Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: RichardvanMeerten

De Onbekende Seriekijker: RichardvanMeerten

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 60ste Onbekende Seriekijker is Richard van Meerten (45)

Richard van Meerten


Aantal serie-uren per week: Dat verschilt nogal, maar in het ergste geval kan dat oplopen naar zeker tien to vijftien uur per week. Uiteraard afhankelijk van tijd en zin.
Allereerste serie ooit gezien: Oh mijn God, dit wordt opa vertelt...dan kom je toch bij de jeugdseries terecht. Dan zal het toch wel Q & Q en De Zevensprong zijn geweest. De eerste ‘volwassen’ serie zal zo’n beetje de serie V (1983) geweest zijn. Ik kan me nog herinneren dat ik daar de eerste aflevering van zag, maar ik kan me niet precies herinneren waarom. Het zal ermee te maken hebben gehad dat ik elf jaar oud was en het tijdstip van uitzending te laat. Ik heb de rest van de afleveringen door een dorpsgenoot laten opnemen, want wij hadden nog geen videorecorder. (het was 1983, niet iedereen had zo’n ding) en ik mocht op de vrije woensdagmiddag de afleveringen terugkijken. Uiteraard was ik in de jaren '80 fan van The A-team, Knight Rider, Blue Thunder en ALF, maar wat me ook heel erg is bijgebleven, is The Powers Of Matthew Star, één van de weinige series die niet tot in den treure is herhaald. Daar zal wel een reden voor zijn hahaha (staat zelfs niet op MijnSerie, oeps). Ook uit 1983, de Nederlandse/Vlaamse serie Transport. Ik kom uit een truckers-familie, dus dat werd bij ons wel gekeken. Met een nog hele jonge Thom Hoffman en jawel, Silvia Millecam, die meerdere hoeken van de truck te zien kreeg, winkwink.... Ik hou het hier maar bij denk ik, voor ik helemaal los ga, nostalgie ten top!
Beste serie ooit: Ik denk dat het een beetje hetzelfde is als je mij als radio-dj vraagt welk liedje ik nu het allerbeste vind: bijna niet te doen, want er is zoveel en er komt nog zoveel! Maar van elke serie waarvan ik geen enkel seizoen vind afzwakken, is Dexter wel een enorme topper, vind ik.
Beste serie op dit moment: The Walking Dead, al hoop ik wel dat het allemaal wat spannender gaat worden, want het laatste seizoen (zeven) en de afleveringen tot nu toe in seizoen acht vind ik persoonlijk ietsje afzwakken. No offence voor de Die Hards...
Serie die op de planning staat: Ik kijk uit naar Better Call Saul, 24 en The Vampire Diaries.



Richard van Meerten, zijn gebruikersnaam is , is 1 jaar en 4 maanden lid van MijnSerie.nl: “Richard van Meerten, 45 jaar, presentator van radioprogramma’s, jingles en vormgeving produceren. Echte seriefan sinds een paar jaar en mijn serienaam is simpelweg: RichardvanMeerten. Ik maak een aantal radioprogramma’s op Roulette FM, regio-omroep voor de Bilt en wijde omstreken en ik val met enige regelmaat in voor het radioprogramma Ochtend Oostrom, waar Mandy, geen onbekende op MijnSerie, het item “Showtime” in heeft. Overigens ook terug te luisteren op deze site.”



Zoals eigenlijk altijd beginnen we met de Top 5. Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “Wheeeee, dat is me toch ook weer zo’n vraag, waarin ik het liefst een paar namen noem en ze per dag in een ander (lees: willekeurige) volgorde wil zetten, maar ik ga niet flauw doen; 1. Dexter, 2. Penoza, 3. Sons of Anarchy, 4. Prison Break, 5. Breaking Bad/Under the Dome/Banshee/Fargo/Lost etcetera.” Heb je ook wel een slechte serie gezien? Welke is dat en waarom?: “Nou ja slecht. Wie ben ik om te bepalen wat goed en slecht is? Maar zijn er wel, die ik niet trek: Revolution, niet doorheen te komen. Dit wordt een tere voor de fans, maar Narcos heb ik ook voortijdig beëindigd. The Sopranos. Ik besef dat dit vloeken in de kerk is voor de fans, maar ik vond het maar niet op gang komen en was er al snel helemaal klaar mee. Waar ik ook van baal - ik zal vast niet de enige zijn - dat veel series niet op tijd stoppen. Dat ze eigenlijk je lol verprutsen, door een waardeloos laatste seizoen te hebben. Lost bijvoorbeeld, begon erg sterk, zo niet briljant! Maar de laatste twee seizoenen, zijn zo zonde van de tijd. En je blijft wel kijken, in de hoop dat het wellicht sterk terugkomt, maar helaas... Zelden, tot nooit, is dit het geval.”



