Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Series en series en series en series

Ik las een aantal weken geleden ergens dat we ons op dit moment bevinden in het derde gouden televisietijdperk. Maar is dat ook zo?

Ergens in de jaren 90 en tussen 2000 en 2013 was er een hausse aan televisieseries en eigenlijk zou dat nu ook gaande zijn. Eerlijk gezegd denk ik dat het nooit meer echt is gestopt. We worden overladen met series. Zelfs filmacteurs gaan steeds meer het voordeel zien van series, levert in vele gevallen meer geld op. Ik denk dat we in het gouden tijdperk zitten van Video-On-Demand-diensten, streamingdiensten schieten al paddenstoelen uit de grond. Zelfs Walmart is iets dergelijks van plan en binnenkort starten Disney en DC Universe ook met hun eigen VOD-zender.

Het kan niet op met de nieuwe series, maar ook revivals, reboot of remakes zijn nu enorm hip. Series moeten expliciet aangeven dat ze niet willen dat de serie nieuw leven ingeblazen wordt, denk hierbij aan Friends. Anders blijft het van de geruchten gonzen dat wellicht de cast weer samen gaat komen voor een nieuw seizoen. Of er worden nieuwe series gemaakt van oudere series denk aan Magnum, P.I. die met een geheel nieuwe cast terugkeert naar het kleine scherm, dat lang zo klein niet meer is.

Maar zit de kijker wel te wachten op een versnippering van het aantal zenders, netwerken of VOD-diensten? Is het niet een idee om een soort van Spotify of Deezer te gaan maken voor series. Want je bent straks een klein kapitaal kwijt voor alle abonnementen die je moet gaan nemen op alle verschillende zenders die vechten om de kijker. De één komt met nog duurdere projecten dan de ander en allemaal proberen ze een graantje mee te pikken van de kijker die graag alles wil kijken/volgen.

Zoveel series die graag grote namen aan zich binden en daarmee de kijker naar hun dienst willen lokken. Maar op welke zender wil je abonneren en op welke juist niet. Disney heeft rechten op bepaalde populaire films en series die een groot publiek trekken. Maar ook de DC superhelden trekken een groot kijkerspubliek. Wat te doen, je kunt je euro maar één keer uitgeven. Of blijven we dan toch maar in het grijze gebied hangen van downloaden op een niet zo legale wijze?

Eigenlijk heeft de seriefan absoluut geen keuze, want wil die alles kunnen zien heeft hij/zij diepe zakken nodig, of toch maar series niet kijken. En dat is absoluut geen optie voor de ware serieliefhebber. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de tijd, de seriefan moet veel tijd hebben om alles te kunnen gaan volgen. Want helaas 24/7 zit er niet in, je moet een keer slapen, douchen of even lekker een frisse neus halen. En dan heb ik het niet over werken en eten, want sommige mensen kijken via andere middelen dan de televise of desktop onderweg of in de pauze naar hun favoriete serie.

De weg van slechts één zender in zwart-wit naar het huidige aanbod is lang geweest en het televisiekijken zal zich steeds weer moeten vernieuwen. Maar ik geloof niet dat er binnen nu en 30 jaar een einde komt aan het aantal series dat er nu is. Ik denk zelfs dat het aanbod alleen maar zal toenemen. Dus het gouden tijdperk van series zal niet snel aan zijn einde komen. Maar zenders en netwerken zullen wel moeten blijven vernieuwen anders zie ik snel een einde komen aan het aantal van deze televisie-aanbieders.

Met vriendelijke seriegroet
Mandy
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
Vandaag, 12:00
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
Vandaag, 10:00
De film Stay Tuned uit 1992 wordt door AMC bewerkt tot een gelijknamige serie, afkomstig van Ian Goldberg en Richard Naing.
Vandaag, 09:00
De dramatische misdaadserie Troppo, waarin Thomas Jane (The Expanse) de hoofdrol zal spelen, is gebaseerd op het boek Crimson Lake.
Gisteren, 13:00
TBS heeft de Amerikaanse komedieserie Miracle Workers (2019), met Daniel Radcliffe (The Simpsons), vernieuwd met een derde seizoen.
Gisteren, 12:00