Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Hoeveel superhelden hebben wij nodig?

Je kunt er niet omheen; de televisie puilt uit met superhelden. Arrow, The Flash, Constantine, iZombie en Gotham zijn series van DC Comics. Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter zijn dan weer van Marvel. En wij zijn nog niet klaar. CBS heeft de serie Supergirl besteld, The CW een spinoff van Arrow/The Flash, genaamd Legends of Tomorrow en ook de zender TNT waagt zich aan de superhelden. Het is duidelijk: de zenders, producenten en studios zijn verliefd op het genre.

Het is opmerkelijk dat vele uitvoerders bij de grote Amerikaanse zenders zo verliefd zijn op superhelden. De kijkcijfers van deze series zijn namelijk alles behalve spectaculair. Als je kijkt naar hoe de huidige comicseries presteren, dan zie je dat deze series niet het meest loyale publiek hebben. De series blijken niet aan te slaan bij een groot publiek. Is het dan verstandig om meer van dit soort series te bestellen? De televisiewereld is echter een wereld van kopiëren en recyclen. Wat een hit is op de ene zender, wordt het volgende pilotseizoen gekopiëerd door de andere zenders. Originaliteit is ver te zoeken.

Agent Carter en Agents of S.H.I.E.L.D. zijn vernieuwd door ABC, maar je kunt niet anders dan jezelf afvragen of deze series ook vernieuwd zouden worden als Marvel geen zusterorganisatie van ABC was. Wel heeft de zender besloten om niet door te gaan met de spinoff van Agents of S.H.I.E.L.D. Zij moeten zich vast afgevraagd hebben of het niet een beetje teveel van het goede werd. Agents of S.H.I.E.L.D. zou volgens de verwachting een megasucces worden voor ABC. Het succes van de Marvel films heeft zich echter nooit vertaald naar het kleine scherm. Dat kun je wijten aan het televisiebudget, de beschikbare acteurs en zeker aan de grote superhelden (en namen) die nu eenmaal te groot voor televisie zijn. Agents of S.H.I.E.L.D. heeft zodoende de verwachtingen nooit waar kunnen maken.

DC doet het dan weer beter dan Marvel. The Flash en Arrow zijn een succes, maar ook daar kun je kanttekeningen bij plaatsen. Een succes op The CW is namelijk niet hetzelfde als een succes op de grotere broadcastzenders. De kijkcijfers die behaald worden door The CW zouden op de vier andere broadcastzenders cancellering betekenen. The Flash, het grootste succes van The CW, scoort bijvoorbeeld dezelfde demografiecijfers als Red Band Society, een serie van Fox. En... die serie is gecanceld.

Daarnaast behalen een groot aantal minder dure series dan de comicseries veel betere cijfers. Het is dus echt een raadsel waarom de televisiebonzen nu zo verslingerd zijn aan het genre.

Wat vind jij; zien wij nu een overdaad aan comicseries of mogen er volgens jou nog meer op het scherm verschijnen?
Vorige aflevering
All's Well That Ends Well
All's Well That Ends Well
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_fritzthefox
11 Mei 2015 17:16 -
voor mij kunnen er geen superhelden genoeg zijn,ben een zeer grote fan en dit van kindsbeen af
Reageer
avatar_anonymous
11 Mei 2015 18:35
Helemaal mee eens. I love it!!!!!
Reageer
avatar_alex3012
11 Mei 2015 23:46
mee eens. heerlijk om savond even een serie online te kijken zonder reclames.
Reageer
avatar_JanWillemK
11 Mei 2015 17:36 -
Ik ben er nu al klaar mee, het zijn er nu al veels te veel. De enige series die ik kijk zijn Arrow en Gotham. Arrow wil ik eigenlijk ook al opgeven, waar het in het eerste seizoen en eerste deel van seizoen 2 zo goed gingen, is seizoen 3 gewoon ronduit slecht.
Reageer
avatar_anonymous
12 Mei 2015 12:51
Ikzelf heb ook veel moeite met het derde seizoen van Arrow. Vind het niet zozeer slecht, maar het is weinig boeiend en weet je als kijker niet erin te trekken.
Reageer
avatar_tweemaalh
11 Mei 2015 18:26 -
Het is allemaal wel leuk en aardig, maar het mag allemaal wat minder. Persoonlijk ben ik dan ook erg blij dat de S.H.I.E.L.D. spinoff niet door zal gaan. Ik weet niet zeker wat voor toegevoegde waarde dit aan het bestaande Marvel-universum zou hebben. Ook heb ik mijn bedenkingen over Legends of Tomorrow. Zelfde verhaal een beetje.

Wel laten series als iZombie en Daredevil zien hoe het ook kan, door op een goede manier af te wijken van het standaard.
Reageer
avatar_anonymous
12 Mei 2015 12:49
Izombie en Daredevil springen er inderdaad uit. En de rest: tja, we zijn natuurlijk niet verplicht om ze te kijken. Dus dat doe ik dan ook niet.
Reageer
avatar_ThomasNL92
11 Mei 2015 20:50 -
Mag wel weg van mij. Ik vind het zeer kinderachtig
Reageer
avatar_LadySkull
11 Mei 2015 21:56 -
Meer! Meer! Meer! Ik wordt er alleen maar vrolijk van. Ik houd wel van superhelden, fantasy en sci-fi series. Geeft me des te meer reden om er meer in te duiken. Ik vind het lastig om in de comics te duiken, want waar je moet je in hemelsnaam mee beginnen. Dus laat ze maar komen!
Reageer
avatar_alex3012
11 Mei 2015 23:48
:D idd
Reageer
avatar_magoose
11 Mei 2015 22:26 -
Het is eens wat anders dan de zoveelste politieserie.
Reageer
avatar_MarisChan
11 Mei 2015 22:39 -
Ik hou van dit gerne, en ik wil graag alle comicverfilmingen zien... <3
Reageer
avatar_anonymous
07 jun 2015 21:58 -
Het zijn altijd van die tijden dat er of alleen maar politie series zijn of allerlei CSI spin-offs en deze jaren zijn het inderdaad veel superhelden en lonewolfs die de wereld redden,ook zie je veel series afstromen van stripverhalen zoals wlking dead en i zombie. Ik vind het alleen een beetje dom van een netwerk om bepaalde series te gelijk in te plannen want ze lijken allemaal op elkaar en dan word het eentonig en verlies je kijkers. Met het gevolg dat ze die series weer abrupt van de buis halen en dat is niet leuk voor de fans !!
Reageer
iZombie