Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Eerste beelden van House of Cards seizoen 6 verschenen

*** Let op: dit artikel bevat spoilers ***

Netflix en House of Cards (2013) hebben een eerste teaser van het zesde en laatste seizoen getoond. Daarin is geen plaats meer voor Frank Underwood, maar is het Claire Underwood die de kijker toespreekt.

Kevin Spacey was als Frank Underwood één van de grote succesfactoren van de Netflix Original House of Cards (2013). Toen in het najaar van 2017 echter bleek dat beschuldigd werd van seksuele intimidatie en seksueel misbruik door verschillende mannen en vrouwen werd hij op staande voet ontslagen.

De beschuldigingen aan het adres van Kevin Spacey hadden daarmee enorme gevolgen voor House of Cards (2013). In de maanden daarvoor was het stil geweest rondom de serie en was het nog onduidelijk of er een zesde seizoen zou komen. Door de ontwikkelingen zagen de makers van House of Cards (2013) zich echter genoodzaakt om zich uit te spreken. Ook mensen die aan de serie werken voelden zich namelijk niet altijd veilig bij Spacey.

Er werd bevestigd dat House of Cards (2013) seizoen 6 gemaakt zou worden én het laatste seizoen zou zijn. Dat besluit was volgens Netflix-baas Reed Hastings overigens al maanden voor de perikelen rondom Spacey genomen. Wel werd het aantal afleveringen flink ingekort. In plaats van de gebruikelijke dertien episodes bestaat het finaleseizoen uit slechts acht afleveringen.

In House of Cards (2013) seizoen 6 zal Claire Underwood in het middelpunt van de aandacht staan. In de afgelopen seizoenen toonde ze al meer en meer aan een geschikte presidentskandidaat te zijn en het vijfde seizoen eindigde in mei 2017 met de dreigende woorden tegen Frank Underwood: “My turn”. De positie van Frank Underwood als president was toen al bijna onhoudbaar, vanwege de beerput die werd open getrokken.

Video on youtube


In een eerste teaser van House of Cards (2013) seizoen 6 spreekt Claire Underwood de kijker vanuit The Oval Office toe. Haar boodschap: “We beginnen pas net”. Die woorden betekenden ook direct het einde van de eerste korte teaser.

Een releasedatum van House of Cards (2013) seizoen 6 werd nog niet bekend gemaakt, maar Netflix liet in de teaser wel zien dat de acht laatste afleveringen in het najaar van 2018 verwacht mogen worden.
Vorige aflevering
Chapter 73
Chapter 73
06x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
House of Cards (2013)