Michael C. Hall uit Dexter
Welk genre bekijk jij het liefst?: “Ik hou van veel actie, liefst met ook veel ‘zwarte’ humor. Van een goeie thriller/horror, ben ik ook zeker fan.” Heb je ook een voorkeur uit welk land een serie moet komen?: “Ik denk dan wel dat de Amerikaanse serie wel mijn voorkeur heeft. Wel degene die niet die vreselijke Amerikaanse preutsheid bevat. Dus kom maar op met vunzige taal, seks en heel veel bloed, ik hou ervan!” Naast genres en landen, heb je ook een favoriete acteur m/v?: “Jeetje, heb ik een favoriete... mm, nou ja... Weet je, dan noem ik de acteur die Dexter speelde, Michael C. Hall. Hij was erg geloofwaardig in de rol die hij speelde, zeker de timing van de zwarte humor eromheen, vond ik erg goed.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Ik kijk series over het algemeen als ze helemaal klaar zijn, maar net als Penoza, is The Walking Dead zo spraakmakend, dat je er ongewild van toch van meepakt. Wat een ander op social media plaatst, of je andere mensen in de kroeg of kantine over hoort. Ik ben dus The Walking Dead aan het volgen om te voorkomen dat ik al weet wat er gaat gebeuren voor ik gekeken heb. O ja, ook uit nieuwsgierigheid hoor. Ik haat het echt dat ik het niet lekker meer kan binge-watchen, maar dat is dan maar zo. Met Penoza heb ik dat ook gedaan, maar was echt bij het eind, tot er nog maar een paar uitgezonden moesten worden. Verder Fear The Walking Dead en soms pak ik, puur voor de lol, zo nu en dan een aflevering van Baantjer. Vermakelijk tussendoor, waarschijnlijk puur uit verveling en nostalgie.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie?: “Yup, als een serie mij boeit heb ik het eigenlijk altijd, echt altijd, tot mijn grote ergernis hahaha. Dan pak ik elk moment aan, om weer een aflevering te kijken. Ik ben dan weer niet zo er om tot diep in de nacht tijd aan te besteden, zo erg is het ook weer niet.” Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Zeer zeker ontspanning, tijd doden... zorgen dat ik me niet verveel.” En hoe kijk je naar al deze series? Waar ben je? Hoe zit je erbij?: “Ik kijk lekker thuis, ongestoord en alleen op de bank, in alle denkbare posities.”



We zijn er al bijna doorheen, de één na laatste vraag. Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Zoals eerder vermeld: ik ga een serie pas kijken als het helemaal klaar is, maar dan wel op de momenten die ik zelf uitkies. Ik heb Videoland, maar ben wel een streamking op andere gebieden. Ik heb wel eens een Netflix gehad, maar baal er vaak gruwelijk van dat niet alle seizoenen van een serie erop staan en je op een andere manier verder moet kijken. Op de Nederlandse zenders kijk ik heel zelden naar een serie. Ik verafschuw commercial-breaks. Wel handig dat, in elk geval KPN gebruik maakt van uitzending gemist, ook van FOX bijvoorbeeld, zodat je The Walking Dead de volgende dag, zonder reclame kunt terugkijken, ideaal.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Ehh mja, een 8, of zo.... MijnSerie vind ik vooral handig in het bijhouden van de serie waar je naar kijkt, waar je gebleven bent. Maar je bent en blijft ook op de hoogte van het allerlaatste nieuws en tips. Ik gebruik voornamelijk de MijnSerie-App, super handig.”

Richard van Meerten (RichardvanMeerten) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 28 december komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Richard, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy



*Interview datum 2 november 2017
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

EveroN
EveroN 17 december 2017, 18:44
Transport was ik al helemaal vergeten. Is toch alweer een jaartje of 30/35 geleden. Nog ff toevoegen. Zo had je ook de Duitse Serie "Auf Achse" eind jaren 70 begin 80. Kan hem hier niet vinden.
Log in om een reactie achter te laten