Light As A Feather

7.5 / 10
24 min
Bovennatuurlijk
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Liesbeth de Raaf geeft "Light As A Feather - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 18 mei 2019.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Light As A Feather - Seizoen 1

Light As A Feather is zo'n serie waar ik wel in geïnteresseerd was maar waar ik geduldig op kon wachten. Toen Ziggo het volledige eerste seizoen on-demand aanbood, was ik blij verrast dat ik deze serie lekker kon 'bingen'. De afleveringen duren per stuk rond de twintig minuten en kijken mede daardoor makkelijk weg. Ik was er binnen een paar dagen doorheen, wat aanvoelde als een lange tienerhorrorfilm die telkens onderbroken werd.

Nou ben ik gek op Amerikaanse spelletjes die met een beetje bijgeloof lekker eng kunnen worden. Daar maakt Light As A Feather een goede binnenkomer mee. Een oud spelletje wordt spannender door een nieuwe toevoeging dankzij het nieuwe meisje op school: Violet (Haley Ramm, Chasing Life).

Het verhaal draait om de meidengroep McKenna (Liana Liberato, Trust 2010), Alex (Brianne Tju, Scream), Candace (Ajiona Alexus, 13 Reasons Why) en Olivia (Peyton Roi List, Jessie) die jaren geleden gezamenlijk iets ergs hebben meegemaakt. McKenna is haar hele leven lang al verliefd op Henry (Dylan Sprayberry, Teen Wolf), de broer van Olivia. Dit standaardconcept stoort mij niet erg en ondanks dat geen van de meiden een echt goede indruk op mij weet te maken, hebben ze me toch prima vermaakt.

© Hulu


De serie komt snel in actie, in de eerste aflevering word je meteen volop in het verhaal getrokken. We zien bloed, lichaamsdelen en nog meer gorigheid, maar het ergste is in spanning zitten tot de dood ze komt halen. Nog erger is wanneer de dood zo voorspelbaar en makkelijk te voorkomen is, dat er het risico bestaat dat je je een beetje gaat ergeren aan de meiden. Neem je Light As A Feather met een korreltje zout, dan krijg je prima vermaak voor een aantal uur.

De actrices en acteurs zijn goed gekozen, niemand blinkt er echt in uit, maar de diverse types en karakters komen prima over. Ik herkende niemand uit de cast, behalve Trey, de buurjongen van McKenna (Jordan Rodrigues, Dance Academy 2010). Het draait wel voornamelijk om McKenna die de helft van een twee-eiige tweeling is. Erg geloofwaardig komt het niet op me over. Ze geeft gewoon geen tweelingvibe af en daar verliest Light As A Feather wel wat punten mee.

Light as a feather, stiff as a board

Er is een opening voor een tweede seizoen, maar nu kan het einde ook als een afsluiting worden gezien. Misschien is het zelfs verstandiger om het bij één seizoen te laten, aangezien het gevaar van in herhaling vallen hier erg aanwezig is. Wel zijn er nog veel losse eindjes over die om een antwoord vragen.

Mochten ze een tweede seizoen maken, dan verwacht ik dat alle antwoorden gegeven worden over waar en waarom het ooit allemaal begonnen is. Misschien kunnen ze zelfs een prequel maken. Als er meer seizoenen uitkomen wil ik die wel bekijken, aangezien ik toch nieuwsgierig blijf naar wat ze ervan gaan maken.
Volg Light As A Feather
Vorige aflevering
…Brave As a Lion
…Brave As a Lion
02x16
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
11 okt 2019 12:04 -
Ik heb gisteren serie afgekeken. In één avond! Serie heeft zeer hoge binge waarde. Je kan niet stoppen met kijken. Ik vond verhaal knap in elkaar zitten en minder voorspelbaar dan ik dacht. Enige wie mij irriteerde was McKenna. Of beter gezegd actrice die haar speelde. Die heeft geen enkele vibe. Ongelukkig gekast. Kan niet acteren. Met een betere actrice zou ik serie een 8 geven. Maar nu verdient die naar mijn mening dikke 7. Aanrader.
Reageer
avatar_B3th
12 okt 2019 14:15
Daar ben ik het helemaal mee eens! De actrice beeldt weinig uit, alsof het haar allemaal koud laat. Gelukkig zit de serie verder goed in elkaar en wie weet groeit ze nog in haar rol. ;P Verder zeker lekker binge-waardig en goed verhaal.
Reageer

Nieuwste recensies

Yasuke - Eerste aflevering

5.5

Jupiter's Legacy - Eerste aflevering

6.5

Wataha (The Border) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Beau Séjour - Seizoen 1 en 2 (DVD)

9

Being Human - Complete serie

8

Line of Duty - seizoen 6

9.5