Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

De vijf series die je onmiddellijk moet streamen op NPO Plus

Het barst in Nederland inmiddels van de streamingdiensten en dan hebben ze ook nog eens allemaal een enorm aanbod. Onze schrijvers proberen je een beetje wegwijs te maken in dit landschap.

Lees hieronder welke series jij volgens Travelgirl onmiddellijk moet gaan streamen op NPO Plus.

In een eerdere aflevering zijn al de 'grote' series op NPO Plus besproken. Maar er zijn zoveel minder bekende maar zeker leuke series te zien. In de statistieken valt het me op dat deze series niet veel gezien zijn door Mijn serie-kijkers.
Wie mijn recensies kent, weet dat de kans groot is dat er Scandinavische titels tussen zitten. Heel toevallig zijn het dit keer drie Noorse titels. De andere twee zijn Brits.
Hieronder geef ik, in willekeurige volgorde, de vijf series weer die ik aanraad.

Ik begin als eerste met misschien de meest choquerende serie van deze vijf.

5. Exit (2019) – 2 seizoenen, 16 afleveringen (compleet)
Exit (2019)

Ontmoet Jeppe, William, Henrik en Adam. Vier vrienden uit de financiële sector. Door het vele geld dat ze verdienen zoeken ze hun morele grenzen op en glijden ze dieper weg in een bodemloze put van drugs en seks. Zijn hun huwelijken en carrières hier wel tegen bestand? De twee seizoenen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ook al zal de helft waar zijn. Ik heb met verbazing naar deze serie gekeken. Het tweede seizoen is meer gezien uit het oogpunt van de vrouwen van deze heren of moet ik zeggen smeerlappen? Oordeel zelf.

*****

4. We Are Lady Parts – 1 seizoen, 6 afleveringen
We Are Lady Parts

We Are Lady Parts is een ontzettend leuke comedy over een vrouwelijke moslimpunkband. In de hoofdrol Amina, gespeeld door Anjana Vasan die de beginnende killer Pam speelde in het laatste seizoen van Killing Eve. In deze serie speelt ze een verlegen jonge, moderne moslima die moet kiezen tussen een traditioneel bestaan of een vrijere invulling van haar leven met datgene wat ze het liefste doet: muziek maken. De bandleden zijn geen stereotype moslima's. Hun hidjabs hebben alle kleuren van de regenboog. Zo combineert Ayesha haar sluier met een neuspiercing en spelen ze een nummer met de grappige naam Voldemort Under My Headscarf. Punk én vroom zijn, kunnen prima samengaan. De afleveringen zijn kort en de serie is erg grappig en soms aandoenlijk. De serie was zo'n succes dat in mei 2023 een tweede seizoen komt.

*****

3. Twin – 1 seizoen, 8 afleveringen (compleet)
Twin

In deze Noorse misdaadserie draait het om een van elkaar vervreemde tweeling, Erik en Adam (Kristofer Hivju, Game of Thrones). De één is een surfer zonder geld, terwijl de ander een succesvol zakenman is. Maar dan ontmoeten ze elkaar na vijftien jaar weer. Tijdens een ruzie overlijdt één van de tweeling. Wat is er gebeurd? En wat heeft de echtgenote van één van de twee daarmee te maken? Goed verhaal met mooie beelden van de Lofoten.
Trouwens ook te zien op Disney+.

*****

2. It's a Sin – 1 seizoen, 5 afleveringen
It's a Sin

De veelgeprezen Britse dramaserie It's a Sin speelt zich af tussen 1981 en 1991 in Londen en volgt een groep vrienden gedurende de aidscrisis in de jaren tachtig. Niet zozeer een aidsdrama, als wel een ode aan veel te veel jongens en mannen die hun veertigste verjaardag nooit mochten bereiken. Geniet van het acteerwerk. De personages zijn geloofwaardig, menselijk met hun prachtige kanten en slechte eigenschappen, plus het vermogen om te groeien als persoon, dat je ze aan het einde van de eerste aflevering stuk voor stuk in je hart hebt gesloten. Vanaf de eerste aflevering in het Verenigd Koninkrijk maakte de vijfdelige coming of age-serie veel los bij kijkers en pers en brak alle kijkcijferrecords.

*****

1. Furia – 1 seizoen, 8 afleveringen
Furia

Ragna is een undercoveragente die infiltreert in een extreemrechtse terreur-cel. Ze is vastbesloten om een concrete terroristische aanslag te voorkomen. Ondertussen leidt Asgeir (Pal Sverre Hagen, speelt William in Exit (2019)), voormalig agent van de Special Operations en ex-adrenalinejunkie, een rustig leven nadat hij ontsnapt is uit de Russische onderwereld. Hij moet zijn echte identiteit geheim houden om het leven van zijn dochter te beschermen. Een schokkende moord in een idyllisch Noors stadje brengt hun twee werelden samen. Ze worden geconfronteerd met een race tegen de klok om te voorkomen dat het ondenkbare gebeurt op Duitse bodem.
Een lekkere spannende, snelle en actuele serie. Ook te zien op Viaplay.

Er is natuurlijk veel meer moois. Denk aan het italiaanse L'Amica Geniale of ga voor het Duitse oorlogsdrama Unsere Mütter, unsere Väter.
De komende dagen komt er toch een hittegolf. Veel te warm om buiten te zijn. Kies eens niet voor Netflix en ga eens voor een mooie Europese serie!
Video on youtube
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
11 aug 2022 19:18 - 11 aug 2022 19:20
We Are Lady Parts is echt een onverwacht leuke serie. Zeker een aanrader!
Leuk nieuws trouwens dat er een tweede seizoen komt. Dat wist ik nog niet en had ik eigenlijk ook niet gelijk verwacht. Het verhaal van seizoen 1 is en goed verteld. Ga dat dus rustig kijken, je blijft niet met een cliffhanger zitten. Maar deze punkmeiden kunnen vast nog veel meer hilarische avonturen beleven.
Reageer