Forbrydelsen

8.4 / 10
55 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
anonymous geeft "Forbrydelsen - Seizoen 2" een 7.5.
Geschreven door anonymous op 24 september 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Forbrydelsen - Seizoen 2

Het tweede seizoen van The Killing (‘Forbrydelsen II’) is een vervolg op het eerste deel van de Deense serie. Rechercheur Sarah Lund is na het oplossen van de moord op Nanna Birk Larsen gedwongen ontslagen en aan het werk gegaan bij de douane, ver weg van Kopenhagen. Plotseling staat rechercheur Strange voor haar neus, een nieuwe collega.

Commissaris Lennart Brix wil dat Lund een zaak van een vermoorde advocate inkijkt, omdat zij met andere ogen naar zaken kijkt dan collega’s. Binnen no time zit het Kopenhaagse politieteam verstrikt in een ingewikkelde zaak. Meerdere moorden, die in eerste instantie wijzen op de Moslimliga, geven aanwijzingen dat het gaat om het militaire ingrijpen van Denemarken tijdens de oorlog in Afghanistan. Wat is er gebeurd waardoor er nu met de aanwezige soldaten afgerekend wordt?

Lund doet er alles aan om de dader te vinden en drukt regelmatig – al dan niet met de nodige gevolgen – haar zin door. Ze stuit op een doofpotaffaire binnen de regering en reist met collega Strange af naar Afghanistan, om uit te zoeken wat zich daar precies heeft afgespeeld.

Anders dan in het eerste seizoen, is dit seizoen sneller, ruwer en groter. Tien afleveringen van een uur in plaats van twintig. Geen gemeentepolitiek, maar de regering blijkt nauw betrokken bij de zaak. Zo komen geregeld de nieuwe minister van Justitie en de premier in beeld die de nodige informatie ontdekken en juist verstoppen.

Het zorgt voor minder betrokkenheid bij de kijker. In seizoen één voel je als kijker het verdriet van de ouders die hun dochter verliezen en van de agenten die hun gezin op een tweede plek zetten, omdat ze zich zo vastgrijpen in de zaak. Dit deel is letterlijk explosiever en meer: het verhaal speelt zich niet alleen rond Kopenhagen af, maar Lund gaat ook naar Zweden en Afghanistan om de dader te pakken te krijgen.

Naast een aantal schoonheidsfoutjes, zoals onwaarschijnlijkheden in de plot en de onverantwoorde methode van Lund om de dader te pakken, is ook dit seizoen geslaagd. De spanning die door het camerawerk in combinatie met de muziek gecreëerd wordt, de verrassende wendingen, de politieke kwesties en het goede acteerwerk maken dit seizoen tot een goede opvolger van The Killing.
Volg Forbrydelsen
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Blue Bloods - Seizoen 11

7.5

Lovecraft Country - Seizoen 1 (DVD)

7

Agent Hamilton - Seizoen 1

5.5

NCIS - Seizoen 18

7.5

Aruanas - Seizoen 1 (Code MyLum)

7

Flikken Maastricht - Seizoen 15

7