een gedeelte van de serie zal aflopen, kom je bedrogen uit. Verschillende plotwendingen in het verhaal zullen je verbazen en intrigeren en de seizoensfinale is één van de beste die ik ooit heb gezien. Een tweede seizoen zal volgen in dezelfde opzet als de eerste. Vanaf september zullen we eindelijk weten hoe de zinderende seizoensfinale zal aflopen en zal een nieuw seizoen van wraak beginnen. Deze serie verdient wat mij betreft vijf sterren en ik hoop dat ze dit komend seizoen zullen vasthouden.
Volg Revenge
Vorige aflevering
Two Graves
Two Graves
04x23
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_anonymous
12 jun 2012 15:52 -
Ik kan mij prima vinden in de recensie. Het is zeker een serie die ook leuk is voor mannen, dus wat dat betreft is Revenge ook top voor de relatie ;) Ik vind dat de cast erg goed gekozen, dit komt de beleving ten goede. Madeleine Stowe behoort zeker tot mijn favoriet, ook non verbaal is zij zeer overtuigend.
Gelukkig een 2e seizoen voor deze serie, moet zeggen één van de betere nieuwe series, dit had ik in eerste instantie niet verwacht.
Reageer
avatar_JessicaD
12 jun 2012 21:01 -
Leuk om te horen dat je je in de recensie kunt vinden =). Kan niet wachten tot het september is! Hoe gaat het met Once Upon a Time? Heb je de finale inmiddels gezien? =)
Reageer
avatar_anonymous
12 jun 2012 21:39 -
Nog niet... Maar de één na laatste aflevering inmiddels wel, erg sterk, dus dat belooft nog wat voor de laatste aflevering. Die serie lijkt trouwens ook steeds beter te worden. Volgende week voor mij dus de " finale " van Once Upon a Time en Revenge. Ik kijk er nu al naar uit, maar omdat ze zo goed zijn, ook wel weer jammer.
Reageer
avatar_JessicaD
13 jun 2012 06:18 -
inderdaad ik heb de laatste afleveringen nu al een tijdje terug gezien en mis het ontzettend! Dan wens ik je veel plezier met het kijken van de finales, de finale van revenge was echt supergoed naar mijn mening =).
Reageer
John Doe
ronny (gast)
15 jul 2012 19:02 -
Ik volg het al van het begin,ik miste een paar afleveringen,maar nu ben ik er echt verknocht aan.
Ik vraag mij wel af,hoelang die serie zal lopen,ik wist niet dat het stopte voor een tijdje,ik volg het op telenet,ik zag een 22tal afleveringen denk ik,maar vraag mij wel af hoelang het nog zal duren,hopelijk nog lang.
Dat is nu eens een serie,die aanslaat,en één van de beteren de laatste jaren,ik hou van dat genre films,of series.
Reageer
avatar_JessicaD
15 jul 2012 19:27 -
Er komt sowieso een tweede seizoen en heb gelezen in een interview met de schrijver van de serie dat die nog inspiratie heeft om vele kanten op te gaan met de serie. Maar het is ook de vraag of je dat moet willen natuurlijk, een serie moet niet helemaal uitgemolken worden want dan kan de kwaliteit erg achteruit gaan.
Maar voor nu zie ik graag het nieuwe seizoen van Revenge tegemoet, kan niet wachten!
Reageer
John Doe
D van Oosterom (gast)
20 nov 2012 22:24 -
Top serie
Reageer
avatar_Roeman
10 jan 2013 12:16 -
@JessicaD, jou review is uitstekend en het lijkt dat we dezelfde mening delen. Mijn man (44jr) en ik (46jr) hebben de eerste serie verslonden, we konden niet wachten op de volgende week. Heerlijk weer eens een kwaliteits serie die uit de hoed lijkt te komen waar ook Dynasty, Dalles etc.. uit zijn gekomen. Voor ons was dit weer eens zo'n ouerwetse serie waar je voor thuis blijft. Zoiets van: "Nee wij kunnen vanavond niet want we hebben al een afspraak." met de tv en de bank dus en owee wie er tussen jou en de afstandsbediening durft te komen. Grappig dat jij Nolan als favo hebt, wij dus ook, vindt het een geweldige acteur in een nog betere rol. "He has a heart as big as his bankaccaount".
Wij kunnen niet wachten op serie twee, ben het voor de zekerheid maar aan het downloaden voordat Net5 gaat besluiten om het pas over een jaar of helemaal niet meer uit te gaan zenden.
Reageer
avatar_Roeman
10 jan 2013 12:17 -
moet uiteraard 'ouderwets' zijn
Reageer
avatar_JessicaD
10 jan 2013 12:49 -
@Roeman, hartstikke leuk om te horen dat je mijn mening deelt en de review uitstekend vindt =). Het is inderdaad een serie van topkwaliteit en het tweede seizoen blijft ook erg verslavend, kan niet wachten tot ik maandagochtend de aflevering tijdens het ontbijt weer op mijn laptop kan zien =).
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peek)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9