Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 41

"It's Showtime everybody. Showtime"

Rellik

Ik zou, net als in navolging van de Britse misdaadserie Rellik, de column van onder naar boven lezen. Maar ik denk dat het, in tegenstelling tot de serie, niet over zou komen. Rellik vertelt het verhaal vanaf het einde. De eerste aflevering is eigenlijk het einde en de één na laatste aflevering is het begin. Gelukkig wordt er in de allerlaatste, zesde aflevering alles uitgelegd. Maar het eindigt enorm verrassend.

Niets is wat het lijkt in de serie Rellik. Is de seriemoordenaar die zijn slachtoffers overgiet met zoutzuur wel de moordenaar? Zien we DCI Gabriel Markam zoals hij wil dat we hem zien of zoals hij echt is? Wie vertelt de waarheid en wie niet? Het is even wennen een serie te volgen in omgekeerde volgorde, maar als je het gegeven eenmaal doorhebt, is het niet lastig meer.

Nou ja, niet lastig. Je moet wel blijven opletten want dat achterstevoren vertellen vergt het één en ander aan concentratie van de kijker. Slecht kan ik het niet noemen, wel ingewikkeld om een serie op deze manier te vertellen. Daar zit nu het probleem, helemaal zonder fouten is de serie Rellik niet. Als je dan iets bijzonders wilt doen, moet je het wel foutloos vertellen.

Maar als je door deze foutjes heen kan kijken is Rellik een heel aardige misdaadserie die zijn uiterste best doet om bijzonder te zijn. En het bijzondere zit hem in dit geval niet in de manier van vertellen, maar in het plot.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook gehad over de nieuwe series die uit gaan komen in maart. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Barry Levy (L.A.'s Finest), Josh Berman (The Blacklist) en Original Films (The Boys) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Vantage Point uit 2018.
Vandaag, 09:00
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
Channel 5 en PBS bevestigen dat er een nieuw seizoen van All Creatures Great and Small (2020) , de reboot van de originele serie uit 1978, aankomt.
woensdag, 15:00
2
Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van een HBO Original, als naar de finale afleveringen van het eerste seizoen van The Undoing.
woensdag, 12:00
3
Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
woensdag, 09:00