Happy Endings

7.6 / 10
21 min
Drama, Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
anonymous geeft "Happy Endings - Seizoen 1" een 0.
Geschreven door anonymous op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Happy Endings - Seizoen 1

Het concept van Happy Endings is toepasbaar op zeker vijf andere series die het afgelopen jaar uitkwamen. Het gaat over een groep vrienden die in een grote stad proberen op te groeien en de liefde te vinden. Klinkt bekend? Dat kan goed. Alleen heeft Happy Endings een eigenschap die de andere series die Friends trachtten te kopiëren, niet hadden: het is oprecht grappig.

De serie begint met een bruiloft. Alex (Elisha Cuthbert, 24) en Dave (Zachary Knighton, FlashForward) gaan trouwen en de twee tortelduifjes lijken zielsgelukkig. Tot Alex zich bedenkt en met een halfnaakte schaatser de kerk uit stormt. Vanaf dan weet je dat alles kan en alles mag bij Happy Endings. De groepsdynamiek is dan ook niet zo standaard. Naast Alex en Dave, die na die ongelukkige dag elkaar proberen te verdragen, is er het gelukkig getrouwde stel Jane (Eliza Coupe, Scrubs) en Brad (Damon Wayans Jr.). Zij is een prettig gestoorde controlefreak en hij is een donkere grapjas die overal een uitdaging in ziet. Penny (Casey Wilson, Bride Wars) is de onhandige flapuit van de groep die maar geen geschikte man kan vinden. Tot die tijd heeft ze Max, (Adam Pally, Californication) een anti-stereotype homoseksueel zoals we die niet vaak zien op televisie. Penny omschrijft hem dan ook niet als homo maar als heteroman die op mannen valt.

Deze zes personages zijn origineel maar geloofwaardig geschreven. Natuurlijk zijn alle drie de meiden beste vriendinnen, alle drie de heren beste vrienden en is er ook een appartement waar ze af en toe met z’n allen hangen. Maar daar houden de vergelijkingen met de moeder van alle vriendenseries dan ook op. Happy Endings heeft de juiste dosering van platte humor, non-verbale grappen en scherpe opmerkingen. Penny maakt overal een ongemakkelijk moment van, Brad heeft geen probleem om elk racistisch onderwerp te tackelen en hoewel elke kijker zo’n beetje klaar is met koppels die er tien seizoenen over doen om bij elkaar te komen is de chemie tussen Dave en Alex onontkoombaar.

Bestaande uit slechts twaalf afleveringen is het eerste seizoen een verademing om door heen te komen. De afleveringen staan prima op zichzelf maar geven nooit het idee dat ze verwerpelijk zijn. Er gebeurt altijd genoeg en de leuke sfeer van de serie werkt verslavend. Pas wel op; het tweede seizoen komt pas in september uit in Amerika.
Volg Happy Endings
Vorige aflevering
Brothas & Sisters
Brothas & Sisters
03x23
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_denman84
31 mei 2011 20:03 -
Elisha Cuthbert is natuurlijk al een hele goede reden om deze serie te gaan kijken, maar door deze recensie kan ik hem helemaal niet meer links laten liggen :-)
Reageer

Nieuwste recensies

Firefly Lane - Seizoen 1

6.5

Star Wars Rebels - Complete serie

7.5

Life (2020) - Miniserie (DVD)

8

Kung Fu (2021) - Eerste aflevering

6.5

Miss Scarlet and the Duke - Seizoen 1

7

Marvel's WandaVision - Seizoen 1

7.5