Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste tekenfilmseries uit de jaren 80

Corona-crisis; welke series moet je gaan kijken? Top 5 beste tekenfilmseries uit de jaren 80

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Hieronder nog een mooie lijst van tekenfilms uit de jaren 80.
Nu we zo langzamerhand een beetje gek worden van het binnen zitten dwalen onze gedachten soms wel eens af naar vroeger, of niet. Vroeger was alles beter toch? Wat mij betreft qua kinderseries wel. Als ik zie naar wat voor rommel mijn neefjes en nichtjes kijken verlang ik weleens terug naar de tekenfilms, geen animatie, uit mijn kindertijd. Daarom een top 5 van mijn favoriete tekenfilmseries uit die tijd.

5. The Smurfs


Wie kent de Smurfen niet? De kleine blauwe wezentjes waren al een hit ruim voor Avatar. Altijd op hun hoede voor Gargamel en zijn kat Azrael. De serie liep van 1981 tot en met 1989 en kreeg later nog vele opvolgers waren twee films in 2011 en 2013 en nog een animatiefilm in 2017.

4. M.A.S.K.


Deze serie is het beste te beschrijven als een mix tussen Transformers en G.I. Joe. In 1985 en 1986 kreeg deze serie 75 afleveringen verdeeld over twee seizoenen. Matt Trakker strijdt met zijn team, die met speciale maskers extra krachten krijgen, tegen misdaadorganisatie V.E.N.O.M. In 2018 waren er geruchten over een filmversie, maar bij de geruchten is het voorlopig gebleven.

3. The Wonderful Adventures of Nils


In Nederland misschien beter bekend als Nils Holgersson. De serie over een jongen die voor straf gekrompen wordt tot kabouterformaat en vervolgens met een gans en hamster verschillende avonturen beleeft. Al in 1962 was er een versie van deze serie te zien en ook na de jaren 80 werd dit geliefde verhaal nog op meerdere manieren verfilmd.

2. Transformers


De tekenfilm over de Autobots en Decepticons liep vier seizoenen van 1984 tot en met 1987. Al in 1986 was er een film van deze lucratieve (speelgoed)franchise te zien. In 2007 maakte Michael Bay met Transformers(2007) een begin aan een filmfranchise die tot op heden nog steeds loopt.

1. He-Man and the Masters of the Universe


Dit was met afstand met meest favoriete serie. Veel van mijn verjaardag en sinterklaaslijstjes stonden dan ook vol met speelgoed van de show. Prins Adam die met het Zwaar van Kracht kan veranderen in He-Man om het op te nemen tegen zijn aartsvijand Skeletor. In 1987 werd er een film gemaakt met Dolph Lundgren als Prins Adam/He-Man in de hoofdrol. Helaas was dit nogal een tegenvaller. Al jaren gaan er geruchten over een nieuwe poging. Op Netflix is er een spin-off te zien van deze serie, namelijk She-Ra and the Princess of Power (2018).

Dit waren mijn favorieten, maar er zijn nog meer tekenfilms waar ik graag naar keek. Series als G.I. Joe en Lucky Luke waren ook leuk kijkvoer in mijn jeugd. Mocht je dit niks vinden, dan volgen er binnenkort meer lijstjes om inspiratie op te doen.


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (7)

DAVE2804
DAVE2804 6 mei 2020, 16:26
Als kind erg genoten van G.I. Joe, Masters of the Universe en Transformers. MASK kan ik mij ook nog wel herinneren, ja. En wie herinnert zich nog Bionic Six, Thundercats, Inspector Gadget of Spiderman and His Amazing Friends?
JanWillemK
JanWillemK 6 mei 2020, 20:30
En TMNT niet te vergeten..! Was wel eind jaren 80, maar goed :P
BlackBiker
BlackBiker 6 mei 2020, 22:40
Ik heb maar één animatieserie in mijn kast staan, maar die is nog een decennium ouder ('73-'74): Star Trek - The Animated Series: https://www.mijnserie.nl/star-trek-the-animated-series/
Tja, je bent Trekkie of je bent het niet :-D
Mackey
Mackey 8 mei 2020, 09:22
Kunnen we deze ook van de jaren 90 doen :)
TnTNL
TnTNL 8 mei 2020, 12:09
Ben zelf van een later tijdperk, maar heb deze nog wel gezien allemaal! Had de muziek van Nils Holgersson zelfs op bandje 🙊
renzoroy
renzoroy 8 mei 2020, 12:30
M.A.S.K.keek ik altijd :) heb ik ook nog heel veel speelgoed van :)
CieJ
CieJ 10 mei 2020, 14:52
Niet te vergeten, de teenage ninja turtles.
Log in om een reactie achter te laten