Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Taffy Brodesser-Akner's roman Long Island Compromise in ontwikkeling voor Apple-serie

Taffy Brodesser-Akner's roman Long Island Compromise in ontwikkeling voor Apple-serie

In een concurrerende situatie heeft Apple TV+ de rechten verworven van Taffy Brodesser-Akner's aankomende roman Long Island Compromise om als serie te ontwikkelen.
Net als bij de FX-verfilming van haar debuutroman, Fleishman is in Trouble, zal Brodesser-Akner (foto onder) Long Island Compromise schrijven, dat ze samen met Richard Plepler, via zijn in Apple gevestigde bedrijf Eden Productions, en de uitvoerend producenten van Fleishman is in Trouble, Sarah Timberman en Carl Beverly van Timberman/Beverly Productions, en Susannah Grant, zal produceren.

15249 Taffy Brodesser Akner

Long Island Compromise, dat op 9 juli 2024 verschijnt bij Random House, zorgde voor opschudding toen het eerder dit jaar op de tv-markt verscheen. Meerdere studio's probeerden het boek te bemachtigen, met biedingen die opliepen tot $1 miljoen vooraf, voordat er over de eigenlijke deal werd onderhandeld.

Uiteindelijk belandde het project, met Brodesser-Akner en haar Fleishman is in Trouble-medewerkers Timberman, Beverly en Grant, bij Apple. Voor Timberman/Beverly valt het project buiten de deal van het bedrijf met Lionsgate Television.

Long Island Compromise speelt zich af bijna veertig jaar nadat een rijke zakenman werd ontvoerd en mishandeld voordat zijn familie losgeld betaalde voor zijn vrijlating. Het onderzoekt de blijvende impact van de beproeving op de man, zijn vrouw en hun drie volwassen kinderen en omspant de geschiedenis van de familie, kronkelt door decennia en generaties en confronteert de steunpilaren van het Amerikaanse Joodse leven: traditie, het nastreven van succes, de terreur van de geschiedenis, angst voor de toekomst, oudewijvenverhalen, boze ogen, ambitie, prestatie, verveling, dybbuks, erfenis, piramidespelen, rechtse kapitalisten, bètablokkers, helderzienden en de meestal onuitgesproken liefde en gedeelde ervaringen die een familie voor altijd verenigen.

Brodesser-Akner, schrijfster bij het New York Times Magazine, creëerde en produceerde FX's gelimiteerde serie Fleishman is in Trouble uit 2022, gebaseerd op haar debuutroman uit 2019. Het leverde haar zeven Emmy-nominaties op, waaronder Outstanding Writing for a Limited or Anthology Series or Movie voor Brodesser-Akner en Outstanding Limited or Anthology Series, die ze deelde.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten