Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 41

"It's Showtime everybody. Showtime"

Rellik

Ik zou, net als in navolging van de Britse misdaadserie Rellik, de column van onder naar boven lezen. Maar ik denk dat het, in tegenstelling tot de serie, niet over zou komen. Rellik vertelt het verhaal vanaf het einde. De eerste aflevering is eigenlijk het einde en de één na laatste aflevering is het begin. Gelukkig wordt er in de allerlaatste, zesde aflevering alles uitgelegd. Maar het eindigt enorm verrassend.

Niets is wat het lijkt in de serie Rellik. Is de seriemoordenaar die zijn slachtoffers overgiet met zoutzuur wel de moordenaar? Zien we DCI Gabriel Markam zoals hij wil dat we hem zien of zoals hij echt is? Wie vertelt de waarheid en wie niet? Het is even wennen een serie te volgen in omgekeerde volgorde, maar als je het gegeven eenmaal doorhebt, is het niet lastig meer.

Nou ja, niet lastig. Je moet wel blijven opletten want dat achterstevoren vertellen vergt het één en ander aan concentratie van de kijker. Slecht kan ik het niet noemen, wel ingewikkeld om een serie op deze manier te vertellen. Daar zit nu het probleem, helemaal zonder fouten is de serie Rellik niet. Als je dan iets bijzonders wilt doen, moet je het wel foutloos vertellen.

Maar als je door deze foutjes heen kan kijken is Rellik een heel aardige misdaadserie die zijn uiterste best doet om bijzonder te zijn. En het bijzondere zit hem in dit geval niet in de manier van vertellen, maar in het plot.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook gehad over de nieuwe series die uit gaan komen in maart. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Er komt een griezelige herfst aan - de I Know What You Did Last Summer trailer is nu te bekijken!
Gisteren, 14:02
1
Naast de hoofdrol als Rivers, zal Hahn uitvoerend produceren. The Comeback Girl zal geregisseerd en uitvoerend worden geproduceerd door Greg Berlanti en Cosmo Carlson zal schrijven en uitvoerend produceren.
Gisteren, 13:10
Sean Bean en Nicola Walker spelen de hoofdrol in Stefan Golaszewski-drama Marriage.
Gisteren, 13:02
Netflix heeft een serieorder overhandigd aan een vierdelige, gelimiteerde seriebewerking van Anthony Doerr's Pulitzer Prize-winnende bestseller All the Light We Cannot See van Shawn Levy en Steven Knight.
Gisteren, 12:00
Na een verhitte biedingsstrijd heeft Hulu de drama Black Cake, van Women of the Movement-maker Marissa Jo Cerar, Oprah Winfrey 's Harpo Films en Aaron Kaplan 's Kapital Entertainment binnengehaald.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03