Q & Q

7.2 / 10
45 min
Drama, Miniserie, Kinder
Volg deze serie
7.2 / 10
2seizoenen/26afleveringen/1974 - 1976 
NetwerkKRO
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:45 min19741976 (Beëindigd)
Netwerk:KRO
Q en Q is een Nederlandse dramaserie van de zender KRO. De serie ging in première op 5 oktober 1974.

Q & Q gaat over de twee vrienden Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant. Zowel in de eerste als in de tweede reeks komen ze door toeval enkele misdadigers op het spoor. Omdat ze door de volwassenen maar half worden geloofd, moeten ze zelf op onderzoek uitgaan, daarbij geholpen door Aristides' oudoom: 'opa' Reinier Quarles van Ispen. In de tweede serie worden ze bovendien bijgestaan door hun vriendinnetje Akkie Swaan.
In de eerste serie begint het avontuur wanneer de jongens in het bos vogels willen fotograferen. Bij het ontwikkelen van de foto's lijkt per ongeluk een dode man te zijn gefotografeerd. Dit gegeven is ontleend aan de film Blowup van Michelangelo Antonioni. De aanzet tot de tweede reeks is een telefoongesprek dat per ongeluk door Wilbur wordt afgeluisterd.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 2
0 / 13

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Q & Q.

Nieuws (6)

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
22 mrt 2018
1
Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben...
14 dec 2017
1
Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben...
28 dec 2017

Populaire reacties (1)

8
07 mrt 2020
Ik heb de serie een 8 gegeven, maar dat is meer uit de nostalgische gevoelens die dit op roept dan dat ik het nog precies weet te duiden. Het is wel heel lang geleden dat ik dit heb gezien en heb geen idee of dit nog overeind blijft als ik hem nu opnieuw zou kijken.
Ik kwam hier trouwens op door de aankondiging van de nieuwe Apple+ serie Home before Dark ;-)

Vergelijkbare series