Missing

7.7 / 10
45 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Mandy Gelling geeft "Missing - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Mandy Gelling op 26 januari 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Missing - Seizoen 1

Sommige series zijn echt de moeite van het kijken waard en Missing is daar één van. Lekker tempo, goede acteurs, aardig verhaal, eigenlijk niets mis mee. Jammer alleen dat ze besloten hebben geen deel twee er aan vast te plakken. En dat wetende, het einde, brr…daar moeten ze in Hollywood toch echt wat op gaan vinden.

Missing vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder Becca Winstone (Ashley Judd) met een tienerzoon, Michael Winstone (Nick Eversman), die samen met een goede vriendin een bloemenzaak runt. Haar man, Paul Winstone (Sean Bean), is omgekomen in een bomaanslag.

Nadat haar zoon vertrekt naar Rome om daar een zomer architectuur te studeren, beginnen de problemen pas goed. Zoonlief verdwijnt en mama gaat hem persoonlijk zoeken. Eenmaal aangekomen in Rome wordt ze in het appartement van haar zoon aangevallen en zie je duidelijk dat Becca "wakker" wordt. Ze schijnt een voormalig CIA agent te zijn, net als haar man, en dat maakt het zoeken makkelijker en ook weer moeilijker tegelijk.

Opboksend tegen ongeloof en Suspect Zero, maakt ze het leven van CIA agent Dax Miller (Cliff Curtis) haast onmogelijk en ook ex-geliefde en Interpol agent Giancarlo Rossi (Adriano Giannini) wordt er tegen wil en dank aan zijn haren bijgesleept.

Door het CIA hoofd Martin Newman (Keith Carradine), leren we meer over de Winstones en hun leven in CIA dienst. De goede flashbacks maken alles duidelijker, zeker wat betreft de motieven van de diverse spelers.
Wat lange tijd in het duister blijft is het hoe en waarom de zoon is gekidnapped en dat maakt dat je elke aflevering opnieuw geboeid blijft kijken. Wat hierbij ook enorm helpt is het hoge tempo waarin het verhaal zich afspeelt (ter vergelijking de serie 24 was net zo snel) en de kwaliteit van de acteurs. Ze zijn allen geloofwaardig en ook de actie word nergens over de top.

De rol van Becca Winstone word zeer geloofwaardig neergezet door Asley Judd, die als een soort leeuwin vecht voor de veilige terug keer van haar zoon, waarbij niets of niemand word ontzien, in de laatste plaats zijzelf.
Volg Missing
Vorige aflevering
Rain on the Evil and the Good
Rain on the Evil and the Good
01x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Elby
04 feb 2013 11:52 -
Ben het helemaal met je eens, ik zat aan de buis gekluisterd. Het had wel iets weg van 24, de vaart zat erin en ik kon niet wachten op het volgende deel. Jammer alleen dat het zo moest eindigen, heb er een kater aan overgehouden
Reageer
avatar_JanWillemK
04 feb 2013 15:09 -
Ik vond het einde juist reuze meevallen eerlijk gezegd. Als ze die 3 minuten aan het einde van de laatste aflevering hadden weggehaald dat had de serie gewoon een gesloten einde gehad.

Gewoon deze 3 minuutjes wegdenken en het is keurig een mini-serie geworden.
Reageer
avatar_Roeman
04 feb 2013 15:53 -
Grappig @Dubst3p, dat je dat zegt. Toen wij zaten te kijken zei ik precies hetzelfde. Waaom ze dit gedaan hebben? Omdat ze dachten dat er nog een serie 2 zou komen en dat was helaas niet zo. De kijkcijfers bleven achter dus schrappen die handel. Pech voor ons.
Reageer
avatar_anonymous
04 feb 2013 16:47 -
Heb zelf genoten van de series van Missing. Toen ik de eerste aflevering heb gekeken in 2012, kon ik niet wachten om te zien wat er zou gebeuren in de anderen afleveringen, want er is een zekere dynamiek tussen de personages waardoor de serie de moeite waard is om gekeken te worden. Missing is niet al te ingewikkeld, net als andere shows van dit type.

En helaas, geen seizoen02 op komst :(
Reageer
avatar_anonymous
04 feb 2013 22:35 -
grotendeels met de recensie en reacties eens.. heerlijke serie vol met goede punten en een goed hoof tempo! Sommige momenten werd de serie wel heel erg voorspelbaar en ik denk persoonlijk dat het zeer goed is dat er geen seizoen 2 is gekomen. Denk dat een tweede seizoen erg tegen zou vallen en niet waarde verhogend zou zijn. het beste was inderdaad als ze de laatste drie minuten hadden weggehaald.
Reageer
avatar_charl0tt3
05 feb 2013 20:34 -
Ik haakte af toen die zoon in de eerste aflevering naar een voetbal wedstrijd van Milaan in Rome ging. Alsof de Kuip in Amsterdam staat ofzo. Domme Amerikanen die niet de moeite nemen om de details goed te hebben.
Reageer
John Doe
Marianne (gast)
03 mrt 2013 00:49 -
Geweldige serie, maar helaas met een open einde en geen seizoen 2. Jammer, maar helaas.
Reageer

Nieuwste recensies

The Mallorca Files - Seizoen 1 (DVD)

8

Baron Noir - Seizoen 3

8.5

Wu Assassins - Seizoen 1

6.5

Das Boot - Seizoen 2

8.5

The New Pope - Seizoen 1

8

Norsemen - Seizoen 3

8