Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Legally Blonde spin-off in ontwikkeling bij Prime Video

Legally Blonde spin-off in ontwikkeling bij Prime Video

Reese Witherspoon is opnieuw betrokken bij een van de belangrijkste titels in haar acteer carrière.
Witherspoon en haar bedrijf Hello Sunshine zitten achter de Legally Blonde spin-off televisieserie die in ontwikkeling is bij Amazon MGM Studios en geïnspireerd is op de populaire filmfranchise, vertellen bronnen.Een uitloper, die verder is in het ontwikkelingsproces, wordt geschreven door Gossip Girl-ontwikkelaars/uitvoerend producenten Josh Schwartz en Stephanie Savage. Het duo produceert het project, waarvan de premisse geheim wordt gehouden, via hun Fake Empire banner, samen met Witherspoon (foto) en Lauren Neustadter via Hello Sunshine en de Legally Blonde filmfranchiseproducent Marc Platt. Hello Sunshine, een onderdeel van Candle Media, Fake Empire en Amazon MGM Studios produceren.

Bronnen melden dat Hello Sunshine en Amazon het Legally Blonde TV-universum verder willen uitbreiden met een mogelijke tweede spin-off serie, die zich nog in een voorbereidend stadium bevindt.

Zoals een jaar geleden werd gemeld, behoorde Legally Blonde tot een tiental titels uit de MGM-bibliotheek die in eerste instantie werden geïdentificeerd voor film- en/of tv-ontwikkeling na de overname van de Hollywood-studio door Amazon. De samenwerking met Witherspoon was een natuurlijke stap in de exploitatie van het IP.

De eerste film in de Legally Blonde-filmreeks, geschreven door Karen McCullah Lutz en Kirsten Smith op basis van het boek van Amanda Brown, verscheen in 2001. Met Witherspoon in de hoofdrol als Elle Woods, studente rechten aan Harvard, werd het een popcultuurfenomeen en stuwde Witherspoon naar het supersterrendom.

Vervolgfilm Legally Blonde 2: Red, White & Blonde volgde in 2003, evenals de direct-to-video spin-off Legally Blondes uit 2009, die oorspronkelijk bedoeld was als pilot voor een potentiële serie. Legally Blonde 3, mede geschreven door Mindy Kaling en Dan Goor, wordt al enkele jaren aan gewerkt.

Recente series van Savage en Schwartz zijn onder andere Nancy Drew (2019), vier seizoenen lang uitgezonden op The CW, City on Fire van Apple TV+, de Gossip Girl (2021)-reboot op HBO Max en The CW's Dynasty (2017).

Bij Amazon MGM Studios produceerde Hello Sunshine onlangs de veelgeprezen gelimiteerde Prime Video-serie Daisy Jones & The Six.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten