Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

8x Netflix documentaires over vrouwelijke muzikanten

Ben je op zoek naar een film voor je vriendinnenavond of kun je wel wat vrouwelijke inspiratie gebruiken?

In dat geval moet je de volgende documentaires zeker aan je lijstje toevoegen. Dit zijn stuk voor stuk succesverhalen van bekende vrouwelijke muzikanten die het ondanks tegenslagen toch hebben gemaakt. Van Jennifer Lopez tot Dolly Parton, met deze Netflix documentaires kom je de avond zeker door.

Taylor Swift: Miss Americana
Of je nu een Swiftie bent of niet, Miss Americana is een ontroerend film die je zeker niet in de koude kleren gaat zitten. We zien hoe Taylor Swift het maakt als singer-songwriter en tegelijkertijd ontdekt hoe ze haar invloed als bekende vrouw voor goeds kan gebruiken. Miss Americana werd door de National Board of Review beoordeeld als een van de vijf beste documentaires van 2020.

Jennifer Lopez: Halftime
De meest recente film in dit lijstje is Halftime die de carrière van Jennifer Lopez volgt. De documentaire focust voornamelijk op haar Super Bowl optreden die ze deelde met Shakira. De documentaire laat ook fragmenten van Ben Affleck zien, bekend acteur en de huidige vriend van Jennifer. Wist je trouwens dat Ben Affleck graag een gokje waagt? Zo zie je maar dat er toch best wat leuke mannen in het casino kunnen rondlopen. Durf je het nog niet aan om je tussen de echte experts te begeven, dan kun je altijd makkelijk beginnen met een rondje online roulette bijvoorbeeld. Verder bespreekt de film de opkomst en de uitdagingen die Jennifer moest overwinnen om het te maken in Hollywood. Inmiddels heeft deze Latijnse dame maar liefst in 40 grote films gespeeld en wereldwijd meer dan 75 miljoen platen verkocht.

Beyoncé: Homecoming
Let’s get in formation, beehive! Homecoming is een concertfilm die ons een intieme blik geeft op de maandenlange voorbereiding voor Beyoncé's optreden tijdens het Coachella Valley Music en Arts Festival van 2018. De film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Beyoncé en kwam in 2019 uit op Netflix. De documentaire ontving veel lovende kritieken. Zo noemde The Daily Dot het de beste documentaire van 2019.

Dolly Parton: Here I am
Geniet van een kijkje in het leven van Amerikaanse singer-songwriter, actrice, zakenvrouw en filantroop: Dolly Parton. Ze staat vooral bekend om haar countrymuziek, maar velen houden van Dolly Parton vanwege haar werk voor goede doelen en genereuze donaties. Zo zet ze zich al jaren in voor een beter welzijn voor kinderen en het behoud van het milieu.

Ariana Grande: Excuse me, I love you
Deze Amerikaanse concertfilm uit 2022 volgt Ariana Grande achter de schermen. Tijdens de film zie je unieke beelden van Ariana’s Sweetener tour uit 2019. De meeste opnames zijn afkomstig van haar optreden in de O2 Arena in Londen. Hoewel de film wat diepgang mist is het zeker een leuke film om een avond mee te zingen.

Lady Gaga: Five Foot Two
Geniet van een ongefilterd kijkje achter de schermen en leer de echte Lady Gaga kennen. De documentaire bevat onder andere opnamen van Gaga’s Super Bowl optreden. Ook zien we hoe de singer-songwriter worstelt met lichamelijke problemen en maken we kennis met een aantal familieleden.

Blackpink: Light Up the Sky
De documentaire Blackpink: Light Up the Sky volgt de vier meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep Blackpink. De film uit 2020 geeft je een kijkje in het drukke leven van Jisoo, Lisa, Rosé en Jennie. Je leert over hun opkomst en hoe het voor hen is om beroemd te zijn. Daarbij is dit de eerste documentaire op Netflix met originele K-pop content.

Katy Perry: Getting Intimate
We sluiten het lijstje af met Katy Perry, zij bracht in 2014 een documentaire uit op Netflix. Getting intimate heeft diverse ongeziene backstage beelden en fragmenten van meeslepende interviews met Katy Perry. We zien hoe Katy haar strikte religieuze opvoeding doorbreekt en hard werkt aan een carrière in de showbizz.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
25 jun 2022 14:28 -
En voor die mensen die niet zoveel hebben met dit soort popzangeresjes of met country, is op Netflix ook de documentaire 'Women in Rock' te streamen over o.a. The Slits, LiLiPUT, Siouxsie, Nina Hagen en Girlschool ;-)

Nu geloof ik dat dit een Netflix promo artikel is, maar op andere diensten zijn nog veel meer rockumentaries over dames te vinden. Bijvoorbeeld 'Bad Reputation' met Joan Jett (The Runaways) en 'The Punk Singer' over Kathleen Hanna (Bikini Kill).
En over de Runaways is overigens ook een heel aardige film gemaakt die volgens mij ook op Netflix staat (of stond).
Reageer