Once Upon a Time

8.2 / 10
44 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "Once Upon a Time - Seizoen 2" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 18 mei 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Once Upon a Time - Seizoen 2

Mijn allereerste recensie schreef ik over het eerste seizoen van Once Upon a Time. Hierin was ik erg lovend over de serie en de eerste zeven afleveringen had ik in één dag gekeken. Na het tweede seizoen ben ik helaas toch iets minder positief. Hoewel het eerste seizoen spannend eindigde verloor ik in de loop van het tweede seizoen steeds meer mijn interesse. Er waren wel spannende verhaallijnen, maar ook verhaallijnen die mij minder aantrokken en ervoor zorgden dat ik het niet heel erg vond om een week te wachten op de volgende aflevering.

Het eerste seizoen eindigde natuurlijk met die grote paarse wolk die op Storybrooke afstormde en die ervoor zorgde dat magie in onze wereld terechtkwam. De tagline voor het tweede seizoen werd op de posters dan ook aangeduid als “Magic is Coming”. Ik was erg nieuwsgierig hoe dit zich zou gaan uitspelen in het tweede seizoen. Die grote wolk zorgde er niet alleen voor dat er magie kwam in Storybrooke, het zorgde er ook voor dat alle sprookjesfiguren weer weten wie ze zijn.

Dit tweede seizoen start met de mysterieuze Neal Cassidy (Michael Raymond-James, True Blood) die naar zijn appartement in New York City gaat. Hier ontvangt hij via een postduif een kaart uit Storybrooke met de tekst Broken, waarna we direct overgaan naar de sprookjeswereld waar we geïntroduceerd worden aan nog een aantal nieuwe personages; Mulan (Jamie Chung), prinses Aurora (Sarah Bolger, The Tudors) en prins Phillip (Julian Morris, Pretty Little Liars). Ondertussen verdwijnt in Storybrooke de grote paarse wolk. Emma heeft de vloek opgeheven. Iedereen weet weer wie hij of zij is, maar ze zijn dus nog wel in Storybrooke en niet in de sprookjeswereld. Dit is één van de lijnen in het nieuwe seizoen; hoe kunnen de sprookjesfiguren weer terug naar de sprookjeswereld?

Ik keek dan niet elke week even reikhalzend uit naar de volgende aflevering zoals ik dat bij het eerste seizoen wel deed, maar er zijn zeker leuke verhaallijnen in dit tweede seizoen. Zo geraken een aantal personages in het sprookjesbos en wordt er veel moeite gedaan om ze terug te krijgen. We komen erachter wie de zoon van Rumplestilskin is en die verhaallijn zorgt voor een paar leuke en interessante wendingen in het verhaal. Wanneer je de stadslijn overschreed in het vorige seizoen gingen de sprookjesfiguren nog dood. Nu gebeurt er iets heel anders, maar misschien is dat wel net zo erg. Er komen mensen uit de gewone wereld naar Storybrooke en die zorgen voor de nodige ophef, maar ook nieuwe landen worden verkend. Gezien de vele geruchten de afgelopen maanden is het geen verrassing dat ze in de laatste afleveringen niet alleen de gewone wereld, de sprookjeswereld en Wonderland verkennen, maar ook Neverland. De wereld van Peter Pan. Ik weet nog niet wat ik moet denken van die verhaallijn, maar gezien ze Peter Pan anders neerzetten dan we hem kennen ben ik ook wel nieuwsgierig. Ook Frankenstein komt voor in dit seizoen. Ik associeer die verhaallijn niet zozeer met sprookjes, maar ik vind die korte verhaallijn wel leuk.

Ik denk dat als ze een aantal verhaallijnen eruit hadden gehaald, of desnoods wat ingekort, dat het voor mij pakkender was geweest. Hoewel essentieel blijkbaar voor de rest van het verhaal hadden ze van mij de gewone mensen die Storybrooke komen verstoren wel weg mogen laten. Ze hebben niet veel indruk op mij gemaakt en op de één of andere manier vind ik ze lichtelijk irritant. Desalniettemin blijf ik gewoon kijken. Dit omdat ik onder andere het verhaal rondom het nieuwe personage Neal wel erg leuk vind en ook de sprookjeswereld en de terugblikken naar wat vroeger gebeurd is in de sprookjeswereld blijven mij aantrekken. Ik hoop dat ze in seizoen 3 een sterke comeback gaan maken en het continu spannend weten te houden waardoor ik wel weer na elke aflevering baal dat ik een week moet wachten. Ook ben ik erg benieuwd naar de spin-off: Once Upon a Time in Wonderland. Toch krijgt dit seizoen een acht, omdat ik een zeven toch eigenlijk net iets te laag vind.
Volg Once Upon a Time
Vorige aflevering
Leaving Storybrooke
Leaving Storybrooke
07x22
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Unbelievable - seizoen 1

9

Blood & Water - Eerste aflevering

7.5

Grey's Anatomy - Seizoen 16

8

Sweet Magnolias - Eerste aflevering

8

Snowpiercer - Eerste aflevering

6

Short Circuit - Seizoen 1

9