Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Lucas Verbunt geeft "Invasion - Eerste twee afleveringen" een 6.
Geschreven door Lucas Verbunt op 27 Oktober 2021.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Invasion - Eerste twee afleveringen

Invasion is wederom een prachtig uitziende serie van Apple TV+. Het plot laat echter sterk aan de wensen over. Wakker blijven is dan ook heel opgave.

De laatste tijd komt Apple TV+ steeds vaker met nieuwe, originele producties op de proppen. Stuk voor stuk worden de series van Apple gekenmerkt door een hoge productiekwaliteit. De series zien er prachtig uit en je kunt goed merken dat er kosten noch moeite is bespaard om ze van de grond te krijgen. In de meeste gevallen is ook het plot van de serie geen tegenvaller. Althans, wat ik tot nu toe heb bekeken op de streamer is mij bevallen. Tot nu toe.

Invasion kabbelt zo langzaam voort dat het soms wel stil lijkt te staan

Invasion is een Amerikaanse sciencefictionserie die een alieninvasie vanuit verschillende perspectieven portretteert. We volgen onder andere personages in Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Deze multi-perspectief aanpak is niet verkeerd en geeft de serie een authentieke en diverse laag. Mijn kritiek ligt in de ontzettend langdradige verhaallijn die maar niet vooruit lijkt te komen.

Invasion is geen actieserie, dat is een ding wat zeker is. Verwacht geen monsterlijke aliens die de wereld overhoopgooien. Invasion kabbelt voort en vertelt het perspectief op de invasie in 'real-time', zoals dat heet. Ik heb niks tegen langzame series, of langzaam opbouwende verhaallijnen. Echter, Invasion kabbelt zo langzaam voort dat het soms wel stil lijkt te staan, of zelfs achteruitgaat. Er lijkt maar geen beweging in te komen, waardoor ik soms echt moeite had mijn ogen open te houden tijdens het kijken.

Invasion
© Apple TV+


Op het acteerwerk is niks aan te merken. Er zijn nog wel wat verbeterpunten, maar over het algemeen ben ik daar wel tevreden over. De cast bestaat onder andere uit Golshifteh Farahani (gen:LOCK), Shamier Anderson (Wynonna Earp), Shiori Kutsuna (Bitter Blood), Daisuke Tsuji (The Man in the High Castle), Sam Neill (Peaky Blinders), Azhy Robertson (Gossip Girl) en Billy Barratt (The White Princess).

Deze eerste twee afleveringen hebben mij zeker nog niet weten te bekoren. Misschien dat ik nog een paar afleveringen doorkijk, maar dat weet ik nog niet zeker. Er is immers zat content in serieland die wel gelijk mijn aandacht pakt.

Voor nu een magere 6.0!
Video on youtube
Volg Invasion
Vorige aflevering
Old Friends, New Frontiers
Old Friends, New Frontiers
02x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DAVE2804
27 okt 2021 17:51 -
Jammer dat de eerste twee afleveringen zo stroperig zijn volgens je recensie. Hopelijk wordt dat minder en krijgt de serie een wat aangenamer tempo, want het verhaal op zich leest best interessant.
Reageer
avatar_BlackBiker
27 okt 2021 20:10 -
Eens met je recensie. Ik heb ook de derde aflevering nog gekeken, maar ook daar gebeurd weer helemaal niets in.
Sam Neill is een lokkertje. Die zie je na de eerste aflevering niet meer terug. Geen idee of hij verderop nog terugkomt, maar dat ga ik niet meer zien ;-)
Als je een aardige alien invasion serie wilt kijken, check dan Fallen Skies met o.a. Noah Wyle. Daarin gebeurd tenminste wat.
Reageer
avatar_Sproet2jes
28 okt 2021 23:57
Bijgewerkt op: 29 okt 2021 00:01
Of Torchwood seizoen 3. Children of Earth ;)
Reageer
avatar_rickii
30 okt 2021 12:54 -
Grotendeels eens met je serie. Ik moet zeggen apple ttv valt me niet tegen. Alle series zien er perfect uit. Drze serie is knderdaad erg traag maar het boeit me nog wel genoeg om verder te kijken. Hopelijl krijgt het meer inhoud
Reageer
avatar_anonymous
23 nov 2021 17:35 -
Ik heb nu 7 afleveringen gekeken en ik vind het toch wel een goede serie.
Inderdaad wat traag verhaal, maar wel een verademing met veel andere series waarin een scene vaak niet langer duurt dan 20 seconden.
Reageer
Invasion