Lucifer

8.3 / 10
42 min
Misdaad, Fantasy, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Henk Vernout geeft "Lucifer - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Henk Vernout op 20 mei 2016.
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Lucifer - Seizoen 1

Lucifer Morningstar… Is that a stage name or something?’ ‘God-given, I’m afraid.’


Lucifer, de meest bekende slechterik ooit, komt naar de aarde omdat hij het zat is de baas te zijn in de hel. Zoals ik in mijn review van de eerste aflevering al zei: dit klinkt als een sjofel plot van een slechte C-film, maar de serie is dat allesbehalve.

Laat ik meteen met het beste van de serie beginnen. Tom Ellis (Rush). Hij speelt Lucifer en doet dat met verve. Door de scherpte, de snelheid en het venijn waarmee hij de rol speelt, excelleert Ellis in het spelen van de Duivel. In praktisch elke scène waarin hij speelt, steelt hij de show.

De aanpak van Lucifer is ook erg verfrissend. Menig bovennatuurlijk drama begint met een hoofdpersoon die in het geheim speciale krachten heeft. Lucifer is totaal het tegenovergestelde. Hij schaamt zich nergens voor en geeft maar al te vaak ruiterlijk toe dat hij de enige, echte duivel is. Dit levert hilariteit op, aangezien geen enkele tegenspeler hem op zijn woord gelooft.

Dat de serie zichzelf vaak niet te serieus neemt, werkt in dit geval ook uitstekend. De, veel geplaatste, ‘duivel’-woordgrappen zie je soms al aankomen, maar vreemd genoeg vond ik het dit keer niet vervelend.

De eerste paar afleveringen zijn echter best lastig om doorheen te komen. Het verhaal begint nogal cliché en menigeen zal denken dat daarmee de toon van de serie is gezet. Ook het feit dat de eerste helft van het dertiendelige seizoen, vooral bestaat uit 'Case of the Week’ afleveringen zal niet iedereen kunnen waarderen.

Kom je echter verderop in het seizoen, dan vervalt de serie steeds minder in herhaling en begint de grote rode draad zichtbaar te worden. Het seizoen wordt dan ook met een enorme cliffhanger afgesloten waardoor er ongelofelijk veel mogelijkheden zijn voor het tweede seizoen.

© Netflix

De acteurs zijn, naast Tom Ellis, niet allemaal even geweldig. Lauren German (Chicago Fire) speelt Detective Chloe Dekker en haar rol bevat veel ups en downs. Het kan bij German per aflevering erg verschillen wat voor kwaliteit ze levert waardoor ze, tot nu toe, een minpuntje vormt voor de serie. Wie wel constant presteert, maar dan constant ónderpresteert, is Kevin Alejandro (Arrow). Hij speelt de ex van Chloe Dekker en doet dit op een irritante, saaie en gespeelde manier. Ik vond hem in Arrow ook al niet om aan te zien, dus misschien wordt hier mijn objectiviteit enigszins op de proef gesteld. (Reageer als jij het anders ervaart!)

Lucifer is een serie die heerlijk wegkijkt. Hij is niet voor je weggelegd als je van diepgaande en/of serieuze series houdt. Het is er eentje waarbij je af en toe zeer slecht geschreven dialogen door de vingers ziet, omdat ze zo slecht of voorspelbaar zijn, dat je toch hardop moet lachen.

Ik begrijp best dat een hoop mensen het niet zullen begrijpen, maar dit seizoen krijgt van mij een 8!
Volg Lucifer
Vorige aflevering
Who's da New King of Hell?
Who's da New King of Hell?
04x10
Leuk?
12
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_CC11
20 mei 2016 10:27 -
Zelf ben ik halverwege de pilot gestopt omdat ik het zo slecht vond.
Het verbaasd me dan ook als ik je recensie lees dat er in de serie iemand (Kevin Alejandro) blijkt rond te lopen die nog irritanter is dan de hoofdrolspeler (Tom Ellis) zelf.
Als dat al de bedoeling was dan is dat op zich is waarschijnlijk de grootste acteerprestatie in serieland van de voorbije 10 jaar.
Reageer
avatar_Hangmat
20 mei 2016 17:25
Ik moest hardop lachen om je reactie! Als je Ellis al irritant vond, dan is Alejandro inderdaad al helemaal een draak.
Reageer
avatar_Roeman
20 mei 2016 12:07 -
Haha, begrijp het helemaal, van mij krijgt Lucifer zelfs een 8,5.

Maar ik snap dan sommige kijkers het niets kunnen vinden, smaken verschillen.
Reageer
avatar_DavidPrice
20 mei 2016 12:48 -
Ik vind het een fantastische serie. Erg gelachen ook. Een verademing!
Reageer
avatar_Lyannah
20 mei 2016 16:08 -
Heerlijke serie. Humor waar ik van houd en de duivel worstelt met menselijke gevoelens..hilarisch... Ok...idd geen enorme diepgang maar op dit moment bij mij zeer favoriet. Je recensie is zeer herkenbaar! Ook wat je schrijft over Lauren en Kevin....
Reageer
avatar_BadWolf
20 mei 2016 18:16 -
Heerlijke serie met lekkere luchtige humor.
Reageer
avatar_karin1809
20 mei 2016 19:18 -
Heerlijke serie. Ik vond Tom Ellis al geweldig in Rush, maar nu is hij echt top!
Kevin Alejandro; voor mij is hij Jesus uit True Blood. Ik huilde tranen met tuiten om wat er met hem gebeurde. Toen ik hem zag in Lucifer, was ik weer helemaal blij. Zijn acteerprestaties zijn niet geweldig, maar gelukkig hebben we Tom Ellis die de hele serie weer rechttrekt en de serie heerlijk draagt. Op naar seizoen twee! Ik ben er klaar voor
Reageer
avatar_patrick_1987
24 mei 2016 01:08 -
De leukste serie van 2016 tot heden, kwalitatief natuurlijk niet de beste, ben blij dat
deze serie is verlengd met een tweede seizoen.
Reageer
avatar_Christophe
11 mrt 2019 12:26 -
Fijne recensie, Henk. Ik heb me na drie seizoenen met hun ups en downs tot de (dankzij Netflix) wereldwijde schare Lucifans gevoegd. Tom Ellis is hilarisch. Ongeloofwaardig geloofwaardig op een bijna James Bond-achtige manier. En toen ik na twee jaar het eerste seizoen opnieuw begon te bekijken, verbaasde ik me erover dat ik het nog beter vond dan de eerste keer. Het is zo fout om dit goed te vinden, maar fout kan ook leuk zijn! Ik ben overigens razend benieuwd wat Netflix met deze reeks gaat aanvangen...
Reageer

Nieuwste recensies

Agatha Raisin - Seizoen 1

8.5

Blood & Water - Seizoen 1

7.5

Valeria (2020) - Seizoen 1

8

Sweet Magnolias - Seizoen 1

7.5

Koppensnellers - Seizoen 1

6

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5