Red Widow

7.1 / 10
42 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

ABC cancelt vijf series

Na drie seizoenen trekt ABC de stekker uit Body of Proof. De zender gaat deze serie komend seizoen vervangen door een ander serie met een vrouwelijke hoofdrol, namelijk Killer Women.

Reba McEntire was niet genoeg om de serie Malibu Country te redden en ook zijn de series How to Live with Your Parents en Red Widow gecanceld.

Helaas was ook de nieuwe mid-season comedy Family Tools niet goed genoeg om het te redden tot het 2013-2014 seizoen. Door te lage kijkcijfers zal het geen tweede seizoen krijgen.
Vorige aflevering
The Hit
The Hit
01x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_JanWillemK
12 mei 2013 17:20 -
Tja, Red Widow.. Vond het wel een aardige serie.
Al was het acteur werk wel ontzettend slecht. Kan niet zeggen dat dit als een verrassing komt.

En tevens zit er wel een einde aan de serie. Ik zit niet met echt gigantisch veel vragen ofzo.
Reageer
avatar_JanWillemK
12 mei 2013 17:21 -
Ik snap trouwens niet hoe ze Family Tools nu al kunnen cancelen. Die serie heeft net 2 afleveringen gehad.
Reageer
avatar_wichitavrijkom
12 mei 2013 20:52 -
Sluit me helemaal aan bij het commentaar op Red Widow hieronder... De overige series op Body of Proof na heb ik nog niet gezien dus kan ik weinig over zeggen. Ik denk dat Body of Proof ook wel een beetje op was dus die beslissing kan ik me voorstellen.
Reageer
avatar_anonymous
13 mei 2013 00:29 -
Red Widow, die canceling zag je al aankomen. ABC series volgens is sowieso een risico want de series van die zenders redden het de laatste jaren niet. ABC heeft de neiging om series snel te cancelen. Family Tools en How To Live With Your Parents For The Rest Of Your Life, tja, ook heel begrijpelijk eigenlijk. Beide series hadden een goede cast, maar het materiaal was gewoon niet goed, en grappig, genoeg.
Reageer
avatar_SerieJunk
13 mei 2013 11:16 -
@ Dubst3p

Heb je Family tools gezien? Dat was meer een show die ze op Net5 in de middag uitzenden om gaten op te vullen. Het had geen diepgang, geen ontwikkeling in karakters en iedere grap in de show kon je vooraf al voorspellen.
Reageer
avatar_anonymous
13 mei 2013 11:24 -
@ seriejunk: klopt. Het was ook een matige show. De pilot kon je een magere voldoend geven, maar ook een 5. De acteurs waren nog vrij goed (J.K. Simmons is een topacteur en ook Leah Remini is niet onverdienstelijk), dus waarschijnlijk hebben zij zich verkeken op Family Tools.
Reageer
avatar_SerieJunk
13 mei 2013 13:00 -
@Vevie

Het lag absoluut niet aan de acteurs. Die vond ik eigenlijk nog erg goed, gezien het materiaal waar ze mee moesten werken. Het was gewoon slecht geschreven en had te weinig houvast. Kijk maar naar Sarah Chalke van How to Live With Your Parents, geweldige rol in Scrubs. Deed het ook erg leuk in How I Met Your Mother. Maar de 2 shows die daarop volgden waar zij een grote rol in speelde flopten allebei. De formats waren gewoon niet goed genoeg.
Reageer
avatar_anonymous
13 mei 2013 13:33 -
@seriejunk: Je hebt gelijk. Wat je zegt over Sarah Chalke klopt ook; Mad Love en How to Live waren allebei matige series, met matig plot en te 'platgetreden paden' geschreven door de schrijvers. Zonde, want beide series hebben een goede cast gehad. Chalke doet er het best aan om te tekenen voor een kabelserie of een serie buiten het zelfde genre die zij altijd kiest. Van de 10 netwerkseries die elk jaar verschijnen worden er meer dan de helft gecancelt. Ik vraag mij dan ook vaak af waarom vele acteurs de gok zelfs nog wagen.
Reageer
avatar_JanWillemK
13 mei 2013 14:10 -
Tja, ik persoonlijk vind het raar om een serie te cancelen die net 2 afleveringen heeft gehad. Misschien dat ze hiervoor niet genoeg reclame hebben gemaakt of iets dergelijks.

