Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuws overzicht week 4

Nieuws overzicht week 4

Elke week zijn er honderden nieuwsberichten over de nieuwste series, cast updates, programmawijzigingen en nog veel meer. Als TV fan heb je natuurlijk niet al te veel tijd over naast het kijken van al die series om alle websites langs te gaan. MijnSerie wil je op de hoogte houden door een nieuwe wekelijkse nieuwsbron te introduceren. Elke weekend zie je een overzicht van al het nieuws dat je nog niet gelezen hebt op MijnSerie. Het is snel en makkelijk, waardoor je meer tijd over hebt voor het kijken van series!

Nederland/België 
- We willen geen valse hoop geven, maar Netflix baas Reed Hastings wil in 2014 "substantieel uitbreiden in Europa". Hij meldt daarbij specifiek dat Netflix in Frankrijk en Duitsland zal arriveren, maar dit biedt ook vooruitzicht voor België. Analyticus Alan Gould zegt dat Nederland waarschijnlijk een proef was voor Duitsland. Onze voorliefde voor pinpasjes in plaats van creditcards is vergelijkbaar met het uitgavepatroon van de Duitsers. In totaal heeft Netflix elf miljoen nieuwe internationale gebruikers toegevoegd in het laatste kwartaal van 2013.

Nieuws
- Goed nieuws voor Grey's Anatomy fans. Patrick Dempsey en Ellen Pompeo hebben allebei een nieuw tweejarig contract getekend. Hoewel een officiële bevestiging van een elfde seizoen tot mei uit zal blijven, zijn nieuwe seizoenen van de hit serie vrijwel zeker. De optie is dan ook vooral een teken dat de hoofdpersonages gewoon onderdeel blijven van de serie. Dempsey en Pompeo zijn altijd positief geweest over hun werk in de serie. Toch was een vernieuwing niet vanzelfsprekend, aangezien Sandra Oh vorig jaar bekend maakte te stoppen met de serie.

- HBO beëindigt Family Tree en Hello Ladies. De twee komedies werden vorig jaar uitgezonden, maar maakte nauwelijks de furore die Girls zo aantrekkelijk maakt. Hello Ladies krijgt waarschijnlijk wel een speciale aflevering om de verhaallijnen netjes af te sluiten, hoewel details hierover nog niet bekend zijn. De serie Getting On (US) krijgt wel een tweede seizoen.

- Het is allemaal nog onzeker, maar HBO heeft interesse in een Napoleon-serie met grote namen eraan verbonden. Steven Spielberg produceert de miniserie die gebaseerd is op een script uit 1961 van Stanley Kubrick. Baz Luhrmann (The Great Gatsby) is in overleg om te regisseren. 

- Een nieuwe studie van het Amerikaanse TiVo, dat specialiseert in uitgesteld kijken, wijst uit dat 76% van de TV kijkers liever gewoon TV kijken in plaats van multitasken. De afgelopen jaren worden sociale media cijfers steeds belangrijker voor de TV industrie. Nielsen houdt het aantal Twitter en Facebook meldingen zelfs bij. In realiteit gebruikt 27% van de kijkers echt internet tijdens het kijken. 73% van de ondervraagden gaf aan series te kijken die zo intrigerend zijn dat ze de volledige aandacht eisen. TiVo noemt dat het "Game of Thrones effect".

- Een studie van de NPD Group die concludeerde dat de ledenaantallen van premium cable in Amerika dalen wordt, vanzelfsprekend, tegengesproken door Showtime, HBO en Starz. In die volgorde wisten de kabelproducenten respectievelijk 1 miljoen, 1,9 miljoen en 1,2 miljoen leden toe te voegen in 2013. NPD heeft het onderzoek verwijderd van zijn website.

- Eliza Coupe (Happy Endings) gaat toch naar de zender USA. Nadat het netwerk haar vorige serie niet oppikte na uitvoerig overleg, gaat de blondine spelen in een nieuwe komedieserie. Benched gaat over een advocate die gefrustreerd ontslag neemt en een aanklager wordt. Jay Harrington (Better Off Ted) speelt ook een hoofdrol. De producenten zijn Michaela Watkins (Trophy Wife), Damon Jones (Halfway Home) en John Enbom (Party Down).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

alexanderleveld
alexanderleveld 26 januari 2014, 14:17
De serie Getting On van HBO is dat de britse serie? Want als ik de serie klik in dit bericht kom ik uit bij de britse comedy? Dus zendt HBO een eigen Amerikaanse versie uit of zenden ze de Britse uit? Ik hoop dat mijn vraag een beetje helder is!
Arjensky
Arjensky 26 januari 2014, 15:23
Ik denk dat het hier over de Getting On US-versie gaat. Die versie staat ook al op mijnserie.nl dus het zal wel een verkeerde link zijn.
kaarintjee
kaarintjee 27 januari 2014, 01:52
Handig zo'n overzichtje :)
kaarintjee
kaarintjee 27 januari 2014, 01:52
Handig zo'n overzichtje :)
JessicaD
JessicaD 27 januari 2014, 06:49
Het label is inmiddels aangepast voor Getting On.
Log in om een reactie achter te laten