Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Alfie Allen, Charlie Murphy en Jack Gleeson gecast in internationale serie Safe Harbor

Alfie Allen, Charlie Murphy en Jack Gleeson gecast in internationale serie Safe Harbor

Alfie Allen (Game of Thrones), Charlie Murphy (Peaky Blinders) en Jack Gleeson (Game of Thrones) spelen de hoofdrollen in een Nederlands-Belgische thrillerserie van Ozark co-creator Mark Williams, Night Train Media en Submarine.
Ze spelen samen met de opkomende Nederlandse acteur Martijn Lakemeier in het achtdelige drama voor de Nederlandse streamer Videoland en het Belgische Streamz.

De productie is begonnen in Rotterdam en Williams regisseert samen met Arne Toonen. Safe Harbor heeft de ambitie om een blijvertje te worden met een evenwichtige balans tussen spanning op het scherpst van de snede, karakterverhalen en een kronkelige plotlijn. Verdere opnames zullen plaatsvinden in België en Ierland.

14402 Alfie Allen, Charlie Murphy, Jack Gleeson

De serie volgt de begaafde hacker Tobias (Allen, foto midden) en zijn ambitieuze beste vriend Marco (Lakemeier), die willen inbreken in de club van tech-miljardairs. Ze worden uit de stille obscuriteit geplukt en in de chaos van de georganiseerde misdaad gestort wanneer ze het pad kruisen van de Ierse maffia. De operaties van de familie in Nederland worden geleid door Sloane (Murphy), foto links) en haar broer Farrell (Gleeson, foto rechts), die hun diensten inhuren om in te breken in het beveiligingssysteem van de Rotterdamse haven - Europa's grootste scheepshaven - om de onopgemerkte leveringen van drugstransporten veilig te stellen.

Er wordt gezocht naar een grote, bekende acteur voor een patriarchale rol, de vader van Sloane en Farrell, in de Ierse maffia, vertellen bronnen.

Williams, die samen met Bill Dubuque het Netflix misdaaddrama Ozark maakte, is schrijver en showrunner. Hij zal produceren via zijn Zero Gravity label, samen met het Duitse Night Train en het Nederlandse Submarine.

Herbert L. Kloiber's Night Train financiert de serie en beheert de wereldwijde distributierechten, die zullen worden verkocht door haar dochteronderneming Eccho Rights. Williams, Kloiber en Femke Wolting van Submarine zijn uitvoerende producenten naast James Copp en Adam Barth van Night Train. Levering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2024.

De serie is het nieuwste voorbeeld van een opwindende Europese coproductie met internationaal en Amerikaans talent. Streamz, eigendom van DPG Media en Telenet, is ook betrokken bij Northern Lights, het Ierse drama van Stephen Jones waar Lionsgate Television aan verbonden is.

Videoland, eigendom van RTL Nederland en met onder andere Mocro Maffia en Sleepers, is bezig met Europese coproducties onder leiding van Hoofd Drama Mylène Verdurmen.

"Als lokale Nederlandse streamer zijn we absoluut enthousiast om samen met Mark Williams en deze geweldige cast een Videoland Original serie te maken", aldus Verdurmen.

Allen, genomineerd voor een Primetime Emmy, is vooral bekend om zijn rol als Theon Greyjoy in HBO's Game of Thrones en speelde onlangs in Steven Knight's BBC drama SAS: Rogue Heroes. Hij speelde ook in de films Jojo Rabbit, John Wick, The Predator en How to Build a Girl en werd genomineerd voor zijn Broadway-debuut in Marton McDonagh's Hangmen.

Murphy werd genomineerd voor haar rollen in BBC drama's Happy Valley en Peaky Blinders - ook een drama van Steven Knight - en Gleeson werd beroemd door zijn rol als de schurkachtige jonge koning Joffrey Baratheon in Game of Thrones. Lakemeier heeft getekend voor een andere grote Videoland-serie, Maxima, en speelde in Prime Video's film De Oost.

Voor Williams, die samen met zijn broer Eric Williams het management- en productiebedrijf Zero Gravity oprichtte, komt de serie nadat de Jason Bateman en Laura Linney-ster Ozark na vier seizoenen in 2022 op Netflix eindigde. Zero Gravity's producties omvatten Liam Neeson's Blacklight, Honest Thief en The Marksman, Gerard Butler's A Family Man en The Accountant, met Ben Affleck en Anna Kendrick in de hoofdrollen.

"De kern van deze spannende serie is een familie van vrienden die in gevaarlijke, levensveranderende situaties terechtkomen met een aantal zeer slechte spelers die onze helden dwingen zichzelf en elkaar uit te dagen om te groeien als mensen," zei Williams. "Het wordt allemaal een vermakelijke serie, vooral als je de actie in exotische Europese havenlocaties en de spannende spanning toevoegt, samen met een vleugje romantiek en humor."

Voormalig Tele München Group Managing Director Kloiber lanceerde Night Train in februari 2020 als een financierings-, productie-, co-productie- en licentiebedrijf met vestigingen in München en Londen. Het is eigenaar van Eccho, BossaNova Media en de Britse producent Curve Media. Recente projecten zijn onder andere The Inheritance en The Catch voor het Britse Channel 5, The Vanishing Triangle voor Sundance Now, The Ex-Wife voor Paramount+ en de speelfilm Rogue Agent, met James Norton en Gemma Arterton in de hoofdrollen.

"Het samenbrengen van zulk geweldig internationaal talent uit het Verenigd Koninkrijk, de VS en Europa is ongelooflijk opwindend", zegt Kloiber, de CEO van Night Train. "Deze serie heeft altijd heel fris en nieuw aangevoeld: het aanspreken van jongeren die teleurgesteld zijn in de ouderwetse structuren van de wereld en hun geluk willen zoeken op welke manier dan ook."

Het Amsterdamse Submarine staat bekend om zijn werk aan drama, documentaires en animatieprojecten. Tot de scripts behoren de dramaserie The Kollective van Gomorra (2014)- en ZeroZeroZero showrunner Leonardo Fasoli, de sciencefictionthriller Echo Boy van auteur Matt Haig en A.D.D., een esports-thema thrillerserie van Nick Luddington dat vorig jaar aangekondigd werd.

Animatie omvat Prime Video's Raphael Bob-Waksberg en Kate Purdy-serie Undone en Richard Linklater's Apollo 10 ½, die voor Netflix was. Medeoprichter en co-CEO Wolting zat ook achter Bellingcat: Truth in a Post-Truth World, een doc-serie die leidde tot de ontwikkeling van The Kollective.

Ze zei: "We zijn echt trots om zo'n geweldig team aan boord te hebben, van over de hele wereld, die allemaal samenwerken om een unieke misdaad-thrillerserie te maken, een die de verschillende en rijke werelden van cutting-edge misdaad en de iconische havens van Rotterdam en Antwerpen verkent. Met Mark Williams, Arne Toonen en een cast die zo getalenteerd is als wij, zal de serie een must-watch TV worden."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten