Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Zorgt het coronavirus voor een verandering in serieland?

Al eerder konden we melden dat vele producties van series waren stilgelegd vanwege de pandemie. Maar wat voor impact heeft het nog meer in serieland.

Op MijnSerie heeft het virus geen grip. We zijn een website en al onze redactieleden doen het schrijven thuis achter de laptop, computer of tablet. Als hoofdredacteur heb ik het dus vrij makkelijk ik hoef niemand naar huis te sturen. Als een redactielid ziek is zal deze al schrijvend niemand kunnen besmetten. Maar series worden gemaakt door mensen die op een set moeten verschijnen. De productie van vele series is inmiddels al stilgelegd maar dat is niet het enige probleem.

Toen de stof langzaam optrok vrijdag bleek dat er maar een paar pilots over waren gebleven die al uitgezonden waren. De rest van de pilots zijn allemaal stilgelegd. Van de ongeveer 55 pilots is er slechts één voltooid en dat is de meerdere camera pilot B Positive van Chuck Lorre en Marco Pennette. Lees hier meer over deze pilotorder. Een handjevol pilots waren op het moment van het stopzetten nog in volle gang.

Van slechts twee pilots is bekend dat die doorgaan met filmen om de productie af te ronden. Dat zijn This Country en The Lost Boys. Niemand weet eigenlijk wat er verder gaat gebeuren met de pilots. Want duurt het weer oppakken van producties langer dan acht weken kunnen de contracten de open haard in. Want na acht weken gelden, volgens een overmacht clausule, de voorwaarden niet meer. Mocht het dus allemaal langer duren dan gepland dan zullen de netwerken hun pilotseizoen opnieuw gaan beoordelen.

Sommige nieuwe series waren rechtstreeks in productie genomen en die zullen dus gewoon nog doorgaan. The Big Sky, LA Mayor, Young Rock, Call Me Kat, Walker en Superman & Lois horen daarbij. Waarbij een aantekening gemaakt moet worden voor Call Me Kat, Big Sky en Superman & Lois, deze series zouden tijdens het pilotseizoen beoordeeld gaan worden om te zien wanneer deze in productie zouden gaan. Nu ziet het er naar uit dat deze series rechtstreeks in productie zullen gaan.

Maar in deze onzekere tijden voor pilots is er iets positiefs voor series die niet zeker zijn van vernieuwing. Want deze series zullen naar alle waarschijnlijkheid uit gemak vernieuwd gaan worden. Netwerken worden al een stuk gemakkelijker met middelmatige series en het vernieuwen daarvan, omdat het lanceren van nieuwe series meer kosten met zich meebrengen en waarschijnlijk niet meer kijkers gaat opleveren. Over het algemeen worden series tot mei in het ongewisse gelaten of ze vernieuwd worden of niet. Maar nu, met de onzekerheid omtrent de pilots dit jaar, is het waarschijnlijk dat middelmatige series het met gemak gaan winnen van nieuwe series.

Uiteraard houd MijnSerie de vinger aan de pols en houden we de lezers en seriefanaten op de hoogte van de ontwikkeling rond series en pilots. Maar dit nieuws heeft wellicht ook een voordeel, de lange nog-te-kijken lijst van menig serieliefhebber zal wat minder lang kunnen worden.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
Vandaag, 10:00
Ook in de week van 26 juli tot en met 1 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 30 van 2021.
Vandaag, 09:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 11:00
4
Netflix heeft een foto gedeeld van Imelda Staunton (Trying) in de rol van Queen Elizabeth II. Ze vervult de rol in het vijfde en zesde seizoen.
Gisteren, 09:00
Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 14:00