Forever (2014)

8,0 / 10
43 min
Drama, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "Forever (2014) - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 30 augustus 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Forever (2014) - Eerste aflevering

Een man die onsterfelijk is, voor de verandering gaat het eens niet over een vampier. Forever (2014) gaat over een gewone man die 200 jaar geleden neer is geschoten en overboord gegooid is. Waarom hij na ontelbare keren dood gegaan te zijn, nooit echt dood blijft is voor ons een vraag, maar voor hem ook! Dus maak je klaar voor een heerlijk mysterie.

Forever gaat over de gevatte en enigmatische Henry Morgan (Ioan Gruffudd – uitgesproken Yo-an Griffith -, Ringer). Hij is direct mijn favoriete personage door zijn gevatte en grappige opmerkingen en leuke uitstraling. Ioan Gruffudd speelt hem voortreffelijk. Ik durf hem stiekem lichtelijk te vergelijken met het geweldige personage Sherlock Holmes; hij ziet namelijk veel en kan situaties en mensen lezen door deze zaken snel logisch te beredeneren. Als lijkschouwer kan hij soms al zien wat de doodsoorzaak is voordat hij het lijk heeft opengesneden, zo zegt zijn assistent Lucas (Joel David Moore, Bones).

Naast onderzoeken hoe anderen dood gaan, onderzoekt hij natuurlijk ook hoe het kan dat hij nooit echt dood gaat. Hierbij wordt Henry bijgestaan door vaderfiguur Abe (Judd Hirsch, Numb3rs). Na slechts één aflevering weet je direct wat voor een fijne en hechte band zij met elkaar hebben. Gezien Henry’s conditie hebben ze weinig tot geen contact met anderen en zijn dus echt op elkaar ingespeeld. De chemie tussen beide heren is goed en daar zie ik graag meer van.

De serie lijkt in eerste instantie rustig te beginnen, maar dan wordt je plotseling opgeschrikt door een treinongeluk. Niemand overleeft het, ook Henry niet. Maar hij gaat nooit echt dood. Hij wordt namelijk nadat zijn hart stil staat wakker in een rivier, naakt. Dit levert natuurlijk grappige momenten op, want hij moet vervolgens naakt de weg naar huis vervolgen.

Dit treinongeluk zet vervolgens vele lijntjes in het verhaal uit. Misschien zelfs wat teveel. Het is een pilot dus de makers willen laten zien wat ze in huis hebben, en hoewel veel in de serie erg fijn is om naar te kijken en de personages allemaal sympathiek zijn, is niet alles in de serie even goed. Hier en daar gaat de serie wat te snel, hadden ze zaken beter uit mogen werken en hadden ze de vele lijnen die uitgezet zijn wel wat meer over het seizoen mogen verdelen.

Zo wordt naar aanleiding van het treinongeluk al bekend gemaakt hoe hij voor het eerst doodging. Komt Detective Jo Martinez (Alana De La Garza, Law & Order) erachter dat Henry in de verongelukte trein zat – door de opnamen van een beveiligingscamera die blijkbaar in HD kwaliteit filmt… -, maar ook verdenkt ze hem al snel niet meer zonder echt bewijs. O, en we leren al direct de enige vrouw kennen waar Henry verliefd op was in de jaren veertig/vijftig en die zijn geheim wist. Dit alles door middel van flashbacks, we weten zelfs al op welk moment ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Wat we niet weten is wat er uiteindelijk met haar gebeurt is.

Het meest opvallend is dat Detective Martinez al deze eerste aflevering (bijna) achter Henry’s geheim komt. Dit hadden ze veel beter uit kunnen werken. Dat het de bedoeling is dat ze er uiteindelijk achter komt, verliefd worden en samen gaan werken om erachter te komen wie die mysterieuze man aan de andere kant van de telefoon is, en die claimt zijn geheim te weten en dat ze hetzelfde zijn.

Ik zeg dan wel dat ze misschien wat teveel willen in deze aflevering, maar ik zeg niet dat die verhaallijnen slecht zijn. Integendeel. Natuurlijk kun je zeggen dat sommige verhaallijnen standaard zijn. Er zijn al genoeg series over mensen met een geheim en iemand die hier stiekem achter komt, et cetera, maar Forever weet het wel interessant te brengen en het kijkt lekker weg.

Het is een leuke serie en je raakt snel gecharmeerd van de personages, al helemaal wanneer je erachter komt hoe Henry en Abe elkaar hebben ontmoet. Je houdt direct van ze. Ook was deze pilot verrassend genoeg om mij op sommige moment op te laten schrikken door een onverwachte gebeurtenis en op andere momenten een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ik heb erg genoten en ga deze serie absoluut blijven volgen. Ik ben wel benieuwd hoe de verschillende verhaallijnen uit gaan werken en Ioan Gruffudd is een fijne acteur om naar te kijken.
Volg Forever (2014)
Vorige aflevering
The Last Death of Henry Morgan
The Last Death of Henry Morgan
01x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_monique1963
30 aug 2014 13:23 -
Klinkt goed.Wanneer begint het?
Reageer
avatar_JessicaD
30 aug 2014 22:13 -
Op 22 september gaat de serie in première en op 23 september komt al direct aflevering 2. Daarna moet je weer een weekje wachten.
Reageer
avatar_mittaaaa
30 aug 2014 22:18 -
ik heb de pilot ook al gezien, maar ik vind deze serie teveel op new amsterdam lijken.
ik vond dat trouwens ook een leuke serie om te kijken dus ik zal deze voorlopig nog wel blijven volgen
Reageer
John Doe
Edje (gast)
31 aug 2014 21:01 -
ik heb de pilot al gezien, het gaf mij een goed gevoel zeker nadat abe zijn koffie kreeg tijdens het schaakspel. dat gaf mij een gevoel van YES. een serie, waar ik naar uit kijk.
Reageer
avatar_britt
20 nov 2014 09:48 -
ben benieuwd.komt hij ook in ned op tv
Reageer
avatar_JessicaD
21 nov 2014 13:30
Dat is op dit moment nog niet bekend.
Reageer
avatar_nimitznl
04 jan 2015 00:06 -
Na diverse aflevering te hebben gezien, moet ik zeggen dat deze serie lekker wegkijkt. Er zijn inderdaad wat te veel verhaallijntjes uitgezet, maar serie heeft goeie chemie tussen de acteurs. Deze zet ik dan ook zeker in mijn lijstje.
Reageer
avatar_erijling
01 jul 2015 20:51 -
Jammer dat ie geannuleerd is, erg leuke serie met een twist. Keek er weeklijks naar uit.
Reageer

Nieuwste recensies

Advokaten (The Lawyer) - Seizoen 2

7.5

Undercover - Seizoen 2

9

Fear The Walking Dead - Seizoen 1

7

Criminal Minds - Complete serie

8

De Luizenmoeder - Seizoen 2 (DVD)

8

Suburra - Seizoen 3

7