Lucifer

8.3 / 10
42 min
Misdaad, Fantasy, Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Henk Vernout geeft "Lucifer - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Henk Vernout op 17 augustus 2015.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Lucifer - Eerste aflevering

De (misschien wel) bekendste slechterik ooit, is zijn baan als koning van de hel zat. Hij besluit daarom te vertrekken en zich te vestigen in Los Angeles. Dit klinkt als een sjofel plot van een slechte C-film. Is het ook zo erg als het klinkt?

Officieel begint deze nieuwe serie van FOX pas in september, maar zoals het tegenwoordig wel vaker gaat, is de pilot al op internet verschenen. Ik heb besloten de stoute schoenen aan te trekken en er eens goed voor te gaan zitten.

De pilot begint nogal cliché. De hoofdpersoon, Lucifer (Tom Ellis, Rush) rijdt in een té snelle cabriolet en wordt aan de kant gezet door een politieagent. Lucifer probeert de agent om te kopen maar de agent wil daar, in eerste instantie, niets van weten. Totdat de gepensioneerde duivel oogcontact maakt en de agent zijn donkerste verlangens zomaar op tafel gooit. Vanaf dat moment wordt het al iets interessanter. Lucifer heeft namelijk het vermogen mensen hem hun donkerste verlangens te laten vertellen en hij maakt daar maar al te graag gebruik van. Wat meteen opvalt, is de goede casting van Lucifer. Tom Ellis is in zo’n rol op zijn best. De scherpte en het venijn waarmee het karakter communiceert, brengt hij op precies de goede manier. De kleine verwijzingen naar zijn Bijbelse achtergrond (aangezien de meeste van zijn tegenspelers niet geloven dat hij daadwerkelijk de duivel is) zijn dan ook nauwkeurig geplaatst en laten je als kijker breeduit glimlachen.

Naast Ellis is ook Lauren German te zien als de LAPD-detective Chloe Dancer. Alhoewel ik haar niet slecht vond, weet ik nog niet zo goed wat ik van haar moet vinden. Hier komt het woord cliché wederom boven drijven. Vrouw bij de politie, echtgenoot (of gescheiden, dat wordt niet helemaal duidelijk) die vervelend is, kind met problemen én aangetrokken tot de hoofdpersoon. In dit personage mag nog wel wat verdieping komen.

(Ik wil niet teveel afwijken van de hoofdpersonages maar de door Nicholas Gonzalez (Sleepy Hollow) gespeelde ‘echtgenoot’ van German is ronduit irritant. Gelukkig voor ons wordt zijn personage in de serie gespeeld door een andere acteur!)

Is de serie dan niet aan te raden? Jawel!
In de pilot zit een aantal hilarische fragmenten. Ik zal niet teveel verklappen maar zowel de scène met de psychiater als het gesprek tussen Lucifer en de dochter van Dancer, zijn ontzettend grappig! Deze serie neemt zichzelf af en toe niet zo serieus en dat werkt. Er zitten nog niet echt zeer grote verhaallijnen in de pilot maar toch heb ik er vertrouwen in. Deze pilot is snel, scherp, af en toe een beetje cliché maar zeer vermakelijk. Laat het eerste seizoen maar komen!
Volg Lucifer
Vorige aflevering
Who's da New King of Hell?
Who's da New King of Hell?
04x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_mk187
17 aug 2015 11:45 -
Leuke recensie, ben benieuwd!
Ik ga de pilot ook maar eens bekijken. Waar is deze te vinden?
Reageer
avatar_MarisChan
20 aug 2015 00:44
Hier kun je m bekijken.
http://www.primewire.ag/tv-2766826-Lucifer/season-1-episode-1
Reageer
avatar_mk187
21 aug 2015 01:07
tnx!
Reageer
avatar_ThomasNL92
17 aug 2015 13:02 -
Vaak worden de pilots van series express door de zender op het internet geplaatst om erachter te komen wat mensen er van vinden en kleine aanpassingen te maken, alhoewel dat niet altijd bekend is :)
Reageer
avatar_CC11
19 aug 2015 05:45 -
Ik vond het vreselijk, heb er dan ook maar meteen de stekker uitgetrokken tijdens het kijken van de pilot.
Reageer
avatar_anonymous
21 aug 2015 17:26 -
Ik wordt niet heel enthousiast moet ik zeggen, maar ik hou dan ook niet van clichés1
Reageer
avatar_antimidant
23 aug 2015 13:34 -
Leuke recensie, al had ik zelf de pilot een hogere kwalificatie gegeven.
Fantastisch leuke nieuwe serie. Ik heb me kostelijk vermaakt met de pilot.
Reageer
avatar_mk187
23 aug 2015 13:37 -
Je moet deze serie ook vooral niet te serieus nemen hè ;)
Reageer
avatar_karin1809
27 sep 2015 18:32 -
Ik heb genoten!
Reageer
avatar_Ihsaneex
20 jan 2016 12:05 -
Ik vind het geen serie die je al te serieus moet nemen denk aan een comedy/detective/thriller achtige iets. De hoofdpersoon Lucifer sprak me wel meteen aan. Leuke koppie, goed in zijn rol, vol met zelfvertrouwen zoals je ook van de duivel zou verwachten. Ben benieuwd na de tweede episode, ik zal de pilot in ieder geval wel weer nog een keer bekijken. Je weet maar nooit of je iets zal missen!
Reageer
avatar_DavidPrice
02 feb 2016 14:41 -
Heerlijk dit. Het is zo slecht maar wel erg gelachen. Hoop dat de chemie tussen " devil " en detective nog beter wordt. Perfect tussendoortje....
Reageer
avatar_karin1809
10 feb 2016 16:48 -
Ik had gedacht dat het na de eerste aflevering bergafwaarts zou gaan, maar ik blijf het leuk vinden. De arrogantie van Lucifer is geweldig. De humor is leuk, ik hou wel van een detectiveserie met een dosis humor
Reageer
avatar_yukhalilsel
11 feb 2016 03:07 -
Ik vind het jammer dat er op Twitter een trend gaande is om de serie van tv te halen. Tot nu toe vind ik het een erg vermakelijke serie.
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5