Falling Skies

7.9 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Dennis Korpel geeft "Falling Skies - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Dennis Korpel op 5 november 2012.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Falling Skies - Seizoen 1

2011 moet het tv jaar van Steven Spielberg gaan worden. Waar later dit jaar Terra Nova te zien zal zijn, is deze zomer Falling Skies te zien geweest op TNT. Al sinds de bekendmaking op Comic Con 2010 heeft TNT alles uit de kast getrokken om deze serie zo goed als mogelijk te promoten. Facebook en Twitter werden hierbij ook actief ingezet. En met succes, zo is gebleken! Het eerste seizoen van Falling Skies sloeg aan! De eerste twee afleveringen, die te zien waren als een dubbele première aflevering, zorgden ervoor dat Falling Skies de beste première -kijkcijfers van het jaar te pakken had.

De serie start ongeveer een half jaar na een buitenaardse invasie. Midden in Boston is een soort moederschip geland, vanuit waar de buitenaardsen opereren. Langzaamaan nemen ze de stad over van de aardbewoners.

In de serie staat het Tom Mason redelijk centraal. Hij is een van de leiders van een groep die gedurende de 10 afleveringen wordt gevolgd. Deze groep bestaat zowel uit 'gewone' burgers als uit militairen. Gedurende het seizoen merk je, dat deze groep continu op twee gedachten hinkt. Aan de ene kant moet er natuurlijk overleefd worden, maar ook wil men de 'Mechs' en 'Skitters' aanvallen.

Toppunt van deze constante afweging is de eerder genoemde Tom. Zijn vrouw is eerder omgekomen in gevechten. Hij zit nu in deze groep met twee van zijn drie zoons, de derde is in handen van de 'Skitters. Tom wil heel graag zijn zonen alle drie bij zich hebben, maar kan hierbij niet zomaar voorbij gaan aan zijn mede-leider Dan Weaver. Beide mannen botsen zo nu en dan, voornamelijk door eigen belang, maar moeten samen ook de groep bij elkaar zien te houden. Een interessant samenspel!

Het eerste seizoen van Falling Skies smaakt zeker naar meer. Ondanks wat kleine slordigheidjes (er zijn enkele karakters die opvallend snel genezen van schotwonden), zit het geheel goed in elkaar. De afwisseling tussen het familiedrama en het gevecht tegen de gemeenschappelijke vijand is goed in balans. Het feit dat eigenlijk nooit duidelijk wordt waar het buitenaardse leven vandaan komt en hoe ze in Boston terecht zijn gekomen, is totaal niet storend. De ‘Mechs’ en ‘Skitters’ zien er redelijk geloofwaardig uit. Ik heb eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat het niet helemaal echt aan heeft gevoeld.

Seizoen twee zal pas in de zomer van 2012 worden uitgezonden. Tot die tijd zullen we ons moeten gaan vermaken met de tweets en berichten op de Facebook pagina. De cliffhanger waar we het de komende maanden mee zullen moeten doen, geeft in ieder geval voldoende ruimte om volgend jaar op voort te kunnen borduren.
Volg Falling Skies
Vorige aflevering
Reborn
Reborn
05x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
23 okt 2011 00:51 -
Erg mooie serie die op het einde iets uit de bocht vliegt. Maar zeker een kijktip!
Reageer

Nieuwste recensies

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

8

All Stars & Zonen - Seizoen 1

8.5

Marvel's WandaVision - Eerste twee afleveringen

8.5

Dark - Seizoen 3

8

The Serpent - Eerste aflevering

7.5

Years and Years - Seizoen 1

9