Ik vraag me eigen af of deze serie het beter had gedaan bij een andere zender.
Reageer
avatar_SerieJunk
13 mei 2013 15:43 -
@Vevie

Sarah Chalke moet niet te hard willen slagen. Dat is de fout die acteurs maken. Ze heeft 8 seizoenen Scrubs gedaan en daar meer dan genoeg geld mee verdiend om te wachten tot de juiste rol zich voor haar aandoet. Je maakt echt een geweldig punt als je zegt dat ze iets buiten haar genre moet zoeken. Ik denk dat zoiets altijd de volgende stap moet zijn na jarenlang een boegbeeld geweest te zijn van een multi-camera sitcom.

@Vevie & Dubst3p

Zenders hebben heel veel belangen bij het behouden van bepaalde seriemakers en acteurs. Soms weten zenders ook al direct of iets gaat floppen, maar dan houden ze de hand boven het hoofd en krijgt zo'n show toch groen licht. Het is toch een vorm van vriendjespolitiek daar. Daarom krijgen een aantal show toch 1 of 2 afleveringen de tijd om aan het publiek getoond te worden, zodra dat tegenvalt hoeven de studiobazen alleen nog aan te komen met het argument 'tja.. helaas het werkte niet.'. In plaats van 'dit is niet goed genoeg, verzin maar wat beters'.

Ook is het zo dat series vaak veel geld gekost hebben om te ontwikkelen. Dan worden ze verkocht aan een studio door middel van wat trailers en een script en als dat bevalt krijgen ze zendtijd. Kent iemand de serie The Cape nog. De trailers waren echt prachtig en ik had zelden zo uitgekeken naar een mid-season serie. Wat denk je: zelden zo'n slechte show gezien. Het was niet eens een schim van de trailer. Tja, zo werkt het gewoon. 2-3 afleveringen en tot ziens. Volgendeeeeeeeeeeeee
Reageer
avatar_anonymous
13 mei 2013 17:02 -
@seriejunk: Ik ken het patroon van de netwerken. Het is daarom ook een opgave om series van de grote netwerken te volgen, want meer dan de helft wordt altijd gecancelt. In deze huidige digitale tijd, de download en de opkomst van streamingdiensten, Netflix en dergelijke wordt het steeds moeilijk om een constant publiek aan je te binden. Maar vooral de grote netwerken laten zich teveel leiden door kijkcijfers, terwijl vooral de andere factoren die ik net noemde ervoor zorgen dat men het anders moet gaan benaderen. En The Cape ken ik inderdaad, heb alle afleveringen ervan gezien. Hou wel in ogenschouw dat The Cape ook met een knipoog werd neergezet, het was bijna camp. Maar het was zeer zeker slecht, ja. Haha. Ik vond het alleen niet erg om te kijken naar Jennifer Ferrin. Over haar kun je je ook afvragen of zij het met The Following (waar zij nu in speelt) beter heeft getroffen.
Reageer
avatar_SerieJunk
13 mei 2013 17:28 -
@Vevie

Een tijdje geleden heb ik daar een column over geschreven:
http://www.seriejunk.nl/columns/kijkcijfers-zullen-nooit-meer-hetzelfde-zijn/

Jennifer Ferrin heeft met The Following niet echt zo slecht gekozen voor een serie. De opzet van de show is prima, en ik denk ook dat zij vantevoren niet wist hoe het verder zou gaan dan na 2-3 afleveringen. En juist die afleveringen vielen nog wel te pruimen.
Reageer
avatar_anonymous
13 mei 2013 17:41 -
Heb je column gelezen en je snijdt interessante punten aan. Kan mij er zeker in vinden. De opkomst van Netflix en online webseries zoals die van Crackle, maken al duidelijk dat men al anders is gaan denken over de traditionele vormen van televisie. De grote zenders zullen er uiteindelijk ook niet aan ontkomen
Reageer

Laatste nieuws

De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
Gisteren, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
Gisteren, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
Gisteren, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
Gisteren, 09:00
Begin oktober zullen alle vijf seizoenen van de Amerikaanse dramaserie The Fosters (2013) te zien zijn bij Videoland.
zondag, 12:00